Sök
JVC GR-DVP7

JVC GR-DVP7

Nu ännu bättre

2002-08-14

JVC:s nya mini-DV kamera får toppbetyg för sin höga bildkvalitet, sina användbara funktioner och en snygg retroinspirerad förpackning. Priset är ganska högt, men kanske inte sett till kvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "Användbara funktioner, bra bild"
T3 5/5 "One of the year's top gadgets"
What Video & TV 4,5/5 "Small, beautiful and cleaver too"

Vad tycker testarna?

Testarna är genomgående positiva till JVCs nya mini-DV. Användarvänlighet och bildkvalitet är dess främsta egenskaper men roligt är också att kameran utrustats med funktioner som konvertering mellan mini-DV och MPEG 4, stillbildsfunktion och webbkamera. En testare pekar på brister i ljudkvaliteten. Den senare finner också problem med autofokus men ger ändå kameran 7 poäng av 10.

M3

"Användbara funktioner, bra bild"

M3 har genomfört ett test av sex mini-DV kameror, förutom JVC är det Sony DCR-PC120 (bästa produkt), Canon MVX1i, Sharp VL-NZ10S, Panasonic NV-GS5 (bästa köp) och Samsung VP D190i. Otvivelaktigt snyggast förpackning har JVC GR-DVP7. Bortsett från det svarta skalet är kameran i stor sett identisk med sin föregångare men något mindre. Eftersom de flesta funktioner hanteras med tummen behövs bara en hand vid filmning vilket gör kameran lätthanterlig trots den ringa storleken. Bildkvaliteten är bra, men ljudet imponerar inte. Autofokusen hade lite svårt att bestämma sig för vad som skulle fokuseras och den utdragbara sökaren i sin tur medför svårigheter vid manuell justering av skärpan. Den automatiska vitbalansen gjorde däremot ett bra jobb och LCD:n ger en fin bild. Stillbildsfunktionen håller bra kvalitet men ersätter inte en bra stillbildskamera. Kameran får sitt högsta betyg för det generösa antalet funktioner. Särskilt uppskattar M3 att GR-DVP7 kan användas som webbkamera när den kopplas till en dator via USB.

Källa: M3, nr 6 2002
T3, juli 2002
What Video & TV, augusti 2002

T3

"One of the year's top gadgets"

T3 öser beröm över JVC GR-DVP7 som får högsta möjliga betyg. Även här uppmärksammas det praktiska med att kameran kan skötas med en hand med tillägget att en så nätt kamera skulle kunna väga lite mindre. T3 gillar den svarta retroförpackningens flört med föregångare från 60-talet. Bildkvaliteten är förvånansvärt god med tanke på objektivets storlek. Bilderna blir inte riktigt lika stabila som med större och dyrare modeller, men färgåtergivningen är bra liksom upplösning och detaljåtergivning. Utan att precisera vilka, nämns att några av de automatiska funktionerna inte lever upp till förväntningarna. Stillbilderna blir utmärkta och överträffar tidigare modeller. T3 tippar slutligen GR-DVP7 som en av årets storsäljare.

What Video & TV

"Small, beautiful and cleaver too"

What Video & TV kan efter sitt test konstatera att JVC:s nya kamera lever upp till deras höga förväntningar. Färger och detaljåtergivning är mycket goda vilket gör kameran lämplig för nybörjaren som letar efter en kamera att utvecklas med. Till skillnad från övriga testare blir What Video & TV imponerade av ljudkvaliteten som förbättrats vid en jämförelse med tillverkarens tidigare modeller. Stillbildsfunktion är användbart trots att bilderna inte ens vid högsta upplösning är helt övertygande, ett problem som de flesta mini DV-kameror lider av. What Video & TV menar att det inte finns mycket som kan kritiseras hos JVC:s nya kamera som får epitetet "Best Buy".

Cirkapris: 17500 kronor

Produktfakta: JVC GR-DVP7 är en uppdaterad version av tillverkarens tidigare mini-DV kameror. Utseendet känns igen även om den fickvänliga kameran nu fått svart skal istället för det metallfärgade. Kameran har en upplösning av en miljon pixels, tvåtums LCD-skärm och 10x optisk samt 200x digital zoom. Totalt väger kameran 400 gram. Eftersom den har ett inbyggt 8 MB SD-kort går det att välja mellan mini DV till bandet eller MPEG 4 till minneskortet. Formaten går sedan att konvertera i kameran. Automatisk samt manuell funktion för vitbalans, fokus och zoom. Utöver standardfunktionerna ger kameran möjlighet att ta stillbilder, importera ljudfiler i MP3 och webbkamera via USB. På kameran finns in/utgångar för DV, USB, AV/S-video och plats för hörlurar. Måtten är 43x115x80 mm och vikten 350 gram.

Modell: JVC GR-DVP7