Sök
JVC GR-D370

JVC GR-D370

Liten och smidig

2006-10-31

Videokameran är så pass liten att den passar i fickan. Åsikterna om bildkvaliteten går isär, från relativt bra till att den uppvisar för många brister.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 5,8/10 "Relatively inexpensive"
Videoaktiv digital 10/20 "In Schärfe und Farbwiedergabe stimmte die Bildqualität"
Macworld 4/10 "Känns plastig"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att kameran är liten och smidig vilket gör den lätt att ta med sig. Dock är den samtidigt svår att hantera för användare med större händer då kontrollerna är små och ligger tätt samlade. En testare är inte alltför förtjust i menysystemet då det inte är så överskådligt som man skulle kunna önska. En annan testare påpekar att kameran inte är försedd med någon optisk bildstabilisering, vilket gör bilden skakig om man inte använder sig av stativ. Någon testare menar att bildkvaliteten är helt ok med avseende på såväl skärpa som färgåtergivning. En annan testare anser att färgerna i utomhusvideo framstår som urtvättad medan inomhusvideo innehåller en hel del brus.

Cnet

"Relatively inexpensive"

JVC GR-D340 sidanCnet menar att kameran har en fördelaktig prissättning. Modellen är liten och lätt och därmed enkel att bära med sig. Dock medför det problem för användare med stora händer, då kontrollerna är små och sitter tätt samlade. Bildstabiliseringen är digital vilket betyder att man får en hel del problem om man använder sig av maximal zoom. Detta om man inte använder sig av stativ, då förstås. Kameran tar stillbilder, men den lilla sensorn gör att fotona enbart är lämpliga för att maila och inte för faktiska utskrifter. Bildkvaliteten är inte helt hundraprocentig, detaljerna är något för mjuka. Utomhusvideo framstår som något urtvättad i färgerna samtidigt som inomhusvideo uppvisar en hel del brus. Testaren tycker inte att kameran har något att erbjuda som får den att sticka ut bland konkurrensen.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Videoaktiv digital

"In Schärfe und Farbwiedergabe stimmte die Bildqualität"

Videoaktiv digital testar förutom JVC GR-D370 även Canon MV950, Canon MV960, Panasonic NV-GS37, Samsung VP-D364 samt Sony DCR-HC35. Testsegrare är Canon MV960 medan JVC GR-D370 hamnar på en andra plats. Testaren menar att kameran är liten och smidig, vilket gör den enkel att hantera. Man har möjlighet att operera kameran via full automatik eller manuellt, beroende på vilket som känns bäst. För de flesta inställningar räcker navigationskrysset till. Dock är det placerat under lcd-skärmen, vilket gör att det inte är åtkomligt om man enbart använder sig av sökaren. Testaren är inte alltför förtjust i menysystemet då det inte alltid är tydligt var de olika funktionerna är placerade. Skärpa och färgåtergivning är bra.

Källa: VideoAktiv Digital (DE) nr 5 2006

Macworld

"Känns plastig"

JVC GR-D370 displayMacworld testar förutom JVC GR-D370 även canon MV900, Canon MVX460, Panasonic NV-GS300, Sony DCR-HC94 samt Sony HDR-HC3. Testsegrare är Sony HDR-HC3 medan JVC GR-D370 hamnar på en sjätte och sista plats. Videokameran stoltserar med sin 32x optiska zoom. Men där slutar den att imponera. Den både ser ut och känns plastig. Men trots detta så ligger den skönt i handen med enhandsgrepp. Menyn är svår att navigera i, med stora symboler som inte är helt logiska. Det blir blåstick i inspelningarna men kontrasten är godkänd. Motorljudet hörs tyvärr alldeles för tydligt på inspelningen.

Källa: Macworld (SE) nr 7 2006

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: JVC GR-D370 är en minidv-kamera som har en upplösning på 0,4 megapixel för stillbilder respektive rörliga bilder. Den optiska zoomen är 32x och den digitala zoomen är 800x. Brännvidden är 2,3-73,6 mm. Filterdiametern är 27 mm. Slutartiderna varierar mellan 1/50-1/4000 sek. Den maximala inspelningstiden är 120 min. Lcd-skärmen är 2,5 tum. Befintliga anslutningar är dv-ingång/utgång (ieee 1394-kompatibel), sd-minneskortplats, usb-kontakt, s-video ut samt av-utgång. Dimensionerna är 59(B)x94(H)x114(D) mm och vikten är 400 g.

Tillverkare: JVC