Sök
Canon XL2

Canon XL2

Filmkameran för de professionella

2005-03-11

Det här är filmkameran för riktiga entusiaster eftersom det bildmaterial som den producerar helt saknar konkurrens. Även ljudupptagningarna anser testarna vara mycket bra.
Testkälla Betyg Kommentar
VideoAktiv Digital 82/100 “Herausragendes Bild und Ergebnis””
Digital Camcorder Buyer 93/100 “Excellent features and performance”
What Digital Camcorder “A powerful and effective camcorder”

VideoAktiv Digital

“Herausragendes Bild und Ergebnis””

xl2-with-adapter-holder

VideoAktiv Digital menar att kameran är gjord för filmkännare, filmälskare och kreativa användare som vill få sitt lystmäte i inställningsmöjligheter och professionell framtoning. Zoomen fungerar utmärkt och arbetar mjukt samtidigt som den är mycket precis. Alla bilder man tog med kameran fick benämningen ”utmärkt” förutom bilder i sämre ljus som får nöja sig med ”mycket bra”. Testaren är inte riktigt lika nöjd med mikrofonen utan menar att den snarare är till för att fånga upp stämningen än för att samla upp ett komplett spektra av ljud. När det gäller bilder har kameran överhuvudtaget inga konkurrenter. Bilderna är utmärkta med otrolig detaljåtergivning och mycket bra färger. Dock är prestandan inte lika bra under sämre ljus då färgerna blir något urvattnade och en del skärpa går förlorad, avslutar testaren.

Källa:

VideoAktiv Digital nr 1 2005
Digital Camcorder Buyer nr 11 2004
What Digital Camcorder nr 61 2004

Digital Camcorder Buyer

“Excellent features and performance”

Digital Camcorder Buyer menar att priset kan tyckas vara en aning avskräckande, men har man råd så får man en kamera som är utmärkt på alla sätt. Inställningsmöjligheterna är imponerande. Kameran känns stadig vid användning, oavsett om man bär den på axeln eller liknande. Inställningarna kan skötas direkt på kamerakroppen istället för genom menyn, vilket bör tilltala åtskilliga användare, särskilt de som använder stativ. Bilderna man får från kameran är utmärkta, färgåtergivningen är slående bra och även detaljåtergivning och skärpa imponerar stort. Även ljudupptagningen imponerar och man kan tydligt urskilja såväl lägre som högre tonlägen med stark dynamik vid uppspelning. Menar man allvar med sin filmning är det här en kamera man starkt bör överväga, avslutar testaren.

What Digital Camcorder

“A powerful and effective camcorder”

3298/xl2-angle

What Digital Camcorder menar att vid första anblicken ser kameran ut som en professionell filmkamera och det är precis vad den är. Man kan bära kameran på axeln eller hålla den i handtaget för lägre vinklar. Kameran är överraskande lätt, samtidigt som den är otroligt väl balanserad och inte framtung som åtskilliga konkurrenter. Man har möjlighet till en uppsjö av manuella inställningsmöjligheter av bl a vitbalans, exponering och fokusering för att nämna några. Bilderna skiljer sig helt från traditionella filmkameror, bilderna är skarpa och har en otrolig precision samtidigt som färgåtergivningen är utmärkt. Kameran får utmärkelsen ”Award Winner”.

Cirkapris: 55000 kronor

Produktfakta: Samtliga testare menar att det här är kameran för riktiga filmälskare som enbart nöjer sig med det bästa på marknaden. Kameran är lätt, enkel att hantera och välbalanserad samtidigt som den producerar utmärkta bilder med avseende på bland annat detaljer, färgåtergivning och skärpa. Under sämre ljusförhållanden så blir inte kvaliteten på bilderna lika slående men fortfarande mycket bra. Två av testarna är även mycket nöjda med kvaliteten på ljudupptagningen medan en testare anser att den kunde vara bättre.

Modell: Canon XL2

Tillverkare: Canon