Sök
Canon MV700

Canon MV700

Genomtänkt lättanvändhet

2004-04-26

En Mini DV-kamera tänkt att fungera som point-and-shoot. Utmärkt för förstagångsanvändaren eller för familjen som bara filmar då och då.
Testkälla Betyg Kommentar
What Camcorder 85/100 “One of the easiest cams to use”
PC PRO 5/6 “Bottom-feeding tape mechanism”
Video 55/100 “Mässiger Klang”

Vad tycker testarna?

Testarna är fullt tillfreds med prestanda kontra inköpspris och den anses som riktigt köpvärd. Ljudet är också förbättrat gentemot tidigare modeller. En testare anser dock att det kunde varit än bättre. MV700 anses vara mycket användarvänlig och passar därför förstagångsanvändaren. Påpekas att det inte är ultimat att byta kassett på undersidan samt att det saknas ingång för extern mikrofon.

What Camcorder

“One of the easiest cams to use”

What Camcorder slås av att allt med Canon MV700 verkar handla om att den ska vara så lättanvänd som möjligt. Två fingrar räcker i de flesta situationer och videokamerans passform i handen är så pass bra att testaren beskriver det som en förlängning av armen. Detta gör den utmärkt för förstagångsköparen av DV-kameror – som genast när kameran är ute ur lådan vill fånga omgivningen med gott resultat. För priset är både bilddetaljen och färgbalansen imponerande och testaren kan inte se varför någon skulle bli missnöjd. Tyvärr blir resultatet under dåliga ljusförhållanden aningen smetigt och grynigt, men resultatet är ändå oftast användbart. Canon MV700 är inte lika flexibel som sina dyrare konkurrenter, men belönas ändå med utmärkelsen What Camcorder Best Buy.

Källa: What Camcorder april 2004
Till PC Pro's startsida
Video nr 4 2004

PC PRO

“Bottom-feeding tape mechanism”

PC PRO skriver att Canon MV700 är en mycket prisvärd videokamera, med tillfredsställande bildkvalitet och tydligt förbättrat ljud gentemot tidigare modeller. Ljudsystemet har blivit ersatt av AIF4 digital audio DSP som smidigt eliminerar bland annat motorljudet från kameran. Testaren finner att detta fungerar utmärkt, speciellt inomhus där ljudet blir klart och krispigt. Kamerans bildstabilisator och autofokus fungerar fint. Vad testaren inte gillar är att man tvingas byta DV-kassett på undersidan. Det innebär att det blir jobbigare att använda kameran tillsammans med ett stativ. Tyvärr saknas också ingång för extern mikrofon. Hade det inte varit för dessa detaljer skulle det ha blivit en utmärkelse.

Video

“Mässiger Klang”

Video testar fyra olika DV-kameror i nybörjarklassen. Alla är i samma prisklass. Canon MV700 får beröm för sin lättanvändhet och för att bildstabilisatorn gör ett bra jobb. Vad som inte faller testaren i smaken är att ljudet är aningen tunt med en tendens till för mycket bas. Vidvinkeln är dessutom ganska liten och videoutgången anser testaren vara ganska medioker. Testets segrare är Panasonic NV-GS 11 EG med 58 av 100 poäng, tvåa kommer JVC GR-D23E med 56 poäng, följd av Canon MV700 med 55 poäng och allra sist har vi Sony DCR-TRV255E. Canon anses dock vara köpvärd och får utmärkelsen Video Kauftipp.

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Canon MV700 är en Mini DV-kamera. Den är utrustad med en 800000-pixels CCD. Motivet ses antingen i sökaren eller på en 2,5-tums TFT LCD-display. Zoomen är 18x optisk och 360x digital. Kontakter finns i form av hörlursuttag, DV ut samt AV ut. Lägsta ljusförhållanden att filma i är angivna till 1,6 lux. Den har automatisk vitbalans, manuell eller automatisk fokus, automatisk exponering samt digital bildstabilisering. Måtten är 58x103x147 mm och vikten är 520 gr.

Modell: Canon MV700