Sök
Canon DC10

Canon DC10

Design med skärpa

2006-04-05

Testarna är överens om att kameran är smidig och lätthanterlig samt att bildkvaliteten generellt sett är bra hos denna videokamera.
Testkälla Betyg Kommentar
Videoaktiv digital 59/100 ”Kauftipp”
Video 62/100 ”Viele manuelle Einstellungen”
Camcorder info - ”The video was incredibly sharp”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att videokameran har en slank och lätthanterlig design. En testare tycker dock att en del knappar är i minsta laget samtidigt som de inte har en optimal placering. Kameran har generellt sett en bra prestanda, filmar man i dagsljus blir resultatet bra. I takt med att belysningen avtar försämras dock också resultatet och en del brus uppstår. En testare menar att ljudupptagningarna är bra, medan en annan anser att den interna mikrofonen är dålig och att man gärna hade sett en möjlighet att koppla till en extern mikrofon.

Videoaktiv digital

”Kauftipp”

Canon DC10 stängdVideoaktiv digital jämför Canon DC10 med JVC GZ-MG60E. Bägge slutar på samma poängsumma, men Canon DC10 får utnämningen "Kauftipp", köptips. Testaren uppskattar att kameran erbjuder många manuella inställningsmöjligheter vilket gör att man kan anpassa bildkvaliteten helt efter smak och tycke. Kameran är dessutom enkel att använda. Denna modell är den första dvd-kameran från Canon och resultatet är bra. Designen är slank vilket är bra. Zoom och utlösare är bra placerade. Bildkvaliteten är generellt sett bra, ljudmässigt är den också bra och uttrycksfull. Testaren är också nöjd med de diskformat som kameran hanterar.

Källa: Videoaktiv digital (DE), nr 1 2006

Video

”Viele manuelle Einstellungen”

Video testar förutom Canon DC10 även Canon DC20. Det som skiljer kamerorna emellan är bland annat att DC20 har högre upplösning. Trots detta är det DC10 som får utnämningen "Kauftipp", köptips. Testaren uppskattar att kameran har flera manuella inställningsmöjligheter. En del knappar är något för små och är samtidigt inte optimalt placerade, vilket komplicerar användningen något. Den allra bästa bildkvaliteten uppnås föga förvånande när man filmar i dagsljus, i takt med att belysningen försämras uppstår också en del brus. En fördel är kamerans kompetenta skärpeinställning. Vidare är färgerna kraftiga och autofokusfunktionen fungerar riktigt bra. Ljudkvaliteten är fullt godkänd, klar och i stort sett helt i avsaknad av olika sorters störningar.

Källa: Video (DE), nr 2 2006

Camcorder info

”The video was incredibly sharp”

Canon DC10 med Selphy printerCamcorder info påpekar att det här är Canons första dvd-kamera, och menar att det har varit klokt av tillverkaren att bida sin tid. Prestandan är riktigt bra, videoinspelningarna är otroligt skarpa även om de kanske inte är så vibranta som man skulle kunna önska. En nackdel är att batteriet är placerat under lcd-skärmen vilket gör det omöjligt att utveckla ett större batteri med längre livstid. Dessutom saknar testaren en ingång för extern mikrofon vilket gör att man är hänvisad till den inbyggda mikrofonen som knappast imponerar. Kameran är förhållandevis enkel att använda, men det finns konkurrenter som till exempel Sony DVD403 eller DVD402 som är betydligt bättre på det området. Man har inte möjlighet att få full manuell kontroll över kameran, vilket är synd men knappast något nytt när det gäller dvd-kameror.

Källa: Till Camcorder info (US)

Cirkapris: 7900 kronor

Produktfakta: Canon DC10 är en dvd-videokamera vars upplösning är 1,3 megapixel. Den optiska zoomen är 10x och den digitala zoomen är 200x. Bildstabilisator finns. Lcd-skärmen är 2,5 tum stor och sökaren är 0,33 tum. Minsta möjliga belysning är 2 lux. Fokusering sker manuellt eller via automatik. Vitbalans justeras automatiskt eller manuellt. Stillbilderna får en upplösning på 1280x960 pixlar. Självutlösare finns. Anslutningar är usb, av samt s-video. Kameran har fjärrkontroll. Kamerans dimensioner är 47(B)x86(H)x122(D) mm medan vikten är 400 g.