Sök
Sony Nex-3

Sony Nex-3

Sanslös spegellös

2010-09-30

Sony har gett sig in på mikroarenan med en helt ny spegellös teknik. Sony Nex-3 ger fina bilder av systemkamerakvalitet och testarna gillar det mesta utom kamerans krångliga menyer.
Testkälla Betyg Kommentar
ePHOTOzine 9/10 ”Lovely results”
Laptop 4/5 ”Compact and versatile”
What Digital Camera 90/100 ”Class-leading image quality”
Digital Photography Review 63/100 "Strictly for […] point and shoot"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att den nya tekniken i Sony Nex-3 är intressant och att kameran ger bra bildkvalitet. Brusnivåerna får godkänt även vid höga iso-tal och färgåtergivningen får mycket beröm. Panoramafunktionen som ger 3d-bilder är en spännande funktion som pekar framåt, men menysystemet och batteritiden behöver förbättras. En testare hade velat ha större kontroll över det manuella läget, medan de andra var nöjda med inställningsmöjligheterna och med kvaliteten på de automatiska programmen. Som systemkamera betraktat är Sony Nex-3 en begränsad modell, men jämfört med kompaktkameraklassen finns här mycket att hämta.

ePHOTOzine

”Lovely results”

NEX-3-1
Ephotozine gillar designen, känslan och bildkvaliteten hos Sony Nex-3. Kameran ger bra exponering under en mängd ljusförhållanden och automatiken räcker långt. Inte ens vid högre iso-tal förekommer särskilt mycket brus och bilderna blir detaljrika med fin färg. Sony Nex-3 har en effektivt autofokus och de olika filtren och programmen fungerar riktigt bra. Testaren anser att menysystemet kunde vara betydligt mer genomtänkt och att hjälpfunktionerna mest är i vägen för en van användare, även om en nybörjare antagligen uppskattar dem, men panoramafunktionen imponerar med ovanligt fin bildkvalitet och är intuitiv att använda. Sony Nex-3 är en väldigt bra kamera i sin klass, säger Ephotozine.

Källa: http://www.ephotozine.com/ (GB)

Laptop

”Compact and versatile”

NEX-3-2
Laptop prisar bildkvaliteten hos Sony Nex-3 och är nöjda med det mesta hos denna lilla systemkamera. Kameran är stilren och lättanvänd med få knappar och en vinklingsbar lcd-skärm. Testaren tycker att menyerna är onödigt krångliga och batteritiden i kortaste laget, men det är egentligen de enda nackdelarna. Kameran tar färgrika bilder av utmärkt kvalitet under en rad olika ljusförhållanden, med och utan blixt. Den inbyggda hjälpfunktionen förklarar olika inställningar för nybörjaren men tillhandahåller även praktiska genvägar för den mer erfarne. Kameran har väl fungerande automatprogram och en panoramafunktion som imponerar på testaren. Dessutom spelar den in film bra och med god skärpa.

Källa: http://www.laptopmag.com/ (US)

What Digital Camera

”Class-leading image quality”

NEX-3-3
What Digital Camera säger att Sony Nex-3 inte ska förväxlas med andra små kameror på marknaden. Med en sensor i APS-C-storlek tar den bilder i systemkameraklass. Auto-programmen är mycket enkla att jobba med och klarar mycket. I manuellt läge är kameran något krångligare eftersom menysystemet är oöverskådligt och kräver mycket bläddrande. Bildkvaliteten är utmärkt, med god färgåtergivning och bra bruskontroll på alla iso-nivåer. Panoramafunktionen är enkel att använda och kan även användas för att skapa 3d-bild. Några nackdelar är att blixten tar tid att skruva på och att det i nuläget bara finns några objektiv att välja mellan, men på det stora hela anser What Digital Camera att Sony Nex-3 är en kamera med riktigt bra egenskaper för sin klass. Att priset är så pass lågt gör den bara ännu mer attraktiv.

Källa: http://www.whatdigitalcamera.com/ (UK)

Digital Photography Review

"Strictly for […] point and shoot"

NEX-3-4
Digital Photography Review tycker om att Sony Nex-3 är så liten och behändig, och lovordar Sony för att ha tagit tekniken kring små spegellösa systemkameror ett steg längre. Samtidigt är testaren inte helt nöjd med kamerans funktioner. Menysystemet är krångligt och kameran drar mycket batteri. Bilderna blir genomgående något överexponerade och det finns inget sätt att justera exponeringen i auto-läge. Färgerna är dock starka och klara och bilderna är av god kvalitet även vid höga iso-tal. Den vinklingsbara skärmen är ett plus, liksom panoramafunktionen och möjligheten att spela in video i hd-format. Autoprogrammen fungerar för det mesta och den inbyggda manualen med tips och information är bra för ovana fotografer, men testaren saknar många detaljer och den som verkligen vill ha full kontroll över bilden bör välja en annan modell.

Källa: http://www.dpreview.com/ (GB)

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Sony Nex-3
Typ: Ultrakompakt systemkamera
Upplösning: 14,2 megapixel
Zoom (Optisk/Digital): Beror på objektiv
ISO: 200-12800
LCD: 3 tum, 921600 pixlar
Råformat: Ja
Video: Max 1280x720 pixlar vid 30 bps
Minne: Memory Stick Pro Duo/MS Pro-HG Duo, SD, SDHC, SDXC
Batterikapacitet: 330 bilder
Anslutningar: Hdmi, usb 2.0
Övrigt: Bildstabilisator i linsen.
Elförbrukning: -
Mått: 117x62,6x33,4 mm
Vikt: 239g exklusive batteri och minneskort.
Cirkapriset avser: Kamerahus med kitobjektiv 18-55mm.