Sök
Sony Alpha 700

Sony Alpha 700

Ergonomisk skarpskjutare

2007-12-10

Enligt testarna så är Sony Alpha 700 en kamera att räkna med. Den tar inte bara väldigt bra bilder utan har dessutom bra ergonomi och bjuder på nyttiga funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Kamera & Bild 8,4/10 "Bildkvaliteten är utmärkt"
What Digital Camera 91/100 "An absolute pleasure"
Bild & Ljud Hemma 5/6 "Ergonomiskt genomtänkt"
Colorfoto 85/100 "Solides Werkzeug"

Vad tycker testarna?

Tack vare kamerans form i kombination med placeringen av knapparna blir testarnas gemensamma intryck att Sony Alpha 700 har riktigt god ergonomi och är bekväm att använda. Vidare så skrivs det att den kommer med väldigt många funktioner och finesser sett till priset. Men det som ändå imponerar starkast är den höga bildkvaliteten. Sensorn anses ha en väldigt hög känslighet som fångar upp detaljer i motivet mycket bra, samtidigt som brusnivåerna är så pass kontrollerade att brus inte blir märkbart förrän vid isonivåer över 1600.

Kamera & Bild

"Bildkvaliteten är utmärkt"

Svenska Kamera & Bild beskriver Alpha 700 från Sony som en förhållandevis kompakt och välutrustad kamera. Knapparna anses vara välplacerade och väldigt logiska i sin funktion även om de är många till antalet och initialt kan ha en skrämmande verkan. Det är enligt testaren en kamera med perfekt grepp som dessutom arbetar väldigt snabbt och erbjuder en hel del inställningsmöjligheter. Med en bildkvalitet som håller hög klass så blir slutintrycket att detta är en produkt som kommer att locka många att byta till Sony, avslutar Kamera & Bild.

Källa: Kamera & Bild (SE) nr 11 2007

What Digital Camera

"An absolute pleasure"

Även om byggkvaliteten inte är riktigt lika gedigen som hos de dyraste systemkamerorna så inger Alpha 700 tillräckligt med trovärdighet och lyckas överleva kraftiga regn, uppger What Digital Camera. Utseendet går inte hem hos alla, men det ergonomiska greppet och knapplaceringen gör den till en fröjd i användarens händer. Bilderna håller en mycket hög kvalitet enligt testaren. Bruskontrollen är väldigt bra, färgerna går att korrigera efter eget behag och skärpan är i topp även om bildstabiliseringen ibland kan ha svårt att hänga med. På hela taget finns det väldigt lite att klaga på hos produkten och även prissättningen är bra, avslutar testaren.

Källa: What Digital Camera (GB) nr 129 2007

Bild & Ljud Hemma

"Ergonomiskt genomtänkt"

Med undantag av några få knappar så anser Bild & Ljud Hemma att Sony Alpha 700 har ett välplanerat utförande. Den är bekväm att greppa och väldigt lätt att sköta, skriver testaren. I användandet beskrivs den som blixtsnabb med väldigt hög bildkvalitet. Sensorn uppges besitta en väldigt hög känslighet och kameran har inga problem att arbeta mellan iso 100 och 1600. Exponeringen är jämn med tendenser till överexponering så det gäller att testa sig fram. Med vitbalansen gäller samma sak, den ställs också bäst in efter tycke och smak, skriver testaren. Trots några små missar så anser testaren att denna kamera är en produkt att räkna med, vilket inte är illa då det är stenhård konkurrens som råder i detta segment.

Källa: Bild & Ljud Hemma (SE) nr 11 2007

Colorfoto

"Solides Werkzeug"

Även tyska Colorfoto delar ut beröm för den goda ergonomin. Testaren skriver att Sony lyckats slå sig in imponerande bra i produktsegmentet och att kameran är en verklig kraft att räkna med. Vad man får för pengarna är en imponerande mängd smarta funktioner, bra byggkvalitet och väldigt hög bildkvalitet. Kameran arbetar snabbt och tar bilder med utmärkt bruskontroll samtidigt som den aldrig blir svårhanterlig. En kombination som enligt testaren inte kan annat än lyckas.

Källa: Colorfoto (DE) nr 12 2007

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Sony Alpha 700 är en digital systemkamera med 12,2 megapixel och 3 tums display med 921.600 pixlar. Den hanterar både jpeg och raw och har funktioner såsom pictbridge, damm- och vattenskydd, 11 punkters autofokus och bildstabilisator. Flera olika typer av minneskort kan användas och datoranslutningen är usb 2,0. Hdmi finns för bildvisning på tv. Batteriet räcker i 650 timmar. Kameran väger 690 gram och har måtten 141,7x104,8x79,7 millimeter. Modellnummer: DSLRA700P.

Tillverkare: Sony