Sök
Sony Alpha 200

Sony Alpha 200

Imponerande instegsmodell

2008-05-05

Lättanvänd, prisvärd och med bra bilder. Sonys nya ingångsmodell för digitala systemkameror imponerar på testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7/10 “Solid entry-level dSLR”
Trusted reviews 9/10 “Ticks all the right boxes”
Imaging resource - “Sony A200 delivers”
Kamera & bild 8/10 “Mycket för pengarna”
Camera labs 85/100 “Good, solid, entry-level DSLR”

Vad tycker testarna?

Överlag får A200 mycket fina omdömen av testarna. Bildkvaliteten anses vara väldigt bra och dess enkelhet gör den perfekt som ingångskamera. En del testare påpekar möjligheten att växa som fotograf tillsammans med A200. Därtill ges det beröm för snabbheten, räckvidden samt byggkvaliteten. Kameran tilldelas två utmärkelser i de fem testerna. Någon större kritik är det inte tal om. En testare menar att det är avsaknaden av spetskvaliteter är ett problem medan en annan tycker att den är en aning enkel för mer avancerade hobbyfotografer. Sett som ingångsmodell anses A200 överlag vara ett kanonköp.

Cnet

“Solid entry-level dSLR”

Australiensiska Cnet menar att A200 är en stabil ingångsmodell för den som söker en digital systemkamera. Beröm får den inbyggda bildstabilisatorn samt stödet för trådlös blixt. Den är även lätt att använda och bildkvaliteten är helt ok i relation till priset. Testaren uppskattar också kamerans kvicka uppstart samt den goda ergonomin. Någon större kritik får inte A200, det som drar ner betyget något är att den inte imponerar mer på något enskilt område. Den är helt enkelt medelgod på det mesta. Testaren menar att den är något stor och tung, att skärmen är svår att läsa av i solljus samt att bilderna gärna kunde ha varit aningen bättre. Slutsatsen blir att A200 är en helt ok ingångsmodell, men att den riskerar att försvinna i den starka konkurrensen.

Källa: http://www.cnet.com.au (AU)

Trusted reviews

“Ticks all the right boxes”

Trusted reviews menar att A200 är ett bra steg framåt jämfört med föregångaren A100. Man gillar dess snabba på- och avstängning samt att linsen imponerar med kvick fokusering. Testaren anser det svårt att skilja bildkvaliteten åt mellan de bästa digitala systemkamerorna med 10 megapixels upplösning. A200 har dock ingenting att skämmas över i jämförelse med dess konkurrenter. Bilderna får goda omdömen, ända upp på höga ISO-värden. Trots att nyheterna är relativt få anses helheten bilda en rejäl uppgradering jämfört med föregångaren. Den som söker en prisvärd ingångskamera bör absolut titta närmare på A200.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

Imaging resource

“Sony A200 delivers”

Imaging resource är mycket förtjusta i A200. Bildkvaliteten anses som det allra viktigaste och testaren menar att den tar riktigt bra bilder. Trots sin enkelhet hanterar A200 de flesta omständigheter och de få extrafunktioner som finns tillgängliga är just med bildkvaliteten i fokus. Inget extra tjafs, kameran anses på sätt mycket målmedveten. Den är gjord för att kunna ta bra bilder. Beröm får i övrigt den goda ISO-hanteringen, snabbt autofokus samt stabil design. Även batteritiden är riktigt bra. Överlag anses A200 vara ett kanonköp, framförallt relativt till sitt pris. Kameran tilldelas utmärkelsen ”Dave’s pick”.

Källa: http://www.imaging-resource.com (US)

Kamera & bild

“Mycket för pengarna”

A200 imponerar stort på Kamera & bild och tilldelas utmärkelsen ”Bra köp” för sin starka prestation. Kameran får beröm för sin mångsidighet, vilket gör den passande för såväl amatörer som mer avancerade hobbyfotografer. Det är därmed en kamera som man kan växa med. Bildkvaliteten är bra närmast oavsett omständigheter, byggdesignen stabil och kameran mycket lätt att använda överlag. Den som söker en kamera fylld till bristningsgränsen med extrafunktioner bör dock undvika A200, minimalism är det som gäller här. Överlag anses den ge väldigt mycket för pengarna och rekommenderas varmt.

Källa: Kamera & bild (SE) nr 3 2008

Camera labs

“Good, solid, entry-level DSLR”

Camera labs menar att A200 är en bra ingångskamera som framförallt är intressant för förstagångsanvändare. Då den är aningen simpel bör dock mer erfarna fotografer leta vidare. Beröm får bildkvaliteten samt den välfungerande inbyggda antiskakfunktionen. Man gillar även att batteriindikatorn är så pass exakt och att linsen ger en bra räckvidd. Jämfört med dess konkurrenter i det här prissegmentet klarar sig A200 riktigt bra. Någon större kritik förutom kamerans enkelhet har inte testaren att komma med. Den som söker något avancerat bör leta vidare, men övriga hittar ett gott alternativ i Sony A200.

Källa: http://www.cameralabs.com (US)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Sony A200 är den enklaste av Sonys serie av digitala systemkameror. A200 erbjuder bland annat 10 megapixels upplösning, en 2,7-tums lcdskärm, känslighet upp till ISO3200 och inbyggd bildstabilisering. Förinställda val finns för bland annat vitbalans, autofokus, ljusexponering och blixt. Bilder kan tas i såväl 4:3- som 16:9-format och utgång finns för video samt USB 2.0. Minneskortplatsen stöder olika versioner av Compact flash samt Memory stick. Måtten är 131x99x71 mm och vikten ca 532 gram. Priset avser kamerahus utan objektiv.

Tillverkare: Sony