Sök
Samsung NX10

Samsung NX10

Spännande utmanarkamera från Samsung

2010-09-15

Samsung NX10 är en liten och smidig kamera som erbjuder hög kvalitet på bilderna enligt testarna. Den är enkel att använda och helt klart prisvärd trots en del brister.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 9/10 ”Mycket bild i litet paket”
Foto - ”Liten och behändig”
Digitalfoto 23/25 ”Bildkvaliteten får med beröm godkänt i de flesta lägen”
Dp review 69/100 ”One of the most impressive things about the NX10 is its image quality”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar verkligen Samsung NX10 och menar att det är en trevlig ny bekantskap som har en smidig form och välplacerade knappar som gör den ergonomisk och skön att hålla i. Menysystemet får också beröm och gör kameran lätt att använda. Att bildkvaliteten är mycket bra håller alla testarna med om och de flesta menar att kameran är mycket prisvärd trots vissa brister. Negativa saker som de olika testarna nämner är att kamerans videoinspelning inte är så bra, att kamerans automatiska inställningar kan ställa till det ibland och att seriebildstagningsläget inte riktigt räcker till.

M3

”Mycket bild i litet paket”

NX10
Samsung NX10 är en mycket trevlig bekantskap tycker tidningen M3 och menar att kameran är smidig och har en utmärkt ergonomi. Menysystemet anses vara tydligt och lättnavigerat, något som hjälper till att göra kameran väldigt lättanvänd. När det gäller bildkvaliteten så tycker testaren att den är riktigt bra och påpekar också att autofokusen är hyfsat snabb. Kvaliteten på videoinspelningarna bedöms dock inte vara av samma höga kvalitet utan kallas för en av kamerans få svaga punkter. Totalt sett så rekommenderar M3 kameran till sina läsare och skriver också att den mycket väl kan komma att bli en av årets bästa kameror.

Källa: M3 (SE) nr 4 2010

Foto

”Liten och behändig”

Testaren på Foto tycker att Samsung NX10 är en kompakt systemkamera som är välbyggd och mycket bekväm att hålla i. Hanteringen av kameran bedöms dock inte vara enkel eftersom knapparna sägs vara knepigt placerade. Bildkvaliteten anses vara av utmärkt snitt även vid ganska hög iso. Videoinspelningarna får också bra betyg, i alla fall när det handlar om filmning i bra ljus. Vid sämre ljusförhållanden så tycker testaren att det blir en hel del brus i skuggorna. Plus delas också ut till att autofokusen är snabb och att batterikapaciteten är bra.

Källa: Foto (SE) nr 5 2010

Digitalfoto

”Bildkvaliteten får med beröm godkänt i de flesta lägen”

NX10 2010
Samsung NX10 är enligt testaren på Digitalfoto en tänkbar utmanare till de kameror som dominerar marknaden för spegellösa systemkameror. Att kamerahuset är gjort av plast är inget som avskräcker testaren som istället menar att kameran känns rejäl och förtroendeingivande. Det uppskattas också att knapparna är lätta att komma åt och att menysystemet är lättnavigerat. Kameran bedöms ha alla de funktioner som man kan förvänta sig och bildkvaliteten får tummen upp i de flesta lägen, med ett litet minus för seriebildstagningsläget. På det stora hela så anser Digitalfoto att detta är man får mycket kamera för pengarna.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 5 2010

Dp review

”One of the most impressive things about the NX10 is its image quality”

Det är imponerande att en så pass liten kamera kan ha så mycket att erbjuda anser testaren på Dp review och menar att kameran är välbyggd och snygg. Vidare tycker man också att knapparna sitter fint placerade och att menysystemet ser bra ut och dessutom är mycket lätt att använda. Testaren tycker att kamerans automatiska inställningar ibland ställer till med en del problem och menar också att kamerans lagring lider av fördröjningar. När det gäller bildkvaliteten så delas det dock ut beröm även om det finns problem med brus i bilderna vid hög iso. Bilderna sägs vara bättre än vad många konkurrenter kan erbjuda och kameran anses vara en bra start för Samsung i det här segmentet.

Källa: www.dpreview.com (GB)

Cirkapris: 5400 kronor

Produktfakta: Typ: Systemkamera
Upplösning: Cirka 15 megapixel
Zoom (Optisk/Digital): Beror på objektiv
ISO: 100-3200
Display: Amoled-skärm på 3 tum med en upplösning på 640x480
Råformat: Ja
Video: Ja, i maximalt 1280x720 och 30 fps
Minne: Sd-kort eller sdhc-kort
Batterikapacitet: 400 bilder
Anslutningar: Hi-speed usb 2.0, videoutgång
Övrigt: Autofokus
Mått: 123x87x39,8 mm
Vikt: 353 gram exklusive batteri och minneskort
Prisexemplet avser paket med kamerahus och 18-55-objektiv