Sök
Pentax K20D

Pentax K20D

God kvalitet till ett bra pris

2008-05-09

Med ett rejält och pålitligt kamerahus är detta en kamera för fotoentusiasten. Den har mycket bra bildkvalitet och erbjuder användaren en massa inställningsmöjligheter.
Testkälla Betyg Kommentar
Kamera & bild 7,8/10 “Lyx och finesser”
PopPhoto - “Excellent image quality”
Digital camera review - “Nice resolution increase”
Trusted reviews - “Not a hard camera to use”

Vad tycker testarna?

Alla är överens om att detta är en bra kamera som står sig högt bland konkurrenterna. Den är rejält byggd och inger en känsla av pålitlighet. Det finns många inställningsmöjligheter och genomtänkta funktioner. Bildkvaliteten är mycket bra och återger korrekta färger med bra upplösning vid ISO upp till 1600 anser testarna. Kameran är till för fotoentusiasten som vill ha kul med kameran. En av testarna menar dock att K20D inte har uppdaterats speciellt mycket från sin föregångare. Den är ändå prisvärd och ses som en god investering.

Kamera & bild

“Lyx och finesser”

Detta är en kamera för fotoentusiasten, menar Kamera & bild. Tillverkaren har skapat två egna automatiklägen som inte finns hos konkurrenterna. Ett av dessa lägen är genialiskt eftersom det kombinerar tids- och bländarautomatiken. Testaren tycker att kamerahuset är rejält byggt och inger en känsla av pålitlig kvalitet. Det finns många funktioner och kameran kan ställas in på en mängd olika sätt. Kamera & bild tycker att bildkvaliteten är mycket bra. När det gäller ergonomin så är den inte optimalt utformad och vissa knappar känns felplacerade. Ett annat minus är att den tar för få bilder per sekund. Kameran får mer än godkänt för sina finurliga finesser och genomtänkta funktioner.

Källa: Kamera & bild (SE) nr 04 2008

PopPhoto

“Excellent image quality”

Popphoto skriver att den här kameran riktar sig främst till dem som letar efter en hög-megapixel-kamera med en stark kropp, inbyggd bildstabilisator och sofistikerade kontroller till ett bra pris. Sensorn och live view funktionen är mycket bra. Kameran är tufft byggd med skydd för olika väderförhållanden och damm. Upp till ISO 1600 är bildkvaliteten absolut utmärkt med korrekta färger, fantastisk upplösning och en bra detaljrikedom. Det som är mindre bra är att det endast går att ta upp till tre bilder i sekunden, tillägger testaren.

Källa: www.popphoto.com (US)

Digital camera review

“Nice resolution increase”

Digital camera review använder till vardags föregångaren till K20D och menar att uppdateringarna inte är så stora. Bildkvaliteten tillhör ändå bland det bästa testaren har sett, i den lägre prisklassen, och färgerna är rikliga och naturliga. Dessutom är den kompatibel med alla Pentax-linser vilket ger obegränsade möjligheter för användaren att förbättra sin fotografiska skicklighet. Den inbyggda skakreduceringen och dammborttagningen gör också denna kamera enastående i sina egenskaper anser testaren. För den som inte redan äger lillebror K10D så kan detta vara den bästa kameran på marknaden att investera i just nu, till det priset.

Källa: www.digitalcamerareview.com 

Trusted reviews

“Not a hard camera to use”

Pentax har producerat en medelkamera som är fullproppad med funktioner som matchar rivalernas kameror. Den har ändå en fördel i och med sin CMOS-sensor vilken Trusted reviews tror kan locka till sig många köpare. Kameran är rolig att använda och det faktum att den är kompatibel med andra Pentax-linser gör den användbar för redan existerande Pentax användare. Testaren är mycket nöjd över bildkvaliteten och autofokusens exakthet, men blir något överraskad av kamerans benägenhet att underexponera bilderna. Priset är tilltalande och det borde vara motiv nog för att köparen ska välja K20D framför konkurrenternas modeller, menar Trusted reviews.

Källa: www.trustedreviews.com 

Cirkapris: 10800 kronor

Produktfakta: Det är en digital systemkamera med en upplösning på 14,6 megapixel totalt. Bilder sparas som antingen jpg eller i råformat. Kameran är kompatibel med sd- och sdhc-minneskort. Den har en lcd-skärm på 2.7 tum med 230.000 pixlars upplösning. Måtten är 141,5(b)x101(h)x70(d) millimeter och vikten är 800 gram. Priset avser kamerahus utan objektiv.

Tillverkare: Pentax