Sök
Pentax K-7

Pentax K-7

En proffskamera för alla väder

2009-11-06

Pentax nya kamera är fullpackad med finesser och funktioner samtidigt som den är välbyggd och vädertätad. En kamera som kan passa de allra flesta hobbyfotografer då den också tar mycket bra bilder.
Testkälla Betyg Kommentar
Kamera & Bild 43/50 ”En kamera för alla väder”
Digitalfoto 22/25 ”allt annat än en modifierad K20D”
FOTO - ”K-7 är av proffskvalitet”

Vad tycker testarna?

Testarna är rörande överens om att Pentax K-7 är en mycket spännande kamera då den både är välbyggd och fylld med en mängd smarta funktioner. Att kameran dessutom är vädertätad bedöms som ett plus av alla testare. Bildkvaliteten anses vara bra överlag även om en av testarna klagar på att det är för mycket brus i bilderna. Reglagen får också beröm och det menas överlag att kameran är lätt att använda. Testarna tycker alla att detta är en mycket bra kamera som borde passa alla hobbyfotografer som behöver en kamera som de kan lita på.

Kamera & Bild

”En kamera för alla väder”

Pentax K-7 1 Svenska tidningen Kamera & Bild tycker att det märks att Pentax jobbat hårt med sin nya modell då de menar att kameran är rejäl, kompetent och komplett. Bildkvaliteten bedöms vara riktigt bra även om den inte håller toppklass. Byggkvaliteten sägs vara rejäl trots sitt lilla format och det uppskattas också att den är vädertätad. Minus delas ut till att den har lite för mycket brus i bilderna. Kameran bedöms överlag vara mycket enkel att använda och Kamera & Bild menar att den är rena drömmen för hobbyfotografer som behöver en kamera att lita på.

Källa: Kamera & Bild (SE) nr 9 2009

Digitalfoto

”allt annat än en modifierad K20D”

Pentax K-7 2 Svenska tidningen Digitalfoto är av åsikten att Pentax K-7 är en kamera som är helt fullsmockad med funktioner och menar att den därför bör passa de allra flesta förutom den mest kräsne fotografen. Kameran bedöms bara mycket välbyggd och jämförs med en stridsvagn och reglagen sägs vara mycket lätthanterade även om det delas ut lite minus till menysystemet. Testaren tycker att bildkvaliteten är bra i de flesta lägen och menar att brusprestandan är bra även vid hög ISO. Kameran får också beröm för att den är snabb. Slutligen anser Digitalfoto att Pentax K-7 är en mycket bra och prisvärd kamera som de kan rekommendera till sina läsare.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 9 2009

FOTO

”K-7 är av proffskvalitet”

Pentax K-7 3 Svenska tidningen FOTO tycker att Pentax K-7 är en av årets mest intressanta och kompetenta kameror. Testaren anser att den är mycket välbyggd och är mycket fint utrustad med en mängd finesser, att den dessutom är vädertätad bedöms som en extra bonus. Bildkvaliteten sägs vara mycket bra och kameran får också plus för att den har omfattande bildbehandlingsprogram i kameran. Minus delas ut till att kameran har en långsam autofokus, att en del reglage är lite pilliga och att den visade batteristatusen inte är tillräckligt fördjupad.

Källa: FOTO (SE) nr 9 2009

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Typ: Systemkamera
Upplösning: 14,6 megapixel
ISO: 100-6400
LCD: 3 tum TFT med 920k punkter
Råformat: Ja
Video: Ja
Minne: SD/SDHC-kort
Batterikapacitet: 740 bilder
Anslutningar: USB 2.0 Hi-Speed, HDMI, AV-utgång
Övrigt: Bildstabilisator i kamerahuset, LiveView och väderskydd
Mått: 130,5x96,5x72,5 mm
Vikt: 670 gram exklusive batteri, objektiv och minneskort
Prisexemplet inkluderar objektivet Pentax SMC-DA 18-55 3,5-5,6 AL WR