Sök
Olympus E-P2

Olympus E-P2

System- och kompaktkamera i bra kombination

2010-03-31

Olympus E-P2 har en systemkameras mångsidighet i ett lika nätt format som hos en kompaktkamera. En lyckad kombination anser testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Kamera & Bild 7,4/10 ”För den mer seriöse”
Digital Camera Review 4/5 ”Does a very good job of merging the creative flexibility of a DSLR with the convenience and ease of use of a compact point and shoot”
Photography Blog 4,3/5 ”Relatively modest”
Steve's Digicams - ”A great improvement”
Cnet 7,7/10 ”Pretty good but, if it were cheaper and handled better, it would be so much more tempting”

Vad tycker testarna?

Det här är en riktigt bra kamera, men det är inte så pass mycket som skiljer den åt från föregångaren E-P1 så att ägaren av en sådan har anledning att uppgradera sig. Skillnaderna de två kamerorna emellan är designen, eller rättare sagt färgen, bättre autofokus och uppgraderad mjukvara. Bildkvaliteten behagar testarna, men man saknar inbyggd blixt. Manuella inställningsmöjligheter vid filmning imponerar. Men mest av allt imponerar den lyckade kombinationen av systemkameraprestanda och kompakt format.

Kamera & Bild

”För den mer seriöse”

E-P2

Olympus E-P2 är en uppgradering av E-P1. På papperet är uppgraderingen liten, men större i verkligheten. En uppenbar skillnad är att E-P2 har två sökare, något som flera påpekat avsaknaden av hos föregångaren. En annan skillnad är designen. Föregångaren var vit, denna är svart med en blandning av matta och blanka ytor och kromade detaljer. Mjukvaran är uppgraderad och tillför följande autofokus till E-P2. Många bäckar små, till en bättre Olympus. Men det är den elektroniska sökaren som gör kameran till ett bra val för den avancerade fotografen.

Källa: www.kamerabild.se

Digital Camera Review

”Does a very good job of merging the creative flexibility of a DSLR with the convenience and ease of use of a compact point and shoot”

I E-P2 har Olympus lyckats med det som andra misslyckats med. Att på ett bra sätt kombinera en DSLR-kameras flexibilitet med användarvänligheten och smidigheten hos en kompaktkamera. Den är designad för att passa både amatörer och mer avancerade fotografer. Bilderna har mycket bra färgåtergivning, kontrast och skärpa. Utomhusbilder är näst intill perfekta. Även i autoläget får du bra bilder, även om de ibland tenderar att bli något underexponerade. Kvaliteten på inspelad film är ok.

Källa: www.digitalcamerareview.com

Photography Blog

”Relatively modest”

E-P2 2010

Även om Olympus E-P2 är en riktigt bra kamera, anser inte Photography Blog att du som har en E-P1 har anledning att uppgradera dig till den nya modellen. E-P2 är precis som sin föregångare enkel att använda, men har också en uppsjö av avancerade inställningsmöjligheter för dig som vill ha lite utmaning med ditt fotograferande. En besvikelse är avsaknaden av inbyggd blixt. Den nätta storleken är lockande.

Källa: www.photographyblog.com

Steve's Digicams

”A great improvement”

Steve\'s Digicams anser att E-P2 har många förbättringar jämfört med E-P1. Den delar ca 90 % av funktionaliteten med sin lillebror, men i den uppgraderade modellen har tillverkaren adderat fler anslutningar, porträttorientering, fullständig exponeringskontroll vid filmning och mycket mer. E-P2 är snabbare än sin föregångare. Bildkvaliteten är ungefär den samma hos dem båda, mycket tack vare att upplösningen är lika. Båda hanterar brus mycket bra. Autofokus är en förbättring hos den nya modellen. Sammantaget är det en bra uppgradering, men inte bra nog för ett byte för dig som äger en E-P1.

Källa: www.steves-digicams.com

Cnet

”Pretty good but, if it were cheaper and handled better, it would be so much more tempting”

Cnet kallar E-P2 för ”Black beauty” med sin svarta design. Den har potential för mer avancerad filmning än sin föregångare, och har manuella inställningsmöjligheter även i filmläge, vilket många av konkurrenterna inte har. Testaren gillar de två nya filtren, som fungerar hyfsat. I övrigt är mycket lika som hos E-P1. Till skillnad från tidigare testare är Cnet besviken på ergonomin i kameran, och tycker att det ibland är lätt att komma åt fel knapp.

Källa: www.reviews.cnet.co.uk

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Olympus E-P2
Typ: Systemkamera
Upplösning: 12,3 megapixel
Zoom (Optisk/Digital): Beror på objektiv
ISO: Auto ISO 200-3200, manuell ISO 100-6400 i 1/3 steg
LCD: 4/3 tum, Live MOS
Råformat: Ja
Video: Ja, HD 1280 x 720, SD 640 x 480. 30b/sek, max 14 min
Minne: SecureDigital, SDHC
Batterikapacitet: bilder
Anslutningar: Usb 2.0, Hi-Speed, HDMI, nätdel, tillbehörsanslutning för sökare/mikrofonadapter/blixt
Övrigt: Möjlighet till extern blixt, inbyggt elektroniskt vattenpass, manuell exponering även vid filmning.
Mått: 121x36x70 mm
Vikt: 335 gram exklusive batteri.
Cirkapriset avser: paket med objektivet M.Zuiko Digital 14-42 mm f/3,5-5,6