Sök
Nyhet - Panasonic Lumix DMC-G3

Nyhet - Panasonic Lumix DMC-G3

Systemkamera med lätta ambitioner

2011-05-13

Panasonic lanserar en ny systemkamera, Lumix DMC-G3, som även kan användas till filminspelning. Kameran är lättare än sin tidigare version och Panasonic kallar den för ”världens minsta och lättaste systemkamera”.

- Vi vänder oss till en målgrupp som nu har en kompaktkamera men som vill ha en mer avancerad. Eller så har de en enklare systemkamera men som de tycker är för tung, säger Hanna Sandler produktchef på Panasonic. Sedan har vi också en touchskärm på Lumix DMC-G3 där man enkelt kan göra justeringar, något som bara brukar finnas på kompaktkameror.

Touchskärmen innebär att man, vid både fotografering och filmning, kan justera vitbalans, exponering och skärpedjup direkt på skärmen.

panasonic_G3_ovan

Kameran kommer att finnas i färgerna vitt, rött eller svart och har ett särskilt filter som ska motverka att damm fastnar på bildsensorn. Sensorn är på 16 megapixel och kameran spelar in i HD-video.

För att reducera kamerans vikt är kamerahuset gjort av aluminium och väger då 336 gram. I mitten av juni finns den i butik och ska dels gå att köpa som hus samt med två olika optiklösningar. Under 700 euro är den prisnivå som Panasonic idag kan säga att kameran kommer att ligga på.