Sök
Nyhet - Hasselblad H4d - Ferrari Edition

Nyhet - Hasselblad H4d - Ferrari Edition

Rött mellanformat

2010-11-29

Som om inte Hasselblad gjorde tillräckligt dyra kameror, så kommer här en specialversion utvecklad tillsammans med biltillverkaren Ferrari.

Har du för mycket pengar som bränner i plånboken, eller känner du för att belåna huset och sälja familjen för att endast det bästa är gott nog? Hasselblad har länge varit synonymt med att bygga världens bästa kameror och är det märke som är representerat när det gäller de facto standardutrustning när det kommer till modellfotografering eller reklam. Nu slår de sina designpåsar ihop med den italienska biltillverkaren Ferrari och uppdaterar sin H4D-kamera med att måla den röd och slänga på ferrari-loggan.

Om den tar bättre bilder förtäljer inte historien, men helt klart blir du nöjd, om du har råd.

Fördelen med Hasselblad är den ofantligt stora sensorn av mellanklassformat, som inte ska förväxlas med det felaktiga uttrycket fullformat som Nikon och Canon använder sig av, då mellanformatet är mycket större.

Måste du veta vad den kostar, har du förmodligen inte råd men vi kan tipsa dig om att den kostar i runda slängar 200.000 kronor utan objektiv och skynda dig på om du ska ha en. Det tillverkas nämligen endast 499 stycken.

H4d-ferrari-1