Sök
Nikon D90

Nikon D90

Fantastisk kamera för fotoentusiasten

2008-11-11

Nikon D90 är snabb, användarvänlig och tar finfina bilder i så gott som alla lägen. Systemkameran kan spela in videomaterial med upplösningen 1280x720 pixlar. Det finns inte mycket att klaga på.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto 24/25 “Mycket pålitlig”
FOTO - “Mycket god bildkvalitet”
Kamera & bild 8,2/10 “Hobbyfotografens nya favorit”
Cnet 4/5 “First-rate performance”
Dp review 53/60 “Excellent viewfinder”

Vad tycker testarna?

Testarna är mer eller mindre överens om att Nikon D90 är en kamera med stil. Den erbjuder en lång lista med funktioner och möjligheter samt tar bilder av fin kvalitet i de flesta lägen. Kameran passar nog den vane systemkamerafotografen bäst enligt testarna. Den är välbyggd, användarvänlig och snabb. Ytterst få brister finns men en testare påpekar att den saknar vädertätning och riktig proffsprestanda vilket gör det omöjligt att sätta toppbetyg. Sammanfattningsvis anser testarna att Nikon D90 är en kamera värd att rekommendera.

Digitalfoto

“Mycket pålitlig”

Nikon D90 1Digitalfoto är mäkta imponerande av Nikon D90. De menar att kameran är sprängfylld med funktioner och ger tummen upp för att det finns möjlighet att filma i hd-upplösning. Den ligger dessutom stadigt i handen och har logiskt placerade knappar och reglage. Kameran inger med sin fina byggkvalitet ett gott förtroende hos testaren. Kameran klarar av brusreducering bra och tar allt som oftast bra bilder. Det enda testaren vill uppmärksamma om är att man bör hålla koll på gröna och röda nyanser i bilderna. Sammantaget en rolig kamera att fotografera med.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 11 2008

FOTO

“Mycket god bildkvalitet”

Svenska tidningen FOTO väljer att sätta sin rekommendationsstämpel på Nikon D90. Det är enligt dem en systemkamera som erbjuder mycket för den vane och kreative fotografen. Kameran ger möjlighet till en fin serietagning och bildkvaliteten uppfattas som mycket god i de flesta lägen. Kameran har lågt brus vilket gör att bilder tagna i höga ISO-nivåer är användbara. Testaren gillar också att kameran har inspelningsmöjligheter vilket är banbrytande för systemkameror. De mindre bra sidorna hos kameran är den opålitliga ljusmätaren, de små knapparna samt den begränsade videoinspelningen som saknar autofokus.

Källa: FOTO (SE) nr 11 2008

Kamera & bild

“Hobbyfotografens nya favorit”

Nikon D90 3Nikon D90 faller Kamera & bild i smaken med sin höga användarvänlighet trots att det finns många funktioner att hålla reda på. Ibland krävs det ändå att man använder båda händerna för inställningar vilket irriterar testaren något. Kameran känns plastig men anses ändå vara välbyggd. Bildkvaliteten är näst intill perfekt i alla fotosituationer och bilder tas dessutom snabbt. Det som egentligen drar ner intrycket är saknaden av vädertätning och riktig proffsprestanda. Hur som helst anser testaren att man får mycket kamera för pengarna.

Källa: Kamera och bild (SE) nr 10 2008

Cnet

“First-rate performance”

Amerikanska Cnet ger goda omdömen till Nikon D90. De tycker att den presterar förstaklassiga bilder. Kameran är välbyggd och testaren gillar att fotografera med den. Den hittar objekten bra och bilderna blir riktigt fina. Cnet anser att den är en snabb kamera som levererar en underbar fotoupplevelse. Testaren hittar inga stora brister hos D90 men påpekar att implementationen av hdmi är långt ifrån perfekt. I övrigt är det en systemkamera av hög kvalitet tycker testaren.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Dp review

“Excellent viewfinder”

Nikon D90 4Dp review är nöjd med hur väl Nikon D90 presterar och menar att det är en väl konstruerad systemkamera. Den har en otroligt bra högupplöst lcd-monitor och är försedd med en av de bästa sökarna på marknaden. Placering av knappar och reglage är smart och gör kameran lätt att hantera anser testaren. Bildkvaliteten är bra allt igenom vid såväl låga som höga ISO-inställningar. Den inbyggda videoinspelningsmöjligheten fungerar och testaren påpekar att denna inte inverkar negativt på kamerans funktionsduglighet vid fotografering. D90 kommer försedd med all de goda egenskaper som fanns hos föregångaren och lämnar således ett gott intryck hos testaren.

Källa: www.dpreview.com

Cirkapris: 13500 kronor

Produktfakta: Nikon D90 är en digital systemkamera med en upplösningen 12,3 megapixel. Känsligheten varieras från iso 200 till iso 3200. Bildfiler sparas i jpeg eller råformat. Kompatibla minneskort är sd och sdhc. Videomaterial sparas i avi-format och den maximala upplösningen är 1280x720 med 24 bilder per sekund. Kameran har en lcd-skärm på 3 tum med upplösningen 640x480 pixlar. Bland funktionerna finns röda ögon-reducering, filtereffekter, snabbretuschering, brusreducering och fisheye. Den har anslutning för usb och hdmi. Kamerahuset väger cirka 620 gram utan batteri och måtten är 132x10377 mm. Det angivna cirkapriset är inklusive objektivet 16-85/3,5-5,6 VR.

Tillverkare: Nikon