Sök
Nikon D80

Nikon D80

Enastående bilder med proffskänsla

2006-10-24

Nikon D80 är den efterlängtade nyversionen av D70. Den tar mycket fina bilder och är ett bra alternativ för dig som letar efter en högkvalitativ systemkamera.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8/10 "Nikon scores big"
Dp review 9/10 "A great photographers camera"
Kamera & bild 41/50 "Ger mycket god bildkvalitet"
Digitalfoto 24/25 "Mycket pålitlig"
What digital camera 91/100 "Another winner"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Nikon D80 är ett bra köp trots att den inte är den billigaste på marknaden. Tack vare kamerans egenskaper så blir detta ett prisvärt alternativ tycker testarna. Den har hög kvalitetskänsla, med bra utplacerade knappar och ergonomi. Den presterar mycket bra bilder med utmärkt färgåtergivning och detaljrikedom. Nikon har gjort ännu en kvalitetskamera tycker testarna.

Cnet

"Nikon scores big"

nikon_d80_rakCnet tycker att D80 är en mycket kompetent kamera. Den ger enastående bildkvalitet och det nämns även att brusnivån är mycket låg. Färgåtergivningen är utmärkt och möjligheten med de många inställningarna som finns är omtyckt. Det som också anses positivt är att den är blixtsnabb och användarvänlig. Den upplevdes som en av de snabbaste kameror som någonsin provats. Testarna tycker också att kamerans menysystem är rättfram och berömmer den nya funktionen att kunna redigera bilderna direkt i kameran. D80 anses vara mycket prisvärd och detta är en av de bästa systemkameror på marknaden just nu, sammanfattar Cnet.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Dp review

"A great photographers camera"

Dp review upplever att D80 känns välbyggd och tycker att den har rätta känslan. Kameran beröms för att ha utmärkt upplösning med mycket detaljer och att tft-skärmen har bra betraktningsvinkel. Det är också positivt att kameran har så många olika inställningar, det snygga och enkla menysystemet gillas. Den optiska sökaren är stor och lättjobbad. Kameran är mycket snabb att slå på, den svarar även kvickt på kommando. Autofokusen är snabb och exakt. Det som testaren ser som ett minus är den automatiska vitbalansen vid sämre ljus.

Källa: www.dpreview.com (US)

Kamera & bild

"Ger mycket god bildkvalitet"

nikon_d80_blixtKamera & bild menar att Nikon har gjort en fin kamera med praktiska knappar och god ergonomi. Den är gedigen och ger bra bilder i nästan alla situationer man kan tänkas hamna i. Testaren tycker att bilderna ger god skärpa och godkänt dynamiskt omfång. Den har också högre kvalitetskänsla än många andra konkurrenter på marknaden. Kameran håller hög proffsklass och även den mest kräsne kommer att bli nöjd med Nikon D80. Den har en proffsig sökare och autofokus samt en bra exponeringsmätning. Dock upplevs att detaljåtergivningen försämras en aning vid brusreducering. Testaren saknar också bildstabilisering och vädertätning.

Källa: Kamera & bild (SE) nr 9 2006

Digitalfoto

"Mycket pålitlig"

nikon_d80_framDigitalfoto anser att Nikon har gjort en kamera med proffskänsla. Den är välbyggd och har rätt tyngd utan att den upplevs klumpig. Kamerans möjligheter att anpassa sig till olika situationer och miljöer får beröm, samt att det finns möjlighet att redigera bilderna direkt i kameran. Menysystemet är ett av klassens mest välfyllda menar testaren. Alla knappar sitter också på rätt ställen så man lär sig snabbt hantera alla inställningar. Prestandan är mycket hög, kameran startar upp blixtsnabbt och jobbar snabbt. Bildmässigt fungerar D80 mycket bra. Utomhusbilderna ger perfekta färger och fantastisk skärpa. Sammanfattningsvis tycker Digitalfoto att Nikon har gjort en semiprofessionell digital systemkamera, som rekommenderas i paketet med 18-135 mm-objektivet.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 11 2006

What digital camera

"Another winner"

nikon_d80_baksidaWhat digital camera skriver att Nikon har designat en kamera som är bekväm att hålla i och som känns naturlig att hantera. Kameran har blivit lite mera slimmad än tidigare modeller som exempelvis D70. Trots detta finns det ändå plats för en stor display samt en bättre och mer utvecklad optisk sökare. Det nya systemet på kameran är också rappare än tidigare. Den startar upp på ett ögonblick och arbetar snabbare. Även rörliga motiv är inga problem att fota. Menyn är förbättrad och är nu riktigt lättanvänd och ger dessutom mycket fina bilder. Nikon har i och med denna gjort en kvalitetskamera som testaren finner prisvärd.

Källa: What digital camera (GB) okt 2006

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Nikon D80 är en systemkamera med 10 megapixlar. Den har en tft-skärm på 2,5 tum. Bildernas effektiva upplösning är 3872x2592 pixlar. Bilderna sparas som JPEG och RAW på secure digital-minneskort. Anslutningar som finns är usb 2.0, video-ut och nätdel. Val av objektiv styr närgräns, fokus, ljusstyrka och zoom. Det finns ingen ljud- eller filminspelningsfunktion. Måtten är 132x103x77 mm och den väger 585 gram utan batteri.

Tillverkare: Nikon