Sök
Nikon D200

Nikon D200

För avancerade och krävande hobbyfotografer

2006-02-13

För den som söker en professionell kamera som är kompetent och enkel att använda men som inte är beredd att betala för att få det allra värsta, finns här ett fullgott alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
Kamera & Bild 8,8/10 "Byggkvalitet och bildkvalitet i mycket hög klass"
Digital Camera Info - "Excellent image quality"
Akamera - "Omfattende innstillingsmuligheter"

Vad tycker testarna?

Testarna är imponerade av kameran eftersom den är välbyggd och solid med välplacerade kontroller och logiska menyer. Såväl sökare som lcd-skärm är av mycket god kvalitet. De många inställningsmöjligheterna bör tilltala mer avancerade användare. Bildkvaliteten är mycket bra, detaljåtergivningen är hög och färgerna naturliga. En testare anser dock att bildkvaliteten inte är så god som man kan förvänta sig av den höga upplösningen. Samma testare anser också att batteriets livslängd är alldeles för kort.

Kamera & Bild

"Byggkvalitet och bildkvalitet i mycket hög klass"

Kamera & Bild tycker att kameran är en riktig fullträff för såväl avancerade amatörer som proffs. Kameran har en såpass säker avvägning mellan funktioner, prestanda, pris och kvalitet att svagheterna är ytterst få. Sökaren är mer eller mindre i toppklass och lcd-skärmen kan betraktas i mycket snäva vinklar utan att förlora vare sig färg eller form. Kameran är tillräckligt snabb för de flesta användare. Autofokus fungerar utmärkt i såväl bra som dålig belysning, den låser sig snabbt och precist. Bildkvaliteten är inte bäst på marknaden men den är riktigt bra. Detaljåtergivningen är god och bruset lyser med sin frånvaro. Testaren anser att kameran är mycket allsidig och ger den benämningen "toppklass".

Källa: Kamera & Bild, nr 1 2006

Digital Camera Info

"Excellent image quality"

Digital Camera Info anser att kameran har en utmärkt bildkvalitet som kompletteras bra med en snabb och korrekt autofokus. Kamerakroppen är ergonomiskt utformad och känns robust. Dessutom är menyerna logiskt utformade vilket gör användningen enkel. Det finns egentligen inga svagheter utan den gör det den skall. Kameran är inte kompatibel med äldre batterier och den medföljande programvaran är i tunnaste laget, men annars finns enligt testaren egentligen ingenting att klaga på. Det finns utmärkta manuella inställningsmöjligheter vilket bör tilltala mer avancerade användare. Modellen levererar en mycket bra prestanda till ett betydligt lägre pris än de allra bästa kamerorna, något som kommer att göra den till ett populärt alternativ.

Källa: Till Digital Camera Info

Akamera

"Omfattende innstillingsmuligheter"

Akamera hade förväntat sig en högre bildkvalitet med tanke på vilken upplösning kameran har, men påpekar att bilderna ändå är bra. Färgåtergivningen är mycket god och den automatiska vitbalansen fungerar till belåtelse. En del bilder, mestadels utomhus, har en tendens att bli överexponerade. Kameran är rejält byggd vilket är bra. Alla knappar och kontroller känns stadiga och välplacerade. Testaren är förtjust i kamerans många manuella inställningsmöjligheter och olika funktioner. Lcd-skärmen är stor och tydlig och sökaren rymmer all information man behöver. Testaren är besviken på batteriets livslängd som räcker till 1788 exponeringar, något som betyder att man alltid bör ha med sig minst ett extra batteri.

Källa: Till Akamera

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta: Nikon D200 är en digital systemkamera vars bildsensor har en storlek på 23,6x15,8 mm och en upplösning på 10,9 megapixel. Den effektiva bildupplösningen är 3872x2592 pixlar och bilder sparas som jpeg eller raw. Minnestypen är compactflash. Bildskärmen är 2,5 tum stor. Ljuskänsligheten varierar mellan iso 100-3200. Slutartiderna varierar mellan 30-1/8000 s + bulb. Möjlighet till extern blixt finns. Sekvenstagning upp till 5 bilder/sek. Anslutningar är usb 2.0, video-ut, pc-synk, 10-pin fjärrkontrollkontakt. Kamerans dimensioner är 143x113x74 mm och dess vikt är 830 g exklusive batteri och minneskort.

Modell: Nikon D200