Sök
Canon gluggmugg

Canon gluggmugg

Canon gluggmugg

2010-07-15

Du som älskar både Canon och kaffe kan nu äntligen kombinera detta för första gången på ett riskfritt sätt. Smartsons Mikael Dimgård har provsmakat ett objektivt kaffe.

Varför inte dricka kaffe direkt ur objektivet? Så måste Canon Kanada ha tänkt när de delade ut dessa spektakulära muggar till pressfotografer under OS i Vancouver.

Succén blev så stor att det nu faktiskt är möjligt att själv inhandla dessa via nätet. Du behöver alltså inte längre vara pressfotograf för att sörpla latte ur ett objektiv.

Det säljs flertalet av dessa på Ebay och liknande hemsidor, fast se till att du inte köper en kopia. Själv beställde jag några från canonmugs.com för cirka 80 amerikanska dollar. Frakten över atlanten (egentligen Kina) tar cirka 2 veckor.

canonmug_1

Detaljrikedomen imponerar
Det första som slår en är den ofantliga detaljrikedomen, i alla fall när det gäller 24-105mm. Termosen, som är avbildad i form av ett 70-200 mm är dock lite plastigare, men helt klart är att man vid snabb anblick inte alls kan se att det rör sig om muggar.

canonmug_2

Jag har ännu inte haft möjlighet att offentligt, bland andra fotografer avnjuta kaffe i en av dessa muggar. Men jag ser verkligen fram emot blicken från dem när jag dricker kaffet ur mitt objektiv för tiotusentals kronor. Sån är jag.

Tack till Madde för arm- och handmodellande.