Sök
Canon EOS 7D

Canon EOS 7D

Tuff utmanare till D300s

2010-02-01

I Canon EOS 7D finns nu en ny stark utmanare till Nikon D300s och flera av testarna menar att denna kamera är snäppet bättre än den tidigare klassettan från Nikon
Testkälla Betyg Kommentar
DP Review 55/60 ”The 7D looks and feels like a quality product”
Kamera & bild 47/50 ”Snabb och kompromisslös”
Digitalfoto - ”Kamerans sökare är riktigt trevlig”
PC World Norge - ”'Godt kjøp' til både Canon og Nikon denne gang”
Cnet 9,2/10 ”has it faults, but it's a great camera overall”

Vad tycker testarna?

Testarna är helt överens om det är på tiden att Canon utmanar Nikon i detta populära segment. Med EOS 7D anses Canon ta upp kampen på allvar och flera av testarna anser att EOS 7D är en bättre kamera än Nikon D300S. Framförallt får den beröm för sitt välbyggda och robusta yttre men också för sina logiska menyer och fina bildkvalitet. Överlag så tycker testarna att Canon EOS 7D är en mycket mångsidig och prisvärd kamera som numer kan betraktas som etta i sin klass.

DP Review

”The 7D looks and feels like a quality product”

Foto uploadEnligt brittiska DP Review så är Canon EOS 7D en kamera som har klart fler fördelar än vad den har nackdelar och på det stora hela så anses att det är väldigt lätt att rekommendera den till sina läsare. Testaren menar att kameran känns som en riktig kvalitetsprodukt och att den imponerar med sin byggkvalitet, sina korta svarsstider, sin utmärkta ergonomi och sin överlag imponerande bildkvalitet. Med sina utmärkta kvaliteter så menar DP Review att den här kameran definitivt måste ses som en rejäl utmanare till Nikon D300S.

Källa: www.dpreview.com (GB)

Kamera & bild

”Snabb och kompromisslös”

Svenska Kamera & bild menar att Canon EOS 7D nog ska ses som en konkurrent till Nikons succékamera D300S och testaren anser att den nog kommer att lyckas riktigt bra då han imponeras av EOS 7D och tycker att den är bättre än Nikons kamera på nästan allt. Menyerna bedöms vara riktigt bra och plus delas ut till att kameran utrustats med steg-för-steg-guider. Autofokusen får mycket beröm då den anses vara väldigt mångsidig. Bildkvalitet sägs vara klart bättre än Nikon D300S men inte riktigt i klass med Canons egna EOS 5D Mark II. På det stora hela så tycker Kamera & bild att Canon EOS 7D är en otroligt prisvärd och mångsidig kamera.

Källa: www.kamerabild.se (SE)

Digitalfoto

”Kamerans sökare är riktigt trevlig”

Foto uploadSvenska Digitalfoto säger sig ha undrat när det skulle komma en kamera från Canon i detta segment som blivit så populärt och där Nikon vunnit mycket mark med sina D200- och D300-modeller. Med EOS 7D så menar testaren att den kameran är här och att den på allvar tar upp kampen med Nikon. Autofokusen är mycket snabb och detsamma gäller seriebildstagningen. Utformningen av kameran anses väldigt greppvänlig och stryktålig. Sökare, skärm och bildkvalitet får alla dessutom rikligt med beröm av Digitalfoto som menar att detta verkligen är en kamera som har varit värd att vänta på.

Källa: www.digitalfoto.fpgroup.se (SE)

PC World Norge

”'Godt kjøp' til både Canon og Nikon denne gang”

PC World Norge har gjort ett jämförande test där de ställt Canon EOS 7D mot Nikon D300S för att se efter vilken av dessa två som är den bästa kameran. På det stora hela så menar testaren att kamerorna är väldigt snarlika och jämstarka. Båda anses vara välbyggda och ta bilder av mycket hög kvalitet men Canons kamera bedöms vara aningen bättre när det gäller ISO-prestanda. Även när det gäller användarvänlighet och menyer så bedöms Canon EOS 7D vara aningen bättre. Slutligen så anses det att Canons kamera också är lite bättre när det gäller videoinspelning. Båda kamerorna får betyget ”Godt kjøp” men Canon går segrande ur striden.

Källa: www.idg.no/pcworld (NO)

Cnet

”has it faults, but it's a great camera overall”

Foto uploadEnligt brittiska Cnet så är Canon EOS 7D en otroligt välbyggd kamera som är robust som en stridsvagn. Dessutom menar testaren att den springer förbi sina konkurrenter rejält när det gäller innehåll och kvaliteter. På det stora hela så anses kameran vara en jättebra kamera med bara några mindre problem. På plussidan så listar Cnet upp att den har en mycket bra ergonomisk design, att den har höga hastigheter vid seriebildstagning och att den spelar in video i 1080p.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta: Canon EOS 7D

Typ: Digital Systemkamera
Upplösning: Cirka 18 megapixel
ISO: 100-6400 kan utökas till 12800
LCD: 3 tum, cirka 920000 punkter
Råformat: Ja
Video: Ja, i maximalt 1920x1080 (Full-HD)
Minne: Plats för minneskort av typerna CompactFlash Type I/II
Batterikapacitet: Cirka 800 bilder
Anslutningar: Hi-Speed USB, HDMI micingång, videoutgång, stereominiuttag
Övrigt: 19-punkts AF-system med korssensorer
Mått: 148,2x110,7x73,5 mm
Vikt: Cirka 820 gram exklusive batteri och objektiv
Priset avser paket med Canon EF-S 15-85 f/3,5-5,6 IS USM