Sök
Canon EOS 550D

Canon EOS 550D

Kamera med potential

2010-06-22

Canon EOS 550D är en kamera som tillsammans med ett bra objektiv kan ta bilder av allra högsta kvalitet. En del invändningar mot användarvänligheten finns dock bland testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 9/10 ”Proffsigast i prisklassen”
Foto - ”Fantastisk med rätt optik”
Digitalfoto 21/25 ”Även om 550D helt klart är en del av Canons instegsserie, är det en kraftfull kamera”
Dp review 77/100 ”All in all, the EOS 550D is the most compelling DSLR of its class that we've ever tested”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Canon EOS 550D är en förbättrad version av modellen 500D och att de menar att den påminner en hel del om den dyrare modellen 7D. De tycker att vissa förbättringar gjorts när det gäller knappar och användarvänlighet men att det fortfarande finns en del saker att förbättra ergonomimässigt. När det gäller bildkvaliteten så tycker testarna att den är mycket bra både när det gäller foto och film, i alla fall om kameran används ihop med ett bra objektiv.

M3

”Proffsigast i prisklassen”

Enligt M3 så är Canon EOS 550D en kamera som påminner mycket om den dyrare modellen 7D och även om det finns en hel del skillnader så menas att denna kamera verkligen ger mycket för pengarna. Kameran är en förbättrad version av 500D och bland de saker som förbättrats nämns skärmen som fått en högre upplösning. Knapparna anses också vara förbättrade men bedöms ändå vara krångliga att trycka på, dessutom får ergonomin lite minus då greppet känns lite krampaktigt. Bildkvaliteten får tummen upp både när det gäller foton och film och testaren tycker att kameran är värd att hylla och att den ska ses som ny kung i den här prisklassen.

Källa: M3 (SE) nr 3 2010

Foto

”Fantastisk med rätt optik”

550d 2
Tidningen Foto gillar Canon EOS 550D och menar att den med rätt optik är kapabel att ta bilder av mycket hög kvalitet då bruset i bilderna är under kontroll även vid hög iso. Autofokusen upplevs snabb och skärmen stor, skarp och tydlig. Dessutom bedöms knapparna vara ganska sköna att använda. Ergonomin får en del kritik eftersom man anser att kamerans handgrepp är ganska litet. Vidare tycker testaren att kameran saknar en del hjälp för eventuella nybörjare utan att för den skull bli allt för svår att använda. På det stora hela tycker testaren att kameran är en mycket trevlig bekantskap, något som gör att tidningen väljer att rekommendera kameran.

Källa: Foto (SE) nr 5 2010

Digitalfoto

”Även om 550D helt klart är en del av Canons instegsserie, är det en kraftfull kamera”

Testaren på Digitalfoto är imponerad av Canon EOS 550D och dess specifikationer och menar att den på många punkter är lika imponerande när det gäller utförandet också. Byggkvaliteten anses vara mycket bra trots att det är en plastkonstruktion. Knapparna sägs vara tydligt placerade, något som borde passa både nybörjare och mer erfarna fotografer. Testaren tycker att en del funktioner kanske inte är de allra bästa men menar att med ett bra objektiv så går det att ta riktigt bra bilder vilket gör denna kamera till Canons bästa hittills i denna klass.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 5 2010

Dp review

”All in all, the EOS 550D is the most compelling DSLR of its class that we've ever tested”

550d 3
Brittiska Dp review är av åsikten att Canon EOS 550D visserligen är en förbättrad version av 500D men menar att den fortfarande lider av en del missar i användarvänligheten. Testaren tycker att kamerans konstruktion är för plastig och att knapparna är lätta att trycka fel på. Trots dessa klagomål så anser Dp review att kameran är en mycket bra produkt och att detta i mångt och mycket hänger ihop med den fina bildkvaliteten som erbjuds. Tillsammans med ett bra objektiv så sägs den här kameran ha superb bildkvalitet både när det gäller foton och video.

Källa: www.dpreview.com (GB)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta:

Typ: Systemkamera
Upplösning: Cirka 18 megapixel
Zoom (Optisk/Digital): Beror på objektiv
ISO: 100-6400 (kan utökas till 12800)
LCD: 3 tum tft med cirka 1040000 punkter
Råformat: Ja
Video: Ja
Minne: Sd-kort, sdhc-kort eller sdxc-kort
Batterikapacitet: Cirka 440 timmar
Anslutningar: Hi-speed usb, videoutgång, hdmi, uttag för extern mikrofon
Mått: 128,8x97,3x62 mm
Vikt: Cirka 530 gram (inklusive batteri och minneskort)
Prisexemplet inkluderar objektivet Canon EF-S 18-55 f/3,5-5,6 IS