Sök
Canon EF-S 18-55 mm f3,5-5,6 IS

Canon EF-S 18-55 mm f3,5-5,6 IS

En mycket prisvärd uppdatering

2008-09-24

Canon EF-S 18-55 IS är ett kompakt, lätt och överraskande bra objektiv vilket gör det till en mycket prisvärd uppdatering för fler än bara förstagångsköparen.
Testkälla Betyg Kommentar
SLR Gear 9,2/10 "Definitely worth the upgrade"
Digital photo review 36/50 "An extremely well-behaved little lens"
PopPhoto.com - "It's a surprisingly good lens"
Cnet 7/10 "Solidly performing medium-zoom lens"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Canon EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS är ett objektiv som är en mycket fin uppdatering och som med sitt överkomliga pris gör det till ett mycket prisvärt alternativ för fler än förstagångsköparna. På plussidan noterar de att objektivet är otroligt kompakt, lätt och har en väldigt bra bildstabilisator. Dessutom tycker de att autofokusen jobbar både snabbt, exakt och tyst. Några negativa saker som de säger i sina tester är att motljusskyddet inte är tillfredsställande, att fokusringen har en dålig utformning och att den plastiga konstruktionen inte känns bra. På det stora hela tycker de dock att objektivet är överraskande bra.

SLR Gear

"Definitely worth the upgrade"

Canon EF-S 18-55IS 1SLR Gear tycker att Canon IS-objektiv kommit som en tidig julklapp och menar att tomtens budget inte behöver ansträngas allt för mycket. De tycker att det är en uppseendeväckande uppdatering och att den stora nyheten är bildstabilisatorn som kommer att göra en stor skillnad för den genomsnittlige fotografen. Skärpan är otroligt bra för ett objektiv i den här prisklassen och autofokusen är snabb och tyst enligt testaren. Han menar dock att det finns problem med kromatisk aberration och lite distorsion men att objektivet som helhet helt klart är värd uppdateringen.

Källa: www.slrgear.com (US)

Digital photo review

"An extremely well-behaved little lens"

Digital photo review skriver att det helt klar är en förbättrad version av sin föregångare utan bildstabilisator och att den nya bildstabilisatorn är en av fördelarna. En annan positiv egenskap, är att objektivet är väldigt kompakt och lättviktigt. För att vara ett relativt billigt objektiv så har det väldigt få negativa överraskningar men allt är inte en bädd av rosor menar de. Till exempel tycker de att fokusringen och motljusskyddet är näst intill oanvändbara och att plastkonstruktionen är ett minus men att tack vare priset och så är den ändå ett mycket bra alternativ som definitivt kan rekommenderas.

Källa: www.dpreview.com (GB)

PopPhoto.com

"It's a surprisingly good lens"

PopPhoto tycker att objektivet är otroligt kompakt och lätt för att vara ett IS-objektiv och att zoominställningarna är väldigt tydligt markerade. Vidare tycker de att autofokusen fungerar snabbt, exakt och överraskande tyst. Labbtesterna visar att objektivet är över medel i sin prisklass och mycket bättre än versionen utan bildstabilisering. Dessutom menar de att bildstabilisatorn är så pass bra att den öppnar nya vägar för användaren vid mörkerfotografering. Slutsatsen blir att det är ett överraskande bra objektiv till ett ännu mera överraskande pris och som med sin kompakta design, lätta vikt är väldigt användbart och en mycket bra uppdatering av tidigare objektiv.

Källa: www.popphoto.com (US)

Cnet

"Solidly performing medium-zoom lens"

Cnet tycker att detta är ett mycket prisvärt objektiv som med sin kompakta storlek, lätta vikt och bildstabilisator gör det mycket väl lämpat för resor och vardagligt användande. Vidare menar de att de stora och lättlästa zoommarkeringarna vid 18, 24, 35 och 55 mm är ett plus och att autofokusen svarar snabbt och exakt utan att ge allt för mycket ljud ifrån sig. Några minus som finns är att motljusskyddet inte är helt tillfredsställande och att objektivet har lite problem med skärpan i vissa lägen. Fokusringens dåliga utformning och den plastiga konstruktionen är också på minuskontot enligt testaren, men på det stora hela tror de att objektivet kommer att tilltala fler än bara förstagångsköparen.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: Canon EF-S 18-55 mm f/3,5-5,6 IS är ett objektiv som är uppbyggt med 11 linser i 9 grupper med en diagonal bildvinkel på 74-27 grader och en filtergänga på 58 mm. Vikten är 200 gram och objektivet har bildstabilisator i 4 steg. Passar Canonkameror med EF-S-fattning. Objektivet kan köpas i paket med kamerorna Canon EOS 450D och Canon EOS 1000D.

Tillverkare: Canon