Sök
Sony Mavica MVC-CD250

Sony Mavica MVC-CD250

Fetlagd semesterfirare

2002-08-08

Fota digitalt och lagra direkt på mini-CD med denna 2-megapixelskamera. Tack vare lagringsmediet lämpar den sig utmärkt på semestern men formatet gör den något klumpig.
Testkälla Kommentar
Imaging Resource "Perfectly suited for extended trips"
DC Resource "CD-R/RW format is excellent value"
Cnet "Strong performance, so-so pictures"
ZDNet "Big and clunky"

Vad tycker testarna?

Här råder det delade meningar. Två testare är mycket nöjda med bildkvaliteten medan övriga tycker att bilderna lider av för mycket brus. Att spara på CD-RW uppskattas som koncept av samtliga men ett varnande finger höjs över att kameran blir mer ömtålig. En testare klagar också över att kameran blir väldigt stor och klumpig på grund av detta. Något dyr kamera med tanke på upplösning men annars bra för nybörjaren.

Imaging Resource

"Perfectly suited for extended trips"

Imaging Resource är mycket positiva över kombinationen enkel digitalkamera med full automatik och lagring på CD. Trots detta är kameran relativt kompakt. Tack vare enkelt användargränssnitt och genomtänkta möjligheter blir MVC-CD250 ett trevligt tillskott i Mavicafamiljen skriver testaren. Kameran lämpar sig bra även för nybörjare, då det förutom automatiken även finns många förinställningar att välja bland beroende på situation. Bilderna som tas blir klara, tydliga och med god skärpa.

Källa: Till Imaging Resource's startsida
Till DC Resource's startsida
Till Cnet's startsida
Till ZD Net's startsida

DC Resource

"CD-R/RW format is excellent value"

DC Resource anser att MVC-CD250 är utmärkt för den som gillar att lagra på CD-skivor. Men man ska tänka på att det blir många rörliga delar och CD-RW läsare är ömtåliga, så frågan är hur länge en sådan håller i en kamera som man bär omkring på. Bildkvaliteten är annars utmärkt med ett bra videoläge och eliminering av röda ögon. Som extra grädde på moset blir det billigt att spara bilder på CD-RW, även om dessa inte går att läsa på Mac. Tyvärr är kameran dyr och läs/skriv-tiden är ibland något långsam, men annars är CD250 ett mycket bra köp.

Cnet

"Strong performance, so-so pictures"

Cnet blir lite besvikna över bildkvaliteten hos MVC-CD250. Färgerna lever och exponeringen är bra men det saknas detaljkänsla och det finns en del elektroniskt brus. Att spara på CD-RW väger inte upp detta faktum och därför föreslår Cnet att man istället tar en titt på Canon A40 eller Nikon 775. Annars imponerar batteriet som räcker för två dagars fotande och LCD-displayen uppskattas för sin storlek.

ZDNet

"Big and clunky"

ZDNet anser att en stor och klumpig kamera måste ha någon funktion som lyser i mörkret och hos Mavica MVC-CD250 ska det tydligen vara det faktum att man sparar på CD-RW skivor. Men tyvärr känns det som om kameran designats av Dr Frankenstein själv menar ZDNet. Det är en stor och klumpig kamera med LCD, greppfäste och objektiv monterat på en CD-läsare och detta blir ingen glad över. Det visade sig också att de små och behändiga CD-RW skivorna inte kunde läsas av äldre datorer med Windows 98, något som måste ses som en nackdel. Att bildkvaliteten också är en besvikelse gör att testaren råder att se dig om efter något annat att fota med.

Cirkapris: 5950 kronor

Produktfakta: Sony Mavica MVC-CD250 är en 2-megapixels fullautomatiks digitalkamera som lagrar i JPEG eller TIFF på 156 Mb CD-R/RW i miniformat. Använder man videofunktionen lagras bilderna som MPEG där du kan spela in så länge minne finns. Mikrofon är inbyggd och kameran tillåter kontinuerliga bilder om 16 i sekunden. Motivet syns på en 2,5 tums färg-LCD-display men det finns ingen optisk sökare. USB och videokabel medföljer. Den optiska zoomen är på 3 ggr och den digitala på 2 ggr. Kameran mäter 101x96x137 mm och väger 608 gram.

Modell: Sony Mavica MVC-CD250