Sök
Sony DSC-T3

Sony DSC-T3

Elegant och kompetent kamera

2005-04-21

Sony DSC-T3 är en ultrakompakt och utmärkt hobbykamera som tar fina bilder.
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "Stor och bra bildskärm"
Allt om Digitalfoto "A very, very good camera indeed"
What Digital Camera "A very, very good camera indeed"
PC Pro "Stylish"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Sony har lyckats ganska bra med T3. Den är för det första en riktigt snygg kamera, en riktig pärla som är liten, smidig och nätt. Klart att den enkelt kan stoppas in i vilken mindre ficka som helst utan några som helst problem när den är så tunn. Redan efter 1,5 sekund är kameran startklar och det går inte mer än 1,1 sekunder mellan bilderna efter det. Fina, skarpa bilder blir det och de flesta testarna är ganska nöjda med bildkvaliteten. En testare kommenterar att han har svårt att få kameran att fungera tillfredsställande vid nattfotografering. Blixten fungerar inte fullt ut över hela bilden samtidigt som vitbalansen är knaper vid sämre ljus. Flera testare har inga som helst problem med fotograferingen och rekommenderar kameran för att den fungerar förstklassigt som kompaktkamera.

Sony-DSC-T3-Front-Silver

Ljud & Bild tycker att T3 är en kompakt och bra kamera som definitivt har fler fördelar än nackdelar. Den saknar sökare men har en stor och tydlig skärm där allt syns bra även i skarpt dagsljus. Första bilden är redo att tas redan efter 1,5 sekunder och i testet mäter man ynka 0,2 sekunders fördröjning mellan avtryck och exponering. Det är bra värden för en liten kompaktkamera och till och med lägre än systemkameror i mellankvalitetsklassen. Bildkvaliteten är mycket fin. Det blir skarpa och bra bilder med fina färger samt ovanligt lite brus i bilden. Testarna framhåller särskilt att närbilder blir utmärkta. Däremot ska man träna sig på att hålla kameran med ett stadigt grepp. Då får man bäst resultat.

Källa: Ljud & Bild, nr 1, 2005
Allt om Digitalfoto, nr 12 2004
What Digital Camera, nr 93
Till PC Pros hemsida

Sony-DSC-T3-back-black2

T3 är en elegant kamera i snyggt utförande, skriver What Digital Camera i sin test. Detta är verkligen en utmärkt kamera med stor vill-ha-potential. Den stora LCD-displayen visar upp bilderna snyggare än bilder som visas på TV. Kameran är snabb och bilderna har en fin upplösning med skärpa. Det blir bra både med och utan blixt och främst då i dagsljus. Vid svagare ljusförhållanden och när vitbalansen har svårt att kompensera blir det sämre kvalitet, men färgerna blir fortfarande varma. Fokuseringen är sofistikerad och fungerar alldeles utmärkt och det är absolut inget problem att hålla kameran stadigt, fastän den är så liten och smidig. Den är inte direkt billig, men en förträfflig hobbykamera som alla kan använda.

Sony-DSC-T3-Back-Black

PC Pro menar att minneskortet är det enda som behöver bytas mot ett större med 256 MB, annars är detta en gedigen och kompetent digitalkamera av hög kvalitet. Den är snabb, enkel att använda och har en del väldigt bra finesser. Det går väldigt lätt att överföra bilderna för att visa dem på TV-skärmen hemma. Den stora LCD-skärmen på kameran kompenserar för att modellen faktiskt saknar en sökare, eftersom displayen är lite kornig och det fungerar knappt att se motiven tydligt när solen ligger på. Menyn är enkel att begripa och det går ganska snabbt att leta sig fram bland alla ikonerna. Det finns flera motivinställningar att välja emellan och batteriet håller för 180 bilder innan det behöver laddas om. T3 bedöms som en stilig och kvalificerad kamera, som testarna gärna rekommenderar.

Cirkapris: 4800 kronor

Produktfakta: Sony DSC-T3 är en kompakt digitalkamera med 5 megapixlar och en upplösning på 2592x1944 pixlar per bild. Kameran har ett Carl Zeiss Vario-Tessar objektiv som har 3x optisk zoom och 6x digital zoom. Digitalkameran har ett metallhölje i svart rostfritt stål och är utrustad med en 2,5-tums Hybrid Clear Photo LCD-skärm. Stillbilder komprimeras till JPEG, rörliga bilder till MPEG1 och sparas på ett Memory Stick Duo. Dockingstation ingår. Bland funktionerna finns bland annat automatisk och manuell fokusering med en närgräns på 8 cm, flerzons- och spotmätning för ljuset, programautomatik samt två motivprogram. Vitbalans finns automatiskt eller kan ställas in i fem lägen och ISO-värdena ligger på 100, 200 och 400. Kameran har självutlösare samt inbyggd blixt. Kameran kan anslutas till en dockningsstation. Den mäter 99x60x18 mm och väger 146 g.

Modell: Sony DSC-T3

Tillverkare: Sony