Sök
Sony DSC-T100

Sony DSC-T100

Slimmad och solid presterare

2007-08-24

DSC-T100 erbjuder 8 megapixlar, 5x optisk zoom och skärm på 3 tum. Testarna menar att det är en riktigt solid presterare som dock har ett ganska högt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild och ljud hemma - "Kostsam men välutrustad"
Colorfoto - "Die kleine Schwarze ist eine Flotte"
Vnunet 4/5 "Will appeal to anyone"
Trusted reviews 8/10 "Very nice looking camera"
Cnet 8,2/10 "Performed exceptionally well"

Vad tycker testarna?

Intrycken från DSC-T100 är väldigt lika mellan de olika testarna. Det anses vara en snygg och bra konstruerad kamera som är barnsligt enkel att använda. Att den är snabb i starten och snabb på att ta bilder gör den än mer bekväm att handskas med. Bilderna beskrivs för en kompaktkamera bli utmärkta utan några egentliga svagheter. Bruset kan bli lite för mycket vid iso 800 och uppåt men det upplevs inte vara något som påverkar totalintrycket. Testarna är också ense om att priset är lite väl högt, men flera menar att kameran rättfärdigar sitt pris tack vare en genomgående hög kvalitet.

Bild och ljud hemma

"Kostsam men välutrustad"

Sony DSC-T100 får mycket beröm av Bild och ljud hemma. Bland annat för sin skärm som anses vara utmärkt både som bildvisare och sökare tack vare hög skärpa och vacker färgåtergivning. Dessutom är menyn enkel och på svenska. Bilder som tas med kameran uppges ha en klar och ren färgåtergivning med väldigt bra kontrast. Dock så blir det mycket brus vid iso-nivåer över 800 och kamerablixtens räckvidd uppges vara begränsad. Den största nackdelen uppges vara det höga priset.

Källa: Bild och ljud hemma (SE) nr 5 2007

Colorfoto

"Die kleine Schwarze ist eine Flotte"

Colorfoto skriver att den skyddande luckan över objektivet är väldigt praktisk. Skärmen uppges vara briljant även om den brusar något. Zoomen låter sig betjänas väldigt smidigt och bildstabiliseringen uppges göra ett utmärkt jobb. Att fokusera och knäppa bilden går snabbt och slutresultatet blir dessutom riktigt bra. Även här noteras lite brus men är enligt testaren inte värre än hos någon annan kamera. Sony DSC-T100 summeras som en snygg, snabb och kompetent produkt som dessvärre är lite väl kostsam.

Källa: Colorfoto (DE) nr 7 2007

Vnunet

"Will appeal to anyone"

Vnunet skriver att trots att det lilla höljet hos DSC-T100 är proppat med funktioner så är användarvänligheten i topp. Det är dessutom en väldigt snygg kamera där objektivskyddet smidigt startar och stänger ner produkten. Testaren berömmer hastigheten med vilken kameran jobbar samt redigeringsmöjligheterna. Bilderna blir också riktigt bra. Enbart om man ska vara riktigt petig så går det att upptäcka det saknas lite detaljer i hörnen.

Källa: www.vnunet.com (GB)

Trusted reviews

"Very nice looking camera"

Liten och snygg men samtidigt förtroendeingivande med sin rejäla byggkvalitet, så upplever Trusted reviews produkten. Testaren gillar menysystemet då det är förklarande. Dessutom är kameran väldigt responsiv när den används. Även här anses kameran vara något dyr för sin klass, men testaren menar att bildresultatet mer än väl rättfärdigar priset. Detaljåtergivningen uppges vara superb och distorsioner anses vara absolut minimala. Skärpan i hörn och kanter uppges vara bland det bästa som testaren sett hos en kompaktkamera. Färgåtergivningen får också ordentligt med beröm och bruskontrollen likaså. Med sin goda design, fina byggkvalitet och goda prestation så är DSC-T100 utmärkt som allround-kamera, avslutar Trusted reviews.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

"Performed exceptionally well"

Hos Cnet lyckas DSC-T100 göra ett gott intryck då den inte bara startar snabbt utan också tar väldigt bra bilder i en ordentlig hastighet. Detaljnivån i dessa uppges vara riktigt bra och bruset är välkontrollerat. Även makrobilder imponerar. Att optiken går att justera även i filmläget uppges vara en positiv överraskning och resultatet blir väldigt bra så länge det inte är alltför mycket rörelse. Att DSC-T100 dessutom är väldigt slimmad och snygg förhöjer totalintrycket. Detta är väldigt mycket kamera i ett litet paket.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Sony DSC-T100 är en kompaktkamera med en ccd som har storleken 1/2,5 tum och upplösningen 8,1 megapixlar. Den är utrustad med 5x optisk zoom och har en närgräns på 1 cm i makroläge. Bilder lagras som jpeg på det interna minnet (32 megabyte) eller på memory stick duo/pro duo. Stöder iso upp till 3200. Kameran kan också filma med upplösningen 640x480 pixlar 30 bilder/s (mpeg). Skärmen som sitter i är på 3 tum med upplösningen 230 tusen pixlar. Kameran har bland annat usb 2.0 samt a/v-utgång. Köper man en extra kabel finns stöd för visning direkt på en hd-tv i upplösningen 1080. Andra funktioner av intresse är till exempel pictbridge och bildstabilisator. Vikt 172 gram med batteri och mått 92x59x22 mm.

Tillverkare: Sony