Sök
Sony DSC-S600

Sony DSC-S600

Smidig för nybörjare

2006-08-30

En lättanvänd och smidig kamera som passar bra för nybörjare.
Testkälla Betyg Kommentar
What digital camera 82/100 "Reasonable price for a Sony"
Bild & ljud hemma 7/10 "Hög bildkvalitet"
Colorfoto - "Ein guter Kauf"
Steve's digicams - "A very good all-around performer"
Imaging resource - "Good exposure accuracy"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att kamerans design knappast är något man höjer på ögonbrynen åt, men den är funktionell och det är huvudsaken. Menysystemet är enkelt att lära sig och man har möjlighet att justera de vanligaste värdena. Kameran både startar och arbetar snabbt, vilket är bra. Bildkvaliteten är relativt bra, såväl färgåtergivning som skärpa och exponering är ok. Dock uppstår en del brus vid iso 400 som stiger i takt med ökande iso-tal. Flera testare menar att vid iso 1000 är bruset markant. Testarna tycker dock att kameran är mycket prisvärd.

What digital camera

"Reasonable price for a Sony"

What digital camera menar att kameran vid en första anblick ser ganska slätstruken ut, men den har en del funktioner som får den att sticka ut bland konkurrensen. Bland annat har man tillgång till ljuskänslighet upp till iso 1000, vilket är ovanligt med tanke på prisklassen. Kameran är i stort sett helt automatisk vilket gör den lämplig för nybörjare men knappast för mer vana användare. Kameran startar snabbt och kräver dessutom inte särskilt lång tid mellan varje foto. Designen är kanske lite tråkig men den är mycket praktisk och uppenbarligen mycket populär. Bildkvaliteten är bra, såväl färgåtergivning som exponering är klart godkända samtidigt som skärpan är god. Vid lägre iso-tal är brusnivån låg, men den ökar i takt med iso-talet.

Källa: What digital camera (GB) nr 108 2006

Bild & ljud hemma

"Hög bildkvalitet"

Bild & ljud hemma testar förutom Sony DSC-S600 även Fujifilm Finepix A500, Nikon Coolpix L3 samt Canon Powershot A530. Testvinnare är Canon Powershot A530 medan Sony DSC-S600 hamnar på en tredjeplats. Blixten är riktigt bra och man har en möjlighet att använda sig av en ljuskänslighet upp till iso 1000, men annars är kameran ganska konventionell. Designen gör kameran lite klumpig. Lcd-skärmen är dock ljusstark och menyerna är på svenska, vilket är bra. Bilderna är bra upp till iso 200, sedan sjunker bildkvaliteten för att vara riktigt usel vid iso 1000. Så länge man håller sig under iso 400 får man dock bra resultat. Den stora fördelen med kameran är dess optiska skärpa som är riktigt bra och uppvisar ett minimum av färgbrytning.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 5 2006

Colorfoto

"Ein guter Kauf"

Colorfoto ger kameran benämningen "kauftipp", köptips. Designen gör att kameran är lite klumpig och den känns inte optimalt utformad. Exempelvis hamnar tummen gärna på zoomknappen och på framsidan riskerar fingrarna att täcka blixten. Menysystemet är klart strukturerat och enkelt att lära sig. Dessutom har man möjlighet att justera de vanligaste inställningarna så som belysningskorrigering och vitbalans. Kameran är relativt snabb, eftersläpningen hos utlösaren är 0,36 sekunder vilket är bra. Blixtens räckvidd överraskar också positivt. Testaren tycker att kameran är väl värd att rekommendera eftersom den är mycket prisvärd.

Källa: Colorfoto (DE) nr 8 2006

Steve's digicams

"A very good all-around performer"

Steve's digicams menar att kameran är en riktigt bra kamera som passar för de flesta tillfällen. Tillverkaren har frångått trenden med häftig design och stor lcd-skärm för att istället satsa på ett brett urval av funktioner som gör kameran mångsidig. Bland annat är blixten riktigt kraftfull och möjligheten att ställa in ljuskänsligheten upp till iso 1000 är välkommen. Menysystemet är enkelt att navigera i och är bekant för gamla Sony-användare. Bildkvaliteten är generellt sett riktigt bra, färgåtergivningen är naturlig och exponeringen är korrekt. Dessutom fungerar autofokus bra även när belysningen inte är den bästa. Testaren menar också att inspelningskvaliteten hos rörliga bilder är fullt godkänd.

Källa: Till Steves digicams (US)

Imaging resource

"Good exposure accuracy"

Imaging resource menar att kameran är kompakt och välbyggd och kompakt samtidigt som den är snygg. Den optiska sökaren är dock något snål, den visar max 80 procent av bildens verkliga storlek. Bildkvaliteten är god, kontrasten är bra och exponeringen är korrekt. Dessutom är bildkvaliteten vid iso 400 något bättre än hos genomsnittet. En del brus uppstår vid låga iso-tal, men de flesta användare kommer inte att lägga märke till det. Då är bruset värre vid iso 800 och iso 1000. Kameran startar relativt snabbt och reagerar dessutom snabbt vid knapptryckningar. Kameran är enkel att hantera tack vare det okomlicerade menysystemet.

Källa: Till Imaging resource (US)

Cirkapris: 1900 kronor

Produktfakta: Sony DSC-S600 är en 6 megapixels digitalkamera vars effektiva bildupplösningen är 2816x2112 pixlar och bilderna sparas som jpeg. Objektivet motsvarar 31-93 mm på en 35 mm kamera vilket ger 3x optisk zoom. Närgränsen är 12 cm. Det interna minnet är 32 megabyte. Bildskärmen är 2,0 tum stor. Ljuskänsligheten är iso 80, 100, 200, 400, 800 samt 1000. Film spelas in i upplösningen 640x480 pixlar med 30 eller 16 bilder per sekund. Befintliga anslutningar är usb 2.0, high-speed samt nätdel. Dimensionerna är 100x52x37 mm och vikten är 181 gram inklusive batteri och minne.

Tillverkare: Sony