Sök
Sony DSC-P32

Sony DSC-P32

Lättarbetad kamrat

2003-11-05

Lättarbetad digitalkamera för den som inte vill ägna för mycket tid åt inställningar.
Testkälla Kommentar
Allt om digitalfoto “Ger utmärkta bilder”
Allt om digitalfoto “Krånglig medelmåtta”
Steve’s Digicams “A good choice for anyone“
Imaging Resource “A good quality, compact digicam”

Vad tycker testarna?

Testarna är oense om det mesta när det kommer till Sony DSC-P32. Två av testarna är mycket positiva till bildkvaliteten och bryr sig inte om att kameran inte har den optiska zoomen. De andra två tycker att bilderna varierar eller inte kommer upp i tillräckligt bra kvalitet. Att använda kameran är enkelt tycker de flesta, mycket tack vare bra info på skärmen, den inbyggda automatiken och snabbhet vid start och användande. Ska man summera testarnas omdömen så bör man överväga att skaffa sig en kamera med optisk zoom istället.

Allt om digitalfoto

“Ger utmärkta bilder”

Ljud & Bild är mycket nöjda med kamerans snabbhet. Den är både snabbstartad och behöver inte lång tid på sig mellan exponeringar. Kameran är liten och tålig och att det medföljer laddningsbara batterier är mycket positivt. Att man dessutom kan köra med vanliga AA-batterier är bra om man skulle glömma laddaren hemma. Bilderna som kameran tar är högupplösta och har rikliga färger, enligt testaren kanske för rika färger då detaljer kan bli svaga. Dåligt att det saknas avancerade inställningar för exponeringstid och bländare utan man får förlita sig helt till de exponeringsprogram som Sony lagt in. Ett annat minus är avsaknad av optisk zoom. Kameran ger bilder med mycket bra kvalitet men vill man ha zoommöjligheter ska man kanske snegla en prisklass uppåt, avslutar Ljud & Bild.

Källa: Ljud & Bild, nr 6, 2003
Allt om digitalfoto, nr 3, 2003
Till Steves Digicam's startsida
Till Imaging Resource's startsida

Allt om digitalfoto

“Krånglig medelmåtta”

Allt om digitalfoto tycker att kameran är medelstor och lite obekväm att hantera. Dessutom så är menysystemet krångligt och känns gammalmodigt, vilket kan förvirra många nybörjare. Kameran har inte optisk zoom och Sony Smart Zoom, den digitala zoomen, fungerar enligt testaren inte alls bra. Kameran lyckas ändå leverera bilder med bra kvalitet. Färgrikedom och bra hudtoner är dess styrka. Autoexponeringsprogrammen kan ställa till det lite ibland, men i övrigt klarar sig kameran fint. Sony DSC-P32 är värd sitt pris, anser Allt om digitalfoto.

Steve’s Digicams

“A good choice for anyone“

Steve’s Digicams skriver att kameran är riktigt duktig på att producera högkvalitativa bilder. Kameran är dessutom snabb, både i start och vid användandet. Att kameran är kompatibel med Memory Stick Flash Pro är mycket bra eftersom dessa minnen är snabbare och har högre kapacitet. LCD:n är inga problem att titta på, inte ens i solljus och informationen som visas är mer än tillräcklig. Dåligt med skärmen är att den har något låg betraktningsvinkel. Andra nya funktioner som uppskattas är fokusens inbyggda belysning som tänds vid svagt ljus för att hjälpa automatiken och den nya tekniken MPEG VX som gör att längden på inspelad video enbart begränsas av minnets kapacitet. Om man är ute efter en kamera som tar bra bilder och har många finesser ska man ta sig en titt på DSC-P32, menar Steve´s.

Imaging Resource

“A good quality, compact digicam”

Imaging Resource är mycket glada åt att det är så enkelt att använda P32. Kameran är skjutklar från början tack vare autoexponering och förinställda scenarion. Den är kompakt och portabel utan att vara för liten för fingrarna. Att man använder vanliga AA-batterier och att kameran inte kräver några drivrutiner när man kopplar in den mot datorn förhöjer enkelheten. Bilderna som kameran tar är av utskriftskvalitet tack vare den höga upplösningen. Tyvärr så är automatiken inte alltid konstant vilket gjorde att man upplevde variationer i bilderna. Skiftandet i exponeringen och avsaknaden av den optiska zoomen gör att man inte vill rekommendera kameran. Imaging Resources föreslår att man tar sig en titt på någon av kamerans storebröder istället, som har optisk zoom.

Cirkapris: 2300 kronor

Produktfakta: DSC-P32 är en kompakt 3 megapixels kamera som har 1,5 tums LCD skärm samt elektronisk sökare. Bilderna lagras som JPEG i maximal upplösning på 2048 x 1536 pixlar. Det saknas optisk zoom. Video kan spelas in med ljud och sparas med 640 x 480 pixlar i MPEG. Allt lagras på Memory Stick eller Memory Stick Pro. Det finns 5 förinställda motivtyper för olika situationer och exempel på övriga funktioner är: Mulit-Burst, Clip Motion Mode, Auto Focus Illuminator och Sony Smart Zoom. Kameran drivs av två uppladdningsbara AA-batterier. Kompatibel med PC/Mac via USB 2.0 gränssnittet. I paketet ingår handledsrem, batterier med laddare, A/V och USB-kabel, 16 MB Memory Stick och programvaran Pixela™ Image Mixer. Mått 101,3x57,7x32.6mm. Vikten med batterier och minneskort är 217 gram.

Modell: Sony DSC-P32