Sök
Sony DSC-H5

Sony DSC-H5

Superzoomkamera

2006-08-21

Sony har lyckats bra med sin megazoomkamera. Dessutom har den bildstabilisering och både automatiska som manuella inställningsmöjligheter.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,2/10 "A competent megazoom"
Digitalfoto för alla 8,7/10 "En ytterst kompetent kamera"
Digitalfoto 18/25 "En mycket attraktiv superzoomkamera"
Steve's digicams "A light-weight, stylish, moderately-priced digicam"
Imaging resource "Low price and good performance"

Vad tycker testarna?

Sony DSC-H5 är en mycket kompetent superzoomkamera med många manuella inställningsmöjligheter i kombination med väl fungerande automatik. Bildkvaliteten är mycket bra, färgerna är naturliga och mättade, kontrasten bra och skärpan likaså. Brusnivån är under kontroll upp till iso 200, varefter bruset stiger med stigande isovärde. Kameran är bekväm att hålla, men har knappar som är malplacerade så att du lätt kommer åt dem av misstag. Skärmen är stor och tydlig men syns dåligt i starkt ljus.

Cnet

"A competent megazoom"

Sony DSC-H5 med blixtCnet skriver att Sony DSC-H5 passar de flesta med både programautomatik och manuella inställningsmöjligheter. Kameran är inte långsam, men tar något längre tid på sig i starten än sin föregångaren H2. Fokuseringen sker snabbt, och assistlampan hjälper till vid dåliga ljusförhållanden. Bildstabiliseringen fungerar som den ska och underlättar vid fotografering utan stativ. Bilderna håller hög kvalitet med fina, naturliga färger. Brusnivån gör sig synlig vid iso 200, och börjar bli ett problem vid iso 400. En kompetent superzoomkamera som behagar amatörfotografen, men den mer erfarne fotografen önskar nog en bättre kontrollerad brusnivå även vid högre isovärden.

Källa: Till Cnet (US)

Digitalfoto för alla

"En ytterst kompetent kamera"

Digitalfoto för alla tycker att Sony lyckats bra med objektivet. Bilderna är mycket bra med bra skärpa ända ut i kanterna. Färger återges korrekt med fin färgmättnad. Den inbyggda bildstabiliseringen gör ett bra jobb, men lyckas inte reducera bruset vid högt isovärde. Skärmens storlek och upplösning gör den lätt att läsa, dock inte i solljus. Den utlovade batteritiden är inte helt realistisk, testaren lyckas ta 75 bilder med en laddning batterier. Kameran är lätt att använda och det går snabbt och enkelt att skifta inställningar. Summa summarum en riktigt bra kamera med stor skärm, genomtänkt ergonomi och många roliga och användbara funktioner.

Källa: Digitalfoto för alla (SE) nr 9 2006

Digitalfoto

"En mycket attraktiv superzoomkamera"

Sony DSC-H5 bakDigitalfoto tycker att DSC-H5 är greppvänlig men är inte helt genomtänkt vad gäller knapparnas placering. Zoomen är mycket snabb, i övrigt är kameran något långsammare än andra kameror i samma kategori och prisklass. Skärmen är ljusstark och rik på detaljer, den syns bra även i starkt solsken. Bildkvaliteten är mycket bra. Utomhusbilder har god kontrast och fin färgåtergivning. Inomhusbilder är också de riktigt bra med överlag korrekt återgivna färger, minimalt med brus och bra skärpa. Sammanfattningsvis en utmärkt superzoomkamera, som dessvärre lämnar efter sig ett stort hål i plånboken.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 8 2006

Steve's digicams

"A light-weight, stylish, moderately-priced digicam"

Enligt Steve's digicams är DSC-H5 en mycket kompetent megazoomkamera som presterar bra bilder både inom- och utomhus. Den kraftiga zoomen låter dig komma nära motivet och autofokus tillsammans med objektivet gör bilderna skarpa, välexponerade och med bra kontrast. Brusnivån är mycket bra vid låga isovärden. En besvikelse är att den snabbaste slutartiden är 1/1000, vilket gör fotografering av till exempel sportevenemang något svårare. Inomhus hjälps den kraftfulla blixten och assistlampan åt att producera fina bilder. Testaren imponeras av batteritiden och lyckas ta nästan 200 bilder med bildstabiliseringen på en laddning.

Källa: Till Steve's Digicams (US)

Imaging resource

"Low price and good performance"

Sony DSC-H5 framImaging resource gillar det faktum att DSC-H5 har fler inställningsmöjligheter än många andra superzoomkameror, samtidigt som den är mycket enkel att använda med automatiska inställningar. Dessutom har den gott om förinställda motivprogram för situationer som kräver det. Kameran är användarvänlig, ligger bra i handen och har en stor, tydlig lcd-skärm. Dock är några av knapparna placerade så att du lätt kommer åt dem av misstag. Bildstabiliseringen fungerar bra och är nödvändig vid användning av zoomen, speciellt vid fotografering med enbart befintligt ljus. Bildkvaliteten är bra men testaren tycker att vitbalansen inte lyckas pricka rätt med de automatiska inställningarna.

Källa: Till Imaging Resource (US)

Cirkapris: 4800 kronor

Produktfakta: Sony DSC-H5 har 7 megapixlars upplösning, 12x optisk zoom och 2x digital zoom. Bilder sparas som jpeg på memorystick duo/duo pro. Lcd-skärmen är 3 tum stor. Närgräns är 2 cm. Inbyggd blixt med räckvidden 0,3-9 m. Bildstabilisering finns. Filminspelning sker med 16 eller 30 bilder/sekund, i upplösningen 640x480 pixlar. Drivs med två AA-batterier. Kameran mäter 108x81x91 mm och väger 438 gram utan batteri.

Tillverkare: Sony