Sök
Sony DSC-F828

Sony DSC-F828

Manuellt med hög upplösning

2003-10-28

Sony DSC-F828 är en kamera med 8 miljoner pixlar och många manuella inställningar. Testarna berömmer den höga upplösningen, liksom konstruktionen i övrigt.
Testkälla Kommentar
Imaging Resource "A burly über-camera"
Steve's Digicams "High quality stills and high quality video"
DC Resource "Looks like the camera to beat in 2003"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Sony DSC-F828 har en snygg design även om kameran är relativt stor. De är i allmänhet nöjda med kontroller och knappar liksom menysystemet och kameran känns stabil i sin konstruktion. Inställningsmöjligheter får beröm från flera håll och speciellt möjligheter till nattbilder och manuella funktioner omnämns. LCD-displayen liksom den elektroniska sökaren anses vara av god kvalitet. Att man kan spara bilder på både CompactFlash och Memory Stick får beröm.

Imaging Resource

"A burly über-camera"

Imaging Resource poängterar att man testar en förproduktionsmodell av Sony DSC-F828, men säger också att kameran är en av de mest exklusiva hos Sony. De 8 miljoner pixlarna imponerar. Kameran reagerar oerhört fort vid en knapptryckning, vilket gör kameran till ett nöje att använda. Tiden mellan bilder är strålande och kameran är den snabbaste man testat. Tekniken hos kameran är strålande och det syns speciellt när det gäller färgåtergivning. Färgerna blir strålande rakt igenom. Mycket bra med möjlighet till både Memory Stick och CompactFlash, något man tror kommer locka många köpare. Designen är snygg även om kameran är ganska stor och tung. Den känns ändå stabil och lätt att hålla i. Den manuella fokusen är lätt att justera och känns exakt men även zoomkontrollen är trevlig och mjuk, vilket ger total kontroll över den optiska zoomen. Kontroller sitter nära till hands. Inställningsmöjligheterna är många, vilket gör att det tar ett slag att lära sig vad knapparna är till för. Både LCD-displayen och den elektroniska sökaren fungerar väl och upplösningen hos LCD-displayen är mycket bra. Nattfotofunktionen är strålande och ger många möjligheter. Att spela in videosekvenser går smidigt och det finns många spännande finesser.

Källa: Till Imaging Resources hemsida
Till Steve's Digicams hemsida
Till DC Resources hemsida

Steve's Digicams

"High quality stills and high quality video"

Steve's Digicams anser att designen hos Sony DSC-F828 är lyxig och stabil. Mycket trevligt att det finns möjlighet att spara bilder både på CompactFlash liksom Memory Stick. Upplösningen hos kameran är hög och möjligheterna till att spara bilder i TIFF liksom RAW får beröm. Exponeringsmöjligheterna är många, där både de manuella inställningarna och programvalen ger många potentialer för bilder. Nattbildsfunktionen är något testaren speciellt nämner som en stor fördel. Möjligheten för både stillbilder och videosekvenser till hög upplösning är en annan positiv del som nämns, liksom tillgången till makrofunktion. Autofokus ställer in fort och tiden mellan bilder är fenomenal. LCD-displayen är av hög kvalitet och har bra upplösning och den elektroniska sökaren är ovanligt bra i jämförelse med andra digitalkameror. Även Steve's Digicams testar en förproduktionsmodell av Sony DSC-F828.

DC Resource

"Looks like the camera to beat in 2003"

DC Resource testar en förproduktionsmodell av Sony DSC-F828 och menar att Sony tagit ett stort steg framåt i utvecklingen genom att producera en kamera med så hög upplösning. Kameran är ganska stor och har en attraktiv design. Det är lätt att hålla kameran och konstruktionen känns stabil. Unikt att kameran både kan spara bilder med CompactFlash och Memory Stick. Mycket tillbehör medföljer köpet vilket är positivt. Det finns också en rad extra tillbehör som går att köpa till, såsom en fjärrkontroll. Batteritiden hos kameran är fantastisk. Mjukvaran som medföljer är bra, men ganska grund-läggande. LCD-displayen är ljus och klar och den elektroniska sökaren är en av de bästa testaren sett. Menykontrollen är lätt att förstå och att använda. De många knapparna på kameran kan göra att det tar tid att lära sig dem riktigt. Flera bra manuella inställningsmöjligheter finns. Kameran startar upp otroligt fort och även autofokusen går fort att använda. Tiden mellan bilder går dock inte lika snabbt. I teorin har kameran det bästa systemet för videosekvenser man sett, men det återstår att se hur produktionsmodellen fungerar, menar Dc Resource. Att se bilder i kameran går snabbt och smidigt.

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Sony DSC-F828 är en digitalkamera med 8 miljoner pixlar och 7x optisk zoom (motsvarande 28-200 mm). Manuell zoomkontroll finns. Maximal upplösning är 3264x2448 bildpunkter. Kameran kan förutom stillbilder även ta videosekvenser med ljud, i MPEG Movie VX och med maximal upplösning på 640x480 bildpunkter. Stillbilder sparas i JPEG, TIFF eller RAW. Kameran är kompatibel för Exif 2.2. USB 2.0 finns att tillgå, liksom USB Direct Print. Manuella inställningar för exponering, vitbalans och mycket annat finns att tillgå, men det finns även automatik och olika programinställningar, bland annat en speciell inställning för nattbilder. Kameran har en LCD-display som är 1,8 tum stor och även en elektronisk sökare. Kameran har plats för extern blixt. Bilder kan sparas på Sony Memory Stick eller CompactFlash-kort. Mått 157x91x134 mm och vikt 955 gram.

Modell: Sony DSC-F828