Sök
Sony Cybershot W320

Sony Cybershot W320

Cybershot W320: Användarvänlig och stilfull

2010-09-30

Testarna uppskattar enkelheten, stilfullheten och det låga priset hos Cybershot W320. Autofokusen, skärpan och kvaliteten i dåligt ljus håller dock inte samma nivå.
Testkälla Betyg Kommentar
Buy 'n shoot - "… small, sexy and capable"
Cameras.co.uk 83/100 "… a simple pocket camera"
Magnus.de 4/5 "schlanke 14-MP-Kamera mit Weitwinkel"

Vad tycker testarna?

Testarnas inriktningar är tämligen olika när de går igenom Sony Cybershot W320. De är dock ense om att modellen passar bäst för de användare som vill ha en enkel kamera som de kan ha med sig. Det låga priset, användarvänligheten och det stilfulla skalet är också saker som uppskattas av testarna. De framhåller dock att prestationen vid dåligt ljus inte håller måttet samt att autofokusen kunde ha varit bättre. Upplösningen och vidvinkeln imponerar i förhållande till storleken, men skärpan är inte i toppklass. Tyvärr saknas också optisk bildstabilisering och hd-video.

Buy 'n shoot

"… small, sexy and capable"

W320-1
Buy 'n shoot anser att det dominerande intrycket av Sony Cybershot W320 är att man får mycket för prissumman. Den är både tunn, billig och snygg, vilket passar för den stilmedvetne som vill ha kameran med sig. Modellen passar för den som inte vill göra så många manuella inställningar utan vill göra det enkelt för sig. Dessutom får man mycket upplösning för pengarna. Med 26 mm vidvinkel är också det mycket för kamerans storlek. Filmläget är däremot ganska grundläggande, men den duger för den typ av videoanvändning man brukar ha en sådan här kamera till. I dåligt ljus gör den dock inte särskilt bra ifrån sig. På det stora hela är denna kamera inte till för den som vill ha superskarpa bilder, utan den ger en mer airbrushad effekt. Huvudintrycket är att det finns svagheter hos modellen, men värdet för pengarna och den uppenbara användarvänligheten kompenserar detta.

Källa: www.buy-n-shoot.com (US)

Cameras.co.uk

"… a simple pocket camera"

Cameras.co.uk tycker att Sony W320 är en rimligt prissatt digitalkamera som man kan ha i fickan. Den smidiga storleken bidrar starkt till den sistnämnda kvaliteten. Kameran är annars rakt på sak med sin enkla 4x vidvinkellins och sin lcd-skärm. Med 14 megapixels upplösning är ganska bra och om man sänker upplösningen får man tillgång till extra zoom. De två största svagheterna hos kameran är istället finesser som saknas. Varken filminspelning i hd-format eller optisk bildstabilisering är tillgängligt. Även om detta inte är någon avancerad kamera gör Sony W320 det jobb den har föresatt sig på ett bra sätt. Det finns visserligen ett stort antal liknande modeller att välja bland på marknaden, men den är ändå värd att ta sig en närmre titt på.

Källa: www.cameras.co.uk (GB)

Magnus.de

"schlanke 14-MP-Kamera mit Weitwinkel"

Sony Cybershot W320 top
Magnus.de uppskattar det högvärdiga huset på kameran som motsvarar allt man kan förvänta sig av modeller av den här prisklassen. Dessutom är den kompakt, vilket är mycket bra. Det finns dock en del brister hos modellen. Först och främst är autofokusen opålitlig och kunde ha gjorts betydligt bättre. Vidare är prestationen vid höga iso-värden medelmåttig. Bildbearbetningen är aningen grov och kunde ha låtits innehålla flera detaljer. W320 får däremot pluspoäng för sina 26 mm vidvinkel, sina två kortplatser och sitt trevliga pris.

Källa: www.magnus.de (DE)

Cirkapris: 1700 kronor

Produktfakta: Typ: Kompakt
Upplösning: 14,1 megapixel
Zoom (Optisk/Digital): 4x/8x
Iso: 80-3200
Lcd: 2,7 tum, 230000 pixlar
Råformat: Nej
Video: max 640x480 i 30 fps
Minne: 28 mb kortplats för sd/sdhc och olika varianter av minneskort.
Batterikapacitet: 330 bilder
Anslutningar: Usb 2.0, av-ut, hd
Övrigt: Ansiktsigenkänning
Elförbrukning: Ingen uppgift
Mått: 92,9x51,9x17,3 mm
Vikt: 101 gram utan batteri