Sök
Sony Cybershot DSC-V3

Sony Cybershot DSC-V3

Robust kamera med 7 megapixel

2005-01-25

Första generationen av Sonys 7 megapixelkamera med 4x Carl Zeiss objektiv, som producerar bilder av hög kvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,9/10 “Appealing choice for enthusiasts”
DP Reviews “Very good resolution”
Imaging Reviews “One of the best digital cameras”
Steve's Digicams “The V3 is a robust performer”
DC Resource “Watch the aperture”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om kamerans fördelar med sitt robusta yttre och de inställningsmöjligheter som erbjuds. Det uppskattas också att kameran går att bygga ut med objektiv och undervattenhus. Bildkvaliteten bedöms som bra men som en av testarna påpekar är det viktigt att användaren håller koll på bländaren. Bilder tagna med bländaren i läge F8 blir något oskarpa. Bilder tagna inomhus och på natten blir mycket bra tack vare kamerans laserstyrda fokussystem.

Cnet

“Appealing choice for enthusiasts”

Cnet finner att kameran producerar bra bilder men de är inte ledande i klassen. Testarna tycker att vid större förstoringar så ses vissa jpeg-artefakter i form av att pixlar blir synliga, och mer brus vid ISO 100 än konkurrenterna. Däremot är DSC-V3 mycket bra när det gäller brusnivåerna vid högre iso-tal. Cnet tycker att den stora skärmen fungerar mycket bra både inomhus och utomhus. Testarna finner att kameran är snabb och att dess autofokus fungerar mycket bra.

Källa: Till Cnet's startsida
Till DP Review's startsida
Till Imaging Resource's startsida
Till Steve's digicams startsida
Till DC Resource's startsida

DP Reviews

“Very good resolution”

DSC-V3bDP Reviews uppmärksammar att kameran blivit märkbart större än föregångaren DSC-V1 men tycker att det bara är positivt. Kameran har blivit enklare att använda och känns gedigen och hållbar med dess gummiklädda grepp. DSC-V3 imponerar på testarna med sin snabba fokus vilket även gör att den är snabb att ta bilder. När det gäller bildkvaliteten tycker man att Canon G6 har något bättre bildkvalitet. Det kan också bli skärpeartefakter i Sonys kamera, vilket syns som en halo på vissa bilder. I slutändan är denna kritik dock av mindre betydelse och testarna tycker att kameran ger mycket bra bilder med hög upplösning och bra tryck i färgerna.

Imaging Reviews

“One of the best digital cameras”

Imaging resource uppskattar att kameran har mycket bra färger. Även inomhus blir färgerna korrekt avbildade. Annars är det kamerans omfattande inställningsmöjligheter och stora urval av tillbehör som gör att användaren kan utvecklas med kameran. Även dessa testare märker av bruset på ISO 100 vilket inte är riktigt bra för denna typ av kamera. Testarna talar gott om kamerans förmåga att fotografera på natten och Sonys ”hologram”-funktion som läser av fotoobjektet med laser. Denna funktion gör det möjligt för kameran att ställa in skärpa i totalt mörker. Testarna avslutar med att berömma kamerans snabbhet som placerar DSC-V3 före konkurrenterna.

Steve's Digicams

“The V3 is a robust performer”

Steve’s Digicams uppskattar kamerans funktioner och det faktum att knapparna sitter på rätt ställen och är lätta att nå. Att kameran är utrustad med 4x zoom jämfört med normala 3x ses som positivt. Bildkvaliteten är mycket bra och testaren utdelar endast smärre kritik på enstaka detaljer. Testarna blir förvånade över kamerans fina bildkvalitet inomhus. Fokus är alltid perfekt och färgåtergivningen liknar verkligheten. Kamerans bildskärm får beröm för sin storlek och effektiva reflexskydd som gör det möjligt att använda skärmen även i starkt solsken. Batterilivslängden får beröm men eftersom batteriet inte går att hitta i vanliga affärer rekommenderar testarna användaren att köpa in ett extra batteri i förväg.

DC Resource

“Watch the aperture”

DSC-V3cDC Resource tycker att DSC-V3 är en mycket bra kamera som står sig bra i konkurrensen med Canon Powershot G6. Men utomhus vill kameran gärna ta bilder med bländaren i läge F8 vilket ger mjuka bilder med dålig skärpa. Om bländaren istället sätts i läge F4 produceras mycket bättre bilder med bra skärpa. I övrigt beskrivs kameran i mycket positiva ordalag. Den är robust och erbjuder mängder med inställningsmöjligheter. Speciellt snabbheten i autofokus och tiden mellan en bild är tagen tills kameran är redo att ta nästa bild uppskattas av testaren. Slutsatsen blir att testaren rekommenderar DSC-V3 varmt, men råder användaren att hålla ett öga på bländaren.

Cirkapris: 6600 kronor

Produktfakta: Sony Cybershot DSC-V3 är en 7-megapixels kamera som producerar bilder med upplösningen 3072x2304 pixlar. Kameran har 4x optisk zoom med utbytbart objektiv från Zeiss. Kameran kan spela in video med ljud i 640x480 pixlar med 30 bilder per sekund så länge minneskortet räcker. På baksidan finns en 2,5” bildskärm. Kameran kan lagra bilder på Memorystick och Compact flash. Kameran levereras med laddningsbart batteri, av-kabel, usb-kabel och handledsrem. Mjukvarumässigt levereras programvara för att visa och redigera bilder. Kameran väger 390 gram utan batteri och har måtten 119x72x57mm.

Modell: Sony Cybershot DSC-V3

Tillverkare: Sony