Sök
Sony Cybershot DSC-TX5

Sony Cybershot DSC-TX5

Kompakt kamera som tål en del

2010-06-08

Med nätt storlek utmärker sig Sony Cybershot DSC-TX5 i utbudet av vattentäta kompaktkameror. Det är inget alternativ för dykare, men funkar för skidåkare och snorklare.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,4/10 ”Isn't without its flaws, but the camera's true go anywhere nature makes it a winner”
Digital versus 5/5 ”An astounding success”
Imaging resource - ”Sofisticated, stylish compakt 4x zoom”
Digital camera info - ”A small camera that takes high quality images”

Vad tycker testarna?

Det som får Sony Cybershot DSC-TX5 att sticka ut i mängden i klassen tåliga kameror är den kompakta storleken. För snorklare eller skidåkare bör tåligheten räcka till medan den inte är något val för dykare. Bildkvaliteten är bra, med fin färg- och detaljåtergivning. Brusnivån är välkontrollerad upp till iso 800. Objektivet är något malplacerad och fingrarna hamnar lätt i vägen. Kameran är något trög i starten, men har både snabb autofokus och kan ta fler bilder efter varandra utan några direkta dröjsmål.

Cnet

”Isn't without its flaws, but the camera's true go anywhere nature makes it a winner”

Cnet menar att till skillnad från vattentäta kameror i allmänhet är Sony Cybershot DSC-TX5 liten och nätt. Det är inte den tåligaste kameran på marknaden och är inte bra nog för dykare, men den är tålig nog för snorklare och skidåkare. Objekivet är lite konstigt placerat, om du håller kameran med två händer är det lätt att fingrarna hamnar i vägen. Bildkvaliteten är bra, med välbalanserade färger och kontrollerad brusnivå upp till iso 800. Menyerna är överlag lättnavigerade.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Digital versus

”An astounding success”

dsc_tx5_green
Sonys första vattentåliga kompaktkamera, DSC-TX5, lever upp till förväntningarna enligt Digital versus. Det som utmärker DSC-TX5 är den slimmade designen. Du får räkna med ett par sekunder för att starta kameran, men när den väl är igång så fixar den autofokus snabbt och smidigt, och det är inga längre väntetider mellan bilderna. Bildkvaliteten är helt okej medan makroläget beskrivs som suveränt.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

Imaging resource

”Sofisticated, stylish compakt 4x zoom”

Sony Cybershot DSC-TX5 är enligt Imaging resource en sofistikerad och stilfull vatten, damm och stödtålig kompaktkamera. Den har ett objektiv med bra vidvinkel. Den högkvalitativa pekskärmen fungerar prickfritt. Film spelas in i hd-kvalitet och att optisk zoom är möjligt även vid filmning är ett extra plus. Den nätta storleken kommer nog inte att tilltala alla köpare och du bör nog skaffa dig ett extrabatteri som back-up.

Källa: www.imaging-resource.com (US)

Digital camera info

”A small camera that takes high quality images”

dsc_tx5_pink
Digital camera info beskriver Sony Cybershot DSC-TX5 som en liten nätt kamera som tar bilder med hög kvalitet och bra färg- och detaljåtergivning. Bilderna har låg brusnivå och de många förinställda programmen ger fina bilder. Kameran är tålig och passar ypperligt för skidåkare eller snorklare. Utseendemässigt är DSC-TX5 lik föregångaren DSC-TX7 och de delar sensor och linssystem. Skärmen hos TX5 är dock mindre och har lägre upplösning, vilket gör att den kan ha ett lägre pris. Sammantaget är det enligt testaren en riktigt bra kamera för dig som vill ha en liten och nätt kamera som klarar tuff hantering.

Källa: www.digitalcamerainfo.com

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Typ: Kompakt vattentät digitalkamera
Upplösning: 10,2 megapixel
Zoom (Optisk/Digital): 4x/8x
Iso: Auto, 125-3200
Lcd: 3 tum, 230400 pixlar
Råformat: Nej
Video: 1280x720, 30 fps
Batterikapacitet: 250 bilder, 125 minuter
Anslutningar: Av-utgång, usb, kortläsare, pictbridge
Övrigt: Skall vara vattentät (maximalt 3 meter djup), dammtät, fryssäker och stöttålig
Mått: 94(b)x57(h)x18(d) mm
Vikt: 144 gram med tillbehör