Sök
Sony Cyber-shot DSC-T500

Sony Cyber-shot DSC-T500

Spännande utan att imponera

2009-03-16

Sony Cyber-shot DSC-T500 är en spännande kamera som bland annat erbjuder videoinspelning i hög kvalitet men som inte imponerar när det gäller bildkvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto 19/25 "T500 är onekligen en väldigt läcker kamera"
Digital Camera Review - "The bottom line on the T500 is that it's a solid camera"
Trusted Reviews 7/10 "Extremely well-made and attractively styled"
Good Gear Guide 3,5/5 "A decent compact camera with some nifty features"
Cnet 7,2/10 "Paves the path for future HD movie capture-enabled T-series to follow"

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om att Sony Cyber-shot DSC-T500 är en läcker och väldesignad kamera som erbjuder en hel del spännande finesser. Framförallt skriver testarna mycket om videoinspelningsfunktionen som de visserligen tycker är bra, men som de också anser har en del problem med kvaliteten. Testarna anser att det stora minuset med denna kamera är att den inte producerar tillräckligt bra bilder, framförallt så menar de att den har stora problem med bildstörningnar vid hög ISO.

Digitalfoto

"T500 är onekligen en väldigt läcker kamera"

Svenska tidningen Digitalfoto tycker att Sony Cyber-shot DSC-T500 är en välbyggd kamera som inger en känsla av förtroende och kvalitet. Testaren menar också att kameran är väldigt snygg och läcker. Man konstaterar att kameran är utrustad med standardfunktioner och att dessa fungerar riktigt bra. Digitalfoto finner kameran lättanvänd med sin tryckkänsliga skärm och snabba byten mellan film- och stillbildsläge. Bildkvaliteten bedöms dock som lite tveksam då det finns en del brister, även hastigheten får lite kritik. Om det inte hade varit för dessa brister så hade Digitalfoto rekommenderat kameran men nu menar man att det finns billigare kameror som tar bättre bilder än Sony Cyber-shot DSC-T500.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 1 2009

Digital Camera Review

"The bottom line on the T500 is that it's a solid camera"

Amerikanska Digital Camera Review anser att Sony Cyber-shot DSC-T500 faktiskt erbjuder mer än sina konkurrenter, i alla fall i vissa avseenden. Bland annat så imponeras testaren av den fina videofunktionen och han tycker även att kameran erbjuder snabbhet och en hel del skoj. Vidare imponeras testaren av att den är så pass liten och snygg. Det finns dock en hel del brister enligt Digital Camera Review, bland annat så nämns en del problem med bildkvaliteten, en opålitlig autofokus och en bitvis plastig konstruktion.

Källa: www.digitalcamerareview.com (US)

Trusted Reviews

"Extremely well-made and attractively styled"

Brittiska Trusted Reviews tycker att Sony Cyber-shot DSC-T500 är en mycket välgjord och stilig kompaktkamera. Dessutom anser testaren att den är utrustad med en hel del nyttiga funktioner såsom möjligheten att spela in video i hd och att den har en touchscreen som är en av de bästa på marknaden. Vidare menar testaren att kameran beter sig mycket pålitligt och snabbt och levererar fina bilder i de allra flesta situationer. Dock finner Trusted Reviews att det finns en del brister i bilderna och att kameran lider av kraftiga störningar vid hög ISO.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Good Gear Guide

"A decent compact camera with some nifty features"

Australiensiska Good Gear Guide anser att Sony Cyber-shot DSC-T500 är en hygglig kompaktkamera som har en del fyndiga funktioner såsom videoinspelning i relativt hög kvalitet. Testaren gillar kamerans deisgn men menar att den har en del brister, bland annat stör sig testaren på touchskärmen som han finner trasslig och kräver fler tryck än vad som borde behövas. Good Gear Guide anser också att det finns en del brister när det gäller bildkvaliteten, framförallt när det gäller bildstörningar. Främst gäller detta vid hög ISO, men det finns även problem vid låg ISO enligt testaren.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cnet

"Paves the path for future HD movie capture-enabled T-series to follow"

Australiensiska Cnet menar att Sony Cyber-shot DSC-T500 banar väg för framtida kompaktkameror med videoinspelning i HD men att det då måste vara med ett mycket bättre resultat. Varken video- eller fotokvaliteten bedöms som övertygande och när det gäller fotona så finner Cnet att det finns alltför mycket störningar vid hög ISO. På plussidan menar testaren att man ska räkna den stora LCD-skärmen med touchfunktion och att kameran är utrustad med inbyggd mikrofon och högtalare.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Cirkapris: 3300 kronor

Produktfakta: Sony Cyber-shot DSC-T500 är en digitalkamera med en upplösning på 10,1 megapixel. Den har 5x optisk zoom. Det finns funktioner som ansiktsdetektering och bildstabilisering. Kameran har en 3,5 tums LCD-skärm med 230.400 punkter. Det interna lagringsutrymmet är på 4 mb, och kameran klarar dessutom olika typer av Memory Stick. Filformat som används är JPEG och MPEG4 AVC/H.264. Den har också USB och Pictbridge. Måtten är 97x59,3x21,4 mm, vikt 151 gram.

Tillverkare: Sony