Sök
Samsung L73

Samsung L73

Innovativ menylösning

2007-08-08

En kompaktkamera med 7,2 megapixlar och 3x optisk zoom. Lekstugelätt att använda, annorlunda utseende och en klart godkänt bildkvalitet blir testarnas bedömning.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & Ljud Hemma 4/5 "Rena drömmen att använda"
M3 6/10 "Annorlunda på flera sätt"
PC Advisor 3,5/5 "Not particularly served for manual control"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att Samsung L73 är en rolig nyhet med sitt udda utseende och det ovanliga menysystemet, som efter ett tags användande uppges fungera väldigt smidigt. Prestationsmässigt så gör kameran också ett helt okej jobb med fina bilder, även om de tenderar att bli något överexponerade. Brus framträder också under sämre ljusförhållanden. Att därför inte ha tillgång till manuell kontroll över parametrarna kan upplevas som en svaghet. Prismässigt ligger kameran något högt och borde enligt testarna därför erbjudit mer kontroll än enbart ett par få motivprogram och helautomatik att tillgå.

Bild & Ljud Hemma

"Rena drömmen att använda"

Bild & Ljud Hemma går igenom sju olika kameror och utser däribland Sony DSC-T100 till bästa produkt. L73 från Samsung hamnar tillsammans med tre andra kameror på andra plats. Kameran beskrivs vara väldigt behändig att använda och testaren skriver att när man väl lärt sig hur kameran sköts så görs alla inställningar i en handvändning. Optiskt sköter sig enheten bra med endast minimalt med förvrängningar. Färgåtergivningen har en varm karaktär och kontrastomfånget beskrivs vara bra även om lite djup saknas i det svarta. Den starkaste anmärkningen som kameran får är att brusnivån är hög över iso 400.

Källa: Bild & Ljud Hemma (SE) nr 5 2007

M3

"Annorlunda på flera sätt"

M3 skriver att L73 från Samsung skiljer sig från mängden i sitt matta hölje och sin annorlunda men bekväma formgivning. Menysystemet är också det ovanligt och även om testaren initial är skeptisk så uppges det gå väldigt enkelt att navigera efter en kort inlärningsperiod. Kameran anses vara begränsad i antalet motivprogram men det uppges gå bra att hålla sig till helautomatiken. Dock så blir det lite väl ofta överexponerat med det senare valet. Bilder som tas med L73 beskrivs som något återhållsamma, men ger ändå naturliga färger. Testaren gillar också detaljrikedomen som de innehåller. Priset anses vara lite högt tilltaget, men då kameran sköter sig bra och är lite annorlunda samtidigt som den tar många bilder på en laddning så går den inte att ogilla.

Källa: M3 (SE) nr 5 2007

PC Advisor

"Not particularly served for manual control"

Samsung L73 tar enligt PC Advisor bilder som inte uppvisar några direkta svagheter sett till vad prissättningen ligger på. Testaren skriver att den uppför sig precis som förväntat av en kamera med 7 megapixlar under goda ljusomständigheter. I mörkare omgivningar så blir det dock en del brus i bilden. Färgerna blir bra oavsett. De ovanliga menyerna uppges vara en frisk fläkt av nytänkande och fungerar väldigt bra. Svagheten med systemet är att det inte tillåter tillräckligt med manuell kontroll och att det flesta inställningar görs via motivprogram eller av kamerans automatik. För den som vill ha eget inflytande över bilden rekommenderas därför inte produkten. Men den som är ute efter något iögonfallande som är lättskött bör ta sig en titt på Samsung L73.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Cirkapris: 2200 kronor

Produktfakta: Samsung L73 är en kompakt digitalkamera med upplösningen 7,2 megapixlar. Den har optisk zoom på 3x och digital bildstabilisering. Foton lagras som jpeg på mmc, sd eller sdhc. Rörliga bilder med ljud kan också spelas in som mpeg-4 med upplösningen 800x600 pixlar 30 bilder per sekund. Lcd-skärmen som sitter i är på 2,5 tum med upplösningen 230 tusen pixlar. Närgränsen är 5 cm. L73 väger 140 gram utan batteri och minneskort och har måtten 98x59x20 mm.

Tillverkare: Samsung