Sök
Pentax Optio W90

Pentax Optio W90

Lättanvänd för äventyrare.

2010-06-02

Pentax Optio W90 är en välbyggd kamera som levererar bra bildkvalitet för sin kategori. Med stöttålighet, vattentäthet och många extrafunktioner ges möjlighet till ett varierat fotande.
Testkälla Betyg Kommentar
Pocket-lint 8/10 “Indeed one worth paying.”
Digital versus 3/5 "The technology isn’t really up to scratch. "
M3 6/10 "Godkänd bildkvalitet."

Vad tycker testarna?

Pentax Optio W90 är en lättanvänd kamera med extrafunktioner som imponerar. Som exempel känns intervallfunktionen genomtänkt för en kamera som W90. Bildkvaliteten brister i några lägen, bland annat under dåliga ljusförhållanden. I stort är dock nivån hög för en kamera i den stöttåliga klassen. Den elektroniska stabilisatorn får kritik, liksom kvaliteten på ljudupptagningen. Kvaliteten för videoklipp är undermålig, och lämnar brusiga resultat. Formmässigt ligger Pentax Optio W90 bra i handen med gummerade grepp.

Pocket-lint

“Indeed one worth paying.”

Enligt Pocket-lint är Pentax Optio W90 värd pengarna. Extrafunktionerna imponerar och ger möjlighet till ett varierat fotande. En funktion som testaren premierar är Pentax pixelmappning som kollar av sensorn och söker efter felande pixlar. Batteriets livslängd känns aningen kort för att vara en äventyrskamera. Bildkvaliteten imponerar dock med fina färger och bra mättnad, även under varierade förhållanden. Kameran upplevs snabb att starta upp och anslutning för HDMI uppskattas. Pocket-lint tycker att Pentax Optio W90 främst lämpar sig för äventyrare, men är en cool pryl även för den lite mindre äventyrliga.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Digital versus

"The technology isn’t really up to scratch. "

Optio_w90_2
En välgjord kamera med bra grepp enligt testaren. Enkel design gör kameran lätt att använda. Däremot syns inte skärmbilden så bra i direkt solljus. Digital versus kritiserar att W90 har samma avtryckare för foto och video. Jämfört med föregångaren W80 har uppstartstiden halverats, liksom tiden för att fota och spara fotot. W90 är snabb att fota med, även om det skulle kunna bli ännu bättre. När det kommer till bildkvalitet tycker Digital versus att skärpan brister i vissa lägen. Dessutom har kameran svårt med ljuskänsligheten. Det som dock är riktigt bekymmersamt är att den elektroniska stabilisatorn inte alls fungerar. Videokvaliteten är en besvikelse och kamerans mikrofon har svårt att fånga upp ljud på en godkänd nivå.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

M3

"Godkänd bildkvalitet."

Optio_w90_3
Pentax Optio W90 ser ut att vara gjord för äventyr, säger M3. Kameran är överraskande lätt för att vara stöttålig. Det gummerade greppet är bra för undervattensfotografering. Kamerans knappar möjliggör till och med användande med handskar. Pentax Optio W90 presterar bra bildkvalitet i bra ljus, men under sämre ljusförhållanden blir också fotona sämre. Skärpan får bara ok som betyg. Däremot fungerar exponeringen imponerande bra. Videokvaliteten lämnar mer att önska då filmklippen känns oväntat brusiga. Funktionen för intervallfotografering är en extrafunktion som uppskattas. Likaså de dioder som finns runt objektivet för att öka ljuset vid behov. Stöttåligheten håller måttet, men M3 testade inte kameran under vatten.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Cirkapris: 3100 kronor

Produktfakta: Typ: Digital kompaktkamera, stöttålig, vattentät.
Upplösning: 12,1 megapixel
Zoom (Digital): 6.25x ISO: 100-1600
LCD: 2,7 tum, 230 000 pixlar
Råformat: Ja
Video: max 1280x720 i 30 bps
Minne: 26.7 MB internt, sd-kortplats
Batterikapacitet: 205 bilder
Anslutningar: HDMI, USB 2.0, PC/AV
Övrigt: Antiskakfunktion, ansiktsigenkänning
Mått: 59x107,5x25 mm
Vikt: 161 gram inklusive batteri och sd-kort.