Sök
Panasonic Lumix DMC-TZ10

Panasonic Lumix DMC-TZ10

En solid kompaktkamera med gps

2010-09-17

Panasonic DCM-TZ10 upplevs som en solid kamera med många fördelar. Bra autofokus, stort zoomomfång och gps för att nämna några. En stor nackdel är dock att bildkvaliteten brister.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 9/10 “Extremely versatile camera”
Bild & ljud hemma 5/6 "Gör ingen besviken"
M3 7/10 "Påtagligt trevlig kamera"
Akam.no - "Ikke fullt så overbevisende som ventet”
Cnet 3.5/5 “Offers a lot of shooting flexibility”

Vad tycker testarna?

Testarna ger Panasonic DMC- TZ10 höga betyg. De imponeras av flera saker: bildstabilisatorn, zoomobjektivet, processorn och autofokus för att nämna några. Kameran erbjuder ett brett utbud av funktioner, och flera testare nämner den manuella exponeringskontrollen som särskilt intressant. Gps:en är en kul detalj, men inte helt funktionell. Den har svårt att vara träffsäker, och drar väldigt mycket batteri. Men det finns en än större brist med kameran: bildkvaliteten är bra endast på de längre iso-nivåerna. Trots det får TZ10 riktigt gott omdöme, tack vare hög kvalitet på många andra plan.

Trusted reviews

“Extremely versatile camera”

DMC_1

Trusted reviews tycker att TZ10 är en välbyggd, solid och extremt mångsidig kamera. Gpsen imponerar främst med sin geografiska databas. Trusted reviews överraskades över hur många platser kameran kunde namnge. Den hade dock problem med noggrannheten. Funktionsmässigt har TZ10 mycket att erbjuda, och den manuella exponeringskontrollen känns mycket användbar. HD-videokvaliteten är bra, och ljudkvaliteten riktigt bra. Den optiska bildstabilisatorn är strålande. Trusted reviews tycker dock att det finns två stora brister med TZ10. Bildkvaliteten är under godkänd. Fokus och exponering är bra, men färgerna saknar djup. Det dynamiska omfånget kunde varit bättre. Bilderna blir tydligt gryniga vid iso 800, vilket är nedslående. Gps:en kräver mycket effekt, och batteriet klarade endast 85 foton under testet, vilket är riktigt dåligt. Trusted reviews summerar ändå TZ10 som en välbyggt, solid och extremt mångsidig kamera.

Källa: www.trustedreviews.com

Bild & ljud hemma

"Gör ingen besviken"

Bild och ljud hemma är imponerade av TZ10. Utmärkt bildprocessor, skarpt zoomobjektiv och effektiv bildstabilisator. Skärmen är kontrastrik och ljus. Kameran ligger bra i handen. Ett minus är att knapparna känns små och dåligt märkta. Imponerande gps och många inställningsmöjligheter. Bildkvaliteten är riktigt bra med mättade färger och hög optisk prestanda. I de flesta fall är bilderna skarpa med bra fokus. Skärpan blir dock märkbart sämre vid högre ISO-värde. kvaliteten på HD-videofilmer får betyg godkänt, även om testaren säger sig uppleva visst flimmer och linjebrytningar. Panasonic Lumix DCM-TZ10 imponerar på testaren på alla plan, och för funktionalitet får den högsta möjliga betyg.

Källa: www.bildochljud.custompublish.com

M3

"Påtagligt trevlig kamera"

DS
M3 tycker att TZ10 är en solid kamera. Kameran känns bra att hålla i, om än lite tung. Bra optik, bra bildkvalitet och hyfsat avancerat videoläge. Testaren imponeras av att zoomomfånget går från rejäl vidvinkel till kraftigt teleobjektiv. Färgbalans och dagsljusexponering är riktigt bra. I svagt ljus går brusreduceringen in för hårt, och på höga iso-värden blir detaljeringen dålig. Gps:en är en rolig funktion med detaljerad information. Överlag tycker M3 att TZ10 är en trevlig och lättjobbad kamera som tar bra bilder. Testaren tycker dock att den är aningen dyr.

Källa: www.m3.idg.se

Akam.no

"Ikke fullt så overbevisende som ventet”

Akam.no tycker att TZ10 har många fördelar. Bra autofokus och vidvinkel, fin bildkvalitet, snygg lcd-skärm och coolt med inbyggd gps. Testaren uppskattar inställningsalternativen, och främst möjligheten med manuell exponeringskontroll. Men TZ10 har också sina brister enligt Akam.no. Väntetiden mellan fototillfällena på 2 sekunder känns för lång. Kameran kan inte ta fler än tre bilder i serie, och saknar optisk sökare. Knapparna känns för små för att var funktionella. Gpsen är cool, men fungerar inte optimalt enligt Akam.no. Bildkvaliteten är dock den bästa i sin klass. Mättade färger och bra exponering. TZ10 känns också välutrustad med en av de bästa skärmarna i sin klass.

Källa: www.akam.no

Cnet

“Offers a lot of shooting flexibility”

Bildkvaliteten är riktigt bra för att vara en kompaktkamera. Skärpan, detaljerna och färgerna är riktigt bra på lägre iso-nivåer. Tyvärr blir det snabbt sämre när iso-nivån höjs. Vid iso 800 är bilderna rent av dåliga. Videokvaliteten är bra med flera valbara lägen. Zoomen är strålande och Cnet tycker att den känns flexibel. Gps:en är en kul överraskning. HD-videokvaliteten är bra. TZ10 har dock det stora problemet med bristande fotokvalitet på högre iso-nivåer, vilket begränsar användandet. För amatörer med lägre krav kan dock TZ10 vara ett bra alternativ då det är en flexibel kompaktkamera.

Källa: www.reviews.cnet.com

Cirkapris: 3150 kronor

Produktfakta: Typ: Digital kompaktkamera
Upplösning: 12.1 megapixel
Zoom (Optisk/Digital): 12x 25-300 mm/4x
ISO: 80 - 6400
LCD: 3 tum, tft , 460 000 punkter
Video: 720 hd-video
Minne: 15 mb (inbyggt), minneskort SD/SDHC/SDXC
Batterikapacitet: ca 300 bilder (id-security li-ion batteri)
Anslutningar: usb 2.0, mini-hdmi, av, audio
Övrigt: Gps-geotaggning, ansiktsigenkänning, bildstabilisator
Mått: 103.3 x 59.6 x 32.6 mm
Vikt: 218 gram inklusive batteri