Sök
Panasonic lumix dmc-fx35

Panasonic lumix dmc-fx35

Snabb och kompakt

2008-07-01

En digital kompaktkamera med grym vidvinkellins och stabil bildstabilisator som ger fina bilder även på långt avstånd. Den är användarvänlig och är perfekt för såväl landskapsfotografen som festfotografen.
Testkälla Betyg Kommentar
Digital camera review - “Good lens performance”
Photography review - “This is a great camera”
Din side 5/6 “God brukervennlighet”

Vad tycker testarna?

Alla tre testare tycker att detta är en lätthanterlig kamera som är snabb och presterar bra. Bildkvaliteten skapar delade meningar hos testarna där en skriver att den är fantastisk med sina rika färger medan de andra två är lite mer reserverade och tycker att den är bra. Vidvinkellinsen får lovord från samtliga testare och en menar att detta på så vis blir en perfekt festkamera. Ska man fota inomhus bör man slå på blixten. En testare blir besviken på kameran då bilderna som ser fantastiska ut i kameran förlorar en del detaljer vid utskrift. Det råder dock inget tvivel om att det är en bra kamera eftersom alla testare ger fina omdömen när det gäller kamerans prestation överlag.

Digital camera review

“Good lens performance”

Vid första undersökningen får Digital camera review uppfattningen av att det är en standard digital kompaktkamera som har de funktioner man väntar sig. Vidvinkellinsen är uppskattad och är något bredare än på andra kompaktkameror som testaren sett. Den presterar fantastiskt fin bild- och färgkvalitet och detta tillsammans med bra slutarrespons samt en hyfsad kort laddningstid för blixten gör att det är en bra kamera enligt testaren. Styrningsinrättningarna är lätta att manövrera och linsen presterar bra. Monitorn kan dock vara svår att se under ljusa förhållanden samt att testaren saknar en sökare.

Källa: www.digitalcamerareview.com

Photography review

“This is a great camera”

Linsen är kamerans absoluta plus menar Photography review och tycker att det är en ren fröjd att fotografera med FX 35. Kameran är snabb, väldigt kompakt och misslyckas sällan med att fånga motivet bra på bild, skriver testaren. Bildkvaliteten är inte perfekt men inte heller dålig, men det som gör testaren tudelad är att denne har sett bättre bildkvalitet på andra digitala kompaktkameror. Testaren blir också något besviken över att en del detaljer försvinner från bilderna när dessa skrivs ut eller läggs in på datorn. Det är hur som helst inga större brister och överlag gillar testaren kameran som har fullvärdiga funktioner och presterar bra. Om bildkvaliteten hade varit lite bättre hade testaren älskat denna kompaktkamera.

Källa: reviews.photographyreview.com (US)

Din side

“God brukervennlighet”

Norska Din side tycker att detta är en av de mest spännande kamerorna på marknaden idag på grund av vidvinkellinsen och den inbyggda bildstabilisatorn. Testaren upplever kameran som kvick under fotografering men något trög vid uppstart, och anser att den är väldigt användarvänlig. Bildkvaliteten är bra utomhus i dagsljus såväl som inomhus men man rekommenderas att använda blixten, för utan blixt skriver testaren att kvaliteten sjunker drastiskt. Kameran är utmärkt att använda på fester förutsatt att blixten används vid varje fotografering uppmanar Din side.

Källa: www.dinside.no (NO)

Cirkapris: 3200 kronor

Produktfakta: Kameran har en optisk zoom på 4x och upplösning på 10.1 megapixel. Lcd-displayen är 2.5 tum stor och har en upplösning på 250000 punkter. Lagring är möjlig på minneskort av SD-, SDHC- och MultiMediaCard-typ. Bilder sparas som jpeg. Rörliga bilder uppnår maxupplösningen 1280x720 vid HD-inspelning. Kamerans mått ligger på 94.7(b) x 51.9(h) x 22(d) mm och kameran väger 125 gram.

Tillverkare: Panasonic