Sök
Panasonic Lumix DMC-FT2

Panasonic Lumix DMC-FT2

Kvarterets tuffing

2010-09-24

Panasonic Lumix DMC-FT2 är en tuff och mycket tålig kamera som dessutom tar riktigt bra bilder enligt testarna. En perfekt resekamrat helt enkelt.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild och ljud hemma 5/6 ”Kvarterets nya tuffing”
Stuff 5/5 ”King of the rugged cams”
Imaging Resource - ”Rough, rugged, and Spartan best describe this digital camera”
Photography Blog 4/5 ”Panasonic has now certainly caught up with its main hard-as-nails competitors”

Vad tycker testarna?

Testarna är förtjusta i Panasonic Lumix DMC- FT2 och menar att den verkligen är en kamera som lever upp till att klara riktigt tuffa utmaningar. De anser att den har förbättrats på en hel del punkter och förutom att den nu är tuffare, så tycker också testarna att den är snyggare än de tidigare modellerna. En annan sak som de finner positivt är att bildkvaliteten är mycket bra och att kameran även kan filma med godkänt resultat. Överlag så rekommenderar testarna denna kamera till de som ofta är ute på resor och äventyr.

Bild och ljud hemma

”Kvarterets nya tuffing”

Lumix DMC-FT2

Bild och ljud hemma har testat sex stycken vattentäta kameror som kan passa för äventyrssemestern och kommit fram till att Panasonic Lumix DMC-FT2 är den allra bästa. Olympus Mju Tough 8010 och Pentax Optio W90 får se sig knappt slagna. De övriga testade kamerorna var Samsung WP10, Casio Exilim EX-G1 och Fujifilm XP10. Testaren menar att Panasonic Lumix DMC-FT2 är en bättre version av den tidigare modellen och att det mesta har förbättrats. Bildkvaliteten anses vara bra och menyerna sägs vara enkla att använda. Lite minus delas ut till att knapparna är för små och sitter för tätt, dessutom bedöms skärpan vara lite för svag vid full zoom.

Källa: www.bildochljud.custompublish.com (SE)

Stuff

”King of the rugged cams”

Lumix DMC-FT2_2

Enligt Stuff så är Panasonic Lumix DMC-FT2 den perfekta kameran för den som ofta är ute på äventyrsresor och behöver en kamera som klarar tuffa tag. Testaren tycker att det känns som att kameran är väldigt tålig och klarar det mesta. Det som anses göra att den här kameran skiljer sig från de andra tuffa kamerorna är att den också är mycket användarvänlig och tar mycket bra bilder. Även videoinspelning sägs vara tillräcklig för att föreviga spännande stunder. Lite minus delas ut till att den har en begränsad zoom. På det stora hela så menar Stuff att det är svårt att ogilla den här kameran då den både är tuff och tar bra bilder.

Källa: www.stuff.tv (GB)

Imaging Resource

”Rough, rugged, and Spartan best describe this digital camera”

Lumix DMC-FT2_3

Imaging Resource tycker att Panasonic Lumix DMC-FT2 verkligen kan vara en tänkbar resekamrat som man ska bege sig ut på en resa i vildmarken då den definitivt klarar av tuffa tag och en och annan törn. Även om kameran bedöms vara lite dyrare än en vanlig digitalkamera så sägs den vara värd det då den förutom sina tuffa egenskaper också anses ta kvalitetsbilder. Plus delas också ut till att videoinspelningarna blir klart godkända. Testaren menar att det helt klart finns en del brister men ändå borde vara en perfekt kompanjon till en äventyrare som vill ta bra bilder.

Källa: www.imaging-resource.com (US)

Photography Blog

”Panasonic has now certainly caught up with its main hard-as-nails competitors”

Lumix DMC-FT2_5

Brittiska Photography blog är av åsikten att Panasonic Lumix DMC-FT2 är en kamera som förbättrat en hel del saker från den tidigare modellen och nu känns som en riktigt stark utmanare till Olympus Tough-serien. Det som testaren anser göra den här kameran så bra är främst att den är otroligt tålig men också att den har en riktigt snygg design. Plus delas också ut till att kvaliteten på bilderna är riktigt bra. Lite kritik riktas mot att kameran inte har så många funktioner men på det stora hela så anses detta vara en värdig kamera för de tuffa.

Källa: www.photographyblog.com (GB)

Cirkapris: 3800 kronor

Produktfakta: Typ: Kompakt
Upplösning: 14,1 megapixel
Zoom (Optisk/Digital): 4,6x/4x
ISO: 80-1600
LCD: 2,7 tum TFT-skärm med 230000 pixlar
Råformat: Nej
Video: max 1280x720
Minne: Cirka megabyte internt. Plats för minneskort av typen sd, sdhc och sdxc
Batterikapacitet: Cirka 360 bilder
Anslutningar: Usb 2.0, av-utgång, mini hdmi
Övrigt: Vattensäker, frostsäker, stötsäker och dammsäker
Mått: 99,3x63,1x24,3 mm
Vikt: 188 gram inklusive batteri och sd-kort