Sök
Panasonic Lumix DMC-F7

Panasonic Lumix DMC-F7

Lyckad kombination, eller?

2002-10-04

Panasonic Lumix DMC-F7 är en digitalkamera med 2 miljoner pixlar och 2x zoom. Testarna är oense om dess användarvänlighet och bildkvalitet och därför varierar betygen starkt.
Testkälla Kommentar
Asia One "All-round performer"
Cnet "Good but not outstanding"
M3 "Testets stora besvikelse"
HjemmePc "Et lekkert kamera"

Vad tycker testarna?

Testarnas åsikter går isär ganska kraftigt vad gäller Panasonic Lumix DMC-F7. Vissa tycker att designen är fräck och att bildkvaliteten är fullgod, medan andra tycker att designen är billig och bildkvaliteten direkt dålig. Omdömena går också isär om användarvänligheten. Däremot är det ganska tydligt att Panasonic Lumix DMC-F7 inte riktigt når upp till konkurrenterna totalt sett.

Asia One

"All-round performer"

Asia One uppskattar utseendet hos Panasonic Lumix DMC-F7. En höjdpunkt är att det går att ta fyra bilder per sekund. Testaren är missnöjd med att det bara erbjuds 2x optisk zoom men å andra sidan är bildkvaliteten överraskande god, färgerna fylliga med knappt några störningar. Bilderna är skarpa och tydliga och det är positivt att man slipper ta ut batteriet för att ladda det, dock tar det slut ganska raskt. På det hela taget tycker Asia One att Lumix DMC-F7 är en bra kamera och med en del finputsning från Panasonics sida kan den bli svårslagen i segmentet.

Källa: Till Asia Ones hemsida
Till Cnets hemsida
M3, nr 6 2002
Till Hjemme PC's hemsida

Cnet

"Good but not outstanding"

Cnet tycker att Panasonic har prioriterat stil istället för sofistik. Modellen erbjuder inte de manuella funktioner som många vill ha, men dess enkelhet, portabilitet och användarvänlighet bör göra den attraktiv för förstagångsköpare. Panasonic Lumix DMC-F7 upplevs designmässigt som ett stort steg framåt. Testaren gillar att linsen försvinner bakom en lucka och att de få knapparna är stora och lätthanterliga trots kamerans minimala dimensioner. Cnet saknar en mikrofon för att fånga ljud men när det gäller fotokvalitet erbjuder DMC-F7 en hel del, speciellt vad gäller färgerna. Dock får autoexponering kritik speciellt vid bilder tagna dagtid utomhus.

M3

"Testets stora besvikelse"

M3 genomför ett stort test med Panasonic Lumix DMC-F7, Sony Cybershot DSC-P71, Fujifilm Finepix F-601 Zoom, Nikon Coolpix 2500, HP Photosmart 812, Pentax Optio 330 och Minolta Dimage X. Panasonic är en outsider i gänget och testets besvikelse. Kameran ser cool ut på bild men i verkligheten är det bara fronten som är i aluminium och reglagen ger ett bräckligt intryck. M3 tycker att menysystemet är krångligt och Panasonic menar att DMC-F7 ska vara en snabb kamera men enligt M3:s mätningar är den bara medelmåttigt snabb. Vidare har kameran svårt att mäta ljus rätt och många bilder tenderar att bli överexponerade med blåstick. Vinnare i testet är Fujifilm Finepix F-601.

HjemmePc

"Et lekkert kamera"

HjemmePc tycker att Panasonic Lumix DMC-F7 är en mycket läcker kamera och testaren spår att den kommer att tilltala många. Testaren konstaterar att det är få knappar på kameran. Knapparna styr de funktioner som man använder flitigast och resten styrs med menyer på LCD- skärmen. Panasonic Lumix DMC-F7 är en enkel kamera med få manuella inställningar. När det gäller fotokvalitet upplevs skärpan och tydligheten som god men inte i klass med de bästa. Sammanfattningsvis tycker HjemmePc att Panasonic Lumix DMC-F7 är en bra och läcker kamera för semesterresan, dock når den inte upp till Nikons och Canons modeller i klassen.

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Panasonic Lumix DMC-F7 är en digitalkamera som har framkommit genom ett samarbete mellan Panasonic och tyska Leica. Kameran klarar 2 miljoner pixlar, har 2x optisk och 2x digital zoom. Minneskortet på 8 Mb klarar att lagra 8 bilder i högsta kvaliteten eller 67 i lägsta kvalitet JPEG. DMC-F7 har självutlösare och batteriet är av lithiumjon typ. Kameran har ett hölje i borstad aluminium och mäter 104x51x32 mm med vikt på 150 gram. Menyerna sköts via en 1,5 tums LCD skärm och det går att spela in film i 320x240 upp till 20 sekunder, i filformatet AVI.

Modell: Panasonic Lumix DMC-F7