Sök
Olympus SP-570 UZ

Olympus SP-570 UZ

Väldesignad kamera med redigeringsmöjligheter

2008-09-03

Testarna menar att Olympus SP-570 UZ är en väldesignad kamera som ligger bra i handen, är lätt att använda och tar bra bilder.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto 5/5 "En mycket prisvärd kamera"
Colorfoto "Löst zwar in der Bildmitte"
Kamera & Bild "Ger överlag ett gott intryck"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare menar att kameran är riktigt väldesignad och ligger stadigt och bra i handen. Dessutom har den på baksidan en generös uppsättning knappar som ger snabb access till flera funktioner. Lcd-skärmen är ljusstark och uppvisar flera detaljer även när man vistas i starkt solljus. Någon testare tycker att kameran rent hastighetsmässigt är ganska medelmåttig medan en annan testare tycker att kameran är hyfsat snabb. Bildkvaliteten är generellt sett bra, testarna menar att det egentligen inte finns något att klaga på. Vid iso 200 uppstår dock en del brus.

Digitalfoto

"En mycket prisvärd kamera"

Olympus SP-570 UZ 1Digitalfoto anser att såväl vidvinkel- som teleläge är mycket bra. Kameran är förvånansvärt snabbstartad och det tar ca två sekunder från start till dess att första bilden är tagen. Kameran är väldesignad och ligger bra i handen. Man har tillgång till ett stort antal kortknappar och överhuvudtaget går det föredömligt snabbt att genomföra inställningar. Lcd-skärmen är ljusstark och full av detaljer. Den fungerar bra även utomhus i starkt solljus. Bildkvaliteten är överlag riktigt bra, vid iso 200 börjar dock ett visst färgbrus uppstå. Annars anses färgerna vara såväl välbalanserade som korrekta.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 7 2008

Colorfoto

"Löst zwar in der Bildmitte"

Olympus SP-570 UZ 2Colorfoto anser att kameran inledningsvis ger ett mycket positivt intryck, man har bland annat tillgång till tids- och bländarautomatik, och det är positivt att kameran kan hantera bilder inte bara i jpeg- utan även i raw-format. Testaren är lite tveksam till kamerans autofokus och menar att bilderna inte alltid blir så skarpa som man skulle kunna önska. Kameran har en bra design som ligger bekvämt och säkert i handen. Kameran startas upp på tre sekunder och det tar ca 0,7-0,8 sekunder för kameran att fokusera och faktiskt ta bilden. Testaren tycker att hastighetsmässigt så är kameran ganska medelmåttig.

Källa: Colorfoto (DE) nr 7 2008

Kamera & Bild

"Ger överlag ett gott intryck"

Olympus SP-570 UZ 3Kamera & Bild konstaterar att kameran ger ett riktigt bra helhetsintryck. På baksidan har man via välplacerade kortknappar snabb access till bland annat skuggjustering, histogram och självutlösning. Det finns 23 olika motivprogram att välja mellan, något som underlättar för den inte så vane fotografen. Efter att bilden är tagen har man en del möjligheter att redigera den direkt i kameran. Man har bland annat möjlighet att göra bildspel, lägga på ramar och beskära bilden. Kameran ligger stadigt i handen och testaren menar att den överhuvudtaget ger ett mycket gott intryck.

Källa: Kamera & Bild (SE) nr 7 2008

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Olympus SP-570 UZ är en 10-megapixels digitalkamera som sparar bilder i såväl jpeg- som raw-format. Minneskorten är av typen xD Picture Card. Iso-omfånget är 64-6400. Slutartiderna varierar mellan 15-1/2000-dels sekund. Lcd-skärmen är 2,7 tum stor och har en upplösning på 230000 pixlar. Batteriet räcker till ca 390 bilder och överföring sker via usb 2.0.

Tillverkare: Olympus