Sök
Olympus SP-320

Olympus SP-320

Kompakt digitalkamera

2006-11-15

Olympus SP-320 är en liten och kompakt digitalkamera med massor av förinställda program samt en hel del manuella inställningar.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 6,8/10 "Excellent built in help system"
What digital camera 85/100 "Compact but fully featured"
Steve's digicams "Designed for photographers of all skill levels "

Vad tycker testarna?

Det som testarna imponeras mest av vad gäller Olympus SP-320 är dess stora utbud av fotoinställningar. Den erbjuder också många bra funktioner som höjer kvaliteten i bilderna. Inspelningsmöjligheterna är mycket goda, det är en av få kameror som hanterar raw-formatet. Jämförelsevis med sina närmaste konkurrenter så ligger den trots det något efter.

Cnet

"Excellent built in help system"

Olympus SP-320 bakCnet tycker att Olympus SP-320 påminner mycket SP-310. Det är två bra kameror med många valmöjligheter. Skillnaden är att 320 erbjuder en bildstabilisering och den är känsligare för höga iso-värden. Klarar man sig utan denna funktion kan man lika väl köpa 310 som är något billigare. Vad gäller bilderna återges god kvalitet. Men jämför man med närmaste konkurrenterna Canon Powershot A700 och Fujifilm Finepix F30 så ligger man fortfarande efter. Vissa bilder kan uppfattas som skakiga och oskarpa vid ljusare förhållanden. Det minimala formatet är mycket tillfredsställande, kameran passar perfekt i mindre handväskor. Gränssnittet är bra och knapparna är välplacerade. I övrigt är man tacksam för att den stödjer raw.

Källa: www.cnet.com (US)

What digital camera

"Compact but fully featured"

What digital camera tycker att Olympus SP-320 är en bra digitalkamera för dem som söker bra egenskaper inpackat i ett litet format. Kameran påminner mycket om SP-350, den senare är dock snabbare. I förhållande till övriga konkurrenter på marknaden så erbjuder den mycket. Inspelningsmöjligheterna är till exempel stora, såväl jpeg- och raw-formaten är inte många som kan erbjuda idag. Bildskärmen får även den bra betyg, den visar klara och tydliga bilder oavsett väderförhållande. Designen upplevs som gammal traditionell Olympus design, utseendet, materialval och knapparna känns väl igen. Vidare är responstiderna tillräckligt bra för att man ska bli nöjd. I övrigt uppfattas bildkvaliteten som hög, dock inte alltid vid höga kontrastförhållanden. Färgerna håller hög klass men kanske inte riktigt vad kameran från början utlovar.

Källa: What digital camera (GB) september 2006

Steve's digicams

"Designed for photographers of all skill levels "

Olympus SP-320 framSteve's digicams tycker att SP-320 passar de flesta fotografer såväl amatörer som professionella. Kameran erbjuder till att börja med över trettio fotoinställningar plus många manuella möjligheter. Det är en liten kompakt lättviktare med en fullgod lcd-skärm. Zoomegenskaperna håller även de hög klass. Bildkvaliteten är mycket bra, bilderna är skarpa även vid stora utskrifter. Super macro mode fångar till exempel de mest oväntade detaljerna från ett mycket nära håll. Bildstabiliseringsfunktionen fångar klarare och skarpare bilder. Vidare finns det möjligheter att spela in videofilmer med okej kvalitet. Anslutning till datorn sker enkelt via usb. Pictbridge gör det möjligt att direkt skriva ut bilder utan kabel till en dator.

Källa: www.steves-digicams.com (US)

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Olympus SP-320 är en 7 megapixelkamera, med en maxupplösning på 3072x2304 pixlar och en 2,5 tums display. Den har 3x optisk zoom. Den stödjer bildformaten jpeg och raw, videoformatet quicktime och ljudformatet wav. Den har 25 megabyte inbyggt minne och plats för xd-minneskort. Den har måtten 65x99,5x35 mm och vikten 180 gram utan batteri.

Tillverkare: Olympus