Sök
Olympus Mju 1030 SW

Olympus Mju 1030 SW

En robust kamera för äventyret

2008-06-04

Olympus Mju 1030 SW är en digitalkamera med 10 megapixels upplösning, som samtidigt klarar extrem behandling i form av fall, tyngd, vatten och kyla. Testarna är klart imponerade över hållbarheten.
Testkälla Kommentar
Steve's Digicams "A great camera for an active and adventurous person"
Cnet "Can outlast you in the wild"
Trusted reviews "The build of this camera is fantastic"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Olympus Mju 1030 SW är en väldigt bra kamera på sitt område. Alla testare är imponerade över den extrema hållbarheten hos modellen och hur den klarar både vatten, kyla, fall och tyngd. Skärmen får också beröm för att den fungerar bra i alla ljusförhållanden. Vidvinkeln och zoomen får goda betyg, liksom face detection. Kamerans snabbhet är också bra. Själva bildkvaliteten är meningarna lite delade om. Att bilderna är bra under vattnet och att de duger gott för de flesta är allas mening, men modellen får dock en viss kritik för mindre problem med skärpan och störningar.

Steve's Digicams

"A great camera for an active and adventurous person"

Steve's Digicams tycker om modellens yttre. Tyngden gör att den känns stabil och storleken är precis lagom. Kontrollerna är välplacerade, men kanske lite för små. Skärmen är lätt att titta på i alla situationer, vilket är bra. Kamerans vattentäta och mycket stryktåliga yttre är imponerande. Mju 1030 SW presterar bra - den är snabb och tar bra bilder både inom- och utomhus. Under vatten är det också lätt att ta bilder, även om det kan vara svårt att se knapparna. Videofunktionen har blivit bättre sedan tidigare modeller, men tyvärr krävs det en uppdatering för att filmernas maxlängd inte ska vara väldigt kort. Det återladdningsbara batteriet är också mycket bra, men speciellt under vatten med blixt tar det slut fort.

Källa: www.steves-digicams.com (US)

Cnet

"Can outlast you in the wild"

Cnet gillar att 1030 SW både är vattentät och krossäker utan att göra kameran tjock. Tåligheten mot både saltvatten och fall upp till två meter är imponerande. Även extrem tyngd och temperatur uthärdas med galans. Vidvinkellinsen och zoomen är bra, både ovan och under vattnet, och skärmen är tydlig nog för att användas med dykarglasögon några meter ner. Dessutom finns Face Detection som hjälper till med fokus på ansikten. Det finns dock två tydliga nackdelar: tyngden och minnet. Kameran är otympligt tung på grund av sin hållbarhet och på minnessidan är det interna minnet i praktiken obefintligt och det tillhörande minneskortet är inte heller särskilt stort.

Källa: http://asia.cnet.com (US)

Trusted reviews

"The build of this camera is fantastic"

Trusted reviews tycker att 1030 SW är en fantastisk kamera, sett till dess stora hållbarhet. Bildkvaliteten kan inte matcha det, med lite problem med skärpa och störningar, men med tanke på i vilka situationer den ska användas väger uthålligheten upp de något svagare bilderna. Dessutom är kameran snabb i bildtagningen och har en vid zoomvinkel. Programmen i kameran är också bra för den som inte kan så mycket om fotografi, men ändå vill ta bra bilder. Face Detection är bra hjälp för kamerans autofokus. Skärmen klarar många ljusförhållanden på ett imponerande sätt och gränssnitt och menyer är tydliga.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Olympus Mju 1030 SW är en digitalkamera med en sensorupplösning på 10 megapixel. Den är byggd för att vara tålig och klarar bland annat att användas ned till tio meters vattendjup och att falla från två meters höjd. Den optiska zoomen är 3,6x, den digitala är 5x och bildformatet är jpeg. Lagringen sker på ett xD Picture Card, medan det interna minnet är 14,7 mb. Lcd-skärmen ligger på 2,7 tum och 230.000 punkter. Rörliga bilder med ljud kan spelas in med vga- eller qvga-upplösning (640x480 respektive 320x240 pixlar och 15 respektive 30 fps). Kameran finns tillgänglig i grönt, silver och svart. Dess mått är 93,2x61,4x21,3 mm och dess vikt ligger på 173 gram utan batteri och mediakort.

Tillverkare: Olympus