Sök
Olympus D-150

Olympus D-150

Helt i plast, men inte plastig

2002-01-23

Olympus D-150 är en digitalkamera med 3x optisk zoom och 1,3 megapixels upplösning, som får beröm av testarna för sin användarvänlighet och bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7/10 "Image quality was surprisingly good"
Imaging Resource "Exceptionally sleek little digicam"
DC Resource "An inexpensive camera"
Smart Computing "You're in for a treat"

Vad tycker testarna?

Testarna är främst ense om att Olympus D-150 har en snygg design, och är mycket användarvänlig. Bildkvaliteten får beröm från många av testarna, liksom zoom och optik. Priset är onekligen fördelaktigt och USB Autoconnect får positiva kommentarer från flera håll. Någon testare saknar uppladdningsbara batterier och filmfunktion, medan någon tycker att den optiska sökaren är lite trång.

Cnet

"Image quality was surprisingly good"

”Överraskande bra bildkvalitet” kommenterar Cnet om Olympus D-150. Testaren tycker att kameran är lätt att hålla i och med trevlig design. Kameran anses dessutom enkel att använda med tydliga knappar även om nybörjare enligt Cnet bör ta sig en titt i manualen först. Testaren är också imponerade av hur fort kameran kommer igång, och den korta tid man behöver vänta när man använder blixten och för över bilderna till datorn. Funktioner såsom vitbalans och den automatiska exponeringen får klart godkänt betyg, medan bildkvaliteten anses oerhört bra med detaljrikedom och realistiska färger. Sammanfattningsvis menar Cnet att du med D-150 får en fin allroundkamera och valuta för pengarna. Det som gör att den här kameran sticker ut är främst priset, zoomens flexibilitet och kvaliteten hos optiken.

Källa: Till Cnets hemsida
Till Imaging Resources hemsida
Till DC Resources hemsida
Till Smart Computings hemsida

Imaging Resource

"Exceptionally sleek little digicam"

Imaging Resource menar att Olympus D-150 inte förlorar någonting i kvalitet bara för att det är en liten kamera. Zoomen, skärpan och färgåtergivningen är bara några av de saker som får beröm och Imaging Resource menar att den här kameran kan tävla med de dyrare modellerna när det gäller många faktorer. När det gäller bildkvaliteten är det bra färger i bilderna men kameran hade lite problem i miljöer med dåligt ljus och med bristen på exponeringskontroll. Sökaren visar också för lite av objektet, ungefär 89 procent av vad som kommer med på bilden, men däremot visar LCD-skärmen 98 procent av bilden. Kameran är väldigt smidig och lätt att ha med sig i fickan, en kamera med bra optik som ger mycket för pengarna.

DC Resource

"An inexpensive camera"

DC Resource undrar främst över hur det kommer sig att Olympus inte skickar med större minneskort till dyrare kameror, men annars är man i stort nöjda med Olympus D-150. Även om hela kameran är gjord i plast så känns den inte billig och plastig som många andra kameror gör. Manualen som medföljer är bra, även om man gärna hade sett en pappersvariant också. Något testaren gillar är USB Autoconnect och LCD-skärmen. Vidare anses kameran göra att bra jobb på  makrobilder, och exponeringen får godkänt i tester med dåligt ljus. Vad DC Resource saknar mest är uppladdningsbara batterier och en filmfunktion.

Smart Computing

"You're in for a treat"

Enligt Smart Computing börjar digitalkameror nästan bli ännu lättare att använda än traditionella 35 mm-kameror. Olympus D-150 är ett bra exempel på detta. Designen är mycket bra, utan förvirrande menyer och klumpiga knappar, och den är idealisk för nybörjare. Enligt testaren är LCD:n klar med fina färger och detsamma gäller bilderna, både färger och upplösning håller hög kvalitet. Det är alla enkla men bra funktioner hos Olympus D-150 som gör att den är en bra kamera, och även om den är lite dyrare än andra nybörjarkameror så är den värt priset.

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Olympus D-150 är en digitalkamera med 3x optisk zoom, 1,5-tums LCD-skärm och USB-utgång. Kameran har dessutom USB Autoconnect som innebär att man inte behöver några drivrutiner för att föra över bilder till datorn. 1,3 megapixels CCD eller en maximal upplösning på 1280x960 bildpunkter. Den optiska zoomen är 3x (motsvarande 38-114 mm för 35 mm kamera) och den digitala på 2x, och kameran är gjord helt i lättviktig plast. Den väger 185 gram och har storleken 112x62x35 mm. Kameran har förutom LCD-skärm också en optisk sökare. Bilder sparas i JPEG-format och ett 8 MB SmartMediakort medföljer. Olympus D-150 har manuella inställningar för vitbalans samt flera olika blixtinställningar. Den har även en 12-sekunders timer och möjlighet att ta bildserier. Kameran har ännu inte lanserats i Sverige.

Modell: Olympus D-150