Sök
Nikon Coolpix S700

Nikon Coolpix S700

Liten men inte så snabb

2008-03-26

För den inte så krävande hobbyfotografen kan denna kamera vara ett bra val, andra göre sig icke besvär.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto 4/5 "Synnerligen pålitlig och snabb i de flesta lägen"
Digital Camera Review "Superb image sharpness"
Trusted Reviews 8/10 "Offers excellent style and build quality"
Colorfoto "Eine hübsche, kleine, aber sehr langsame Kamera"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att kameran är liten, lätt och okomplicerad att använda. Detta tack vare att den har ytterst få knappar och ett enkelt menysystem. Testarna är inte helt överens om huruvida kameran är snabb eller inte. Den startar upp på ca en sekund vilket är godkänt. Bilderna håller en generellt sett god kvalitet, färgåtergivningen är bra och detaljnivån likaså. Håller man sig kring iso 64-200 uppstår inget brus men ligger man högre uppstår en del störningar. Lcd-skärmen är godkänd, även om den inte alltid visar bilderna helt sanningsenligt. De kan se hyfsade ut när de i själva verket är något underexponerade. Testarna tycker att kameran är okej, men den har inte något som får den att sticka ut i konkurrensen.

Digitalfoto

"Synnerligen pålitlig och snabb i de flesta lägen"

Digitalfoto påpekar att kameran är startklar på strax över en sekund vilket är helt godkänt. Såväl autofokus som slutarfördröjning är också snabba, detsamma gäller zoomen. Seriebildtagningshastigheten är dock inte lika imponerande, i högsta upplösning tar kameran 1 bild/s. Lcd-skärmen har en bra upplösning men lurar ibland användaren att tro att bilden är perfekt när den i själva verket är underexponerad. Utomhusbilder uppvisar bra skärpa, kontrast och färgåtergivning. En del brus dyker upp vid översiktsbilder inomhus, annars lyser bruset med sin frånvaro. Bilderna är bra vid iso 200, vid iso 400 uppstår en del störande brus och även en del detaljer försvinner.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 3 2008

Digital Camera Review

"Superb image sharpness"

Digital Camera Review finner att kameran erbjuder en hel del funktioner, bland annat en hög upplösning och en bra lcd-skärm. Skärmen visar något ljusa bilder och vid videofilmning känns den en aning "hoppig" när man skall fånga snabba rörelser. Kameran är minimalistiskt designad och därmed enkel att hantera. Bilderna håller generellt sett god kvalitet, detaljerna är skarpa och inget brus uppstår vid iso 64. Dessutom är färgåtergivningen helt okej. Kameran är inte alltid så snabb som man skulle kunna önska, men med till exempel låst fokus arbetar kameran ändå med bra tempo.

Källa: www.digitalcamerareview.com (US)

Trusted Reviews

"Offers excellent style and build quality"

Trusted Reviews tycker att kameran är förhållandevis dyr i jämförelse med konkurrenter med samma upplösning. Kameran är liten och lätt. Den är enkel att använda tack vare att den endast har fyra olika knappar samt en roterande kontroll. Menyn är också enkel att navigera igenom. Kameran startas upp på ca två sekunder vilket är okej. Autofokus hittar skärpan på ca en sekund, även när belysningen inte är den bästa. Bildkvaliteten är bra, detaljåtergivningen är god. Skuggade områden är något mörka, men testaren har sett värre. Kameran är förhållandevis dyr, men den är snygg och erbjuder flera fördelar. Dock erbjuder den ingenting som särskiljer den från billigare modeller med upplösning på åtta eller tio megapixlar.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Colorfoto

"Eine hübsche, kleine, aber sehr langsame Kamera"

Colorfoto menar att kameran erbjuder en del användbara inställningsmöjligheter så som kontrast, skärpa och färgsättning. Zoomen fungerar bra men ger en del ljud ifrån sig. Upplösningen hos bilderna är riktigt bra. Slutarfördröjningen ligger på 1,1 sekund vid telefotografering och 0,95 sekund vid vidvinkelfotografering. Testaren menar att kameran är liten och smidig, men den arbetar ganska långsamt. Dessutom erbjuder den får få inställningsmöjligheter för de användare som verkligen är fotointresserade. Kameran är i alla fall snygg och kan passa den som vill ha en enkel produkt att ta kul bilder med.

Källa: Colorfoto (DE) nr 3 2008

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Nikon Coolpix S700 är en digitalkamera med 12,1 megapixels upplösning. Lcd-skärmen är 2,7 tum stor och har en upplösning på 230.000 pixlar. Iso-omfånget sträcker sig mellan 64-3200. Optiken är på 7,9-23,7 mm, f/2,8-5,4. Bilderna sparas i filformatet jpeg på minneskort av typen sd. Slutartiderna varierar mellan 4 och 1/2000-dels sekund. Överföring sker via usb. Vikten är 130 gram. Dimensionerna är 89x54x23 mm.

Tillverkare: Nikon