Sök
Nikon Coolpix S600

Nikon Coolpix S600

Prisvärd och kompakt

2008-09-30

Coolpix S600 från Nikon bjuder på ordentlig vidvinkel och utmärkt bildstabilisator i ett paket med små dimensioner. Testarna menar att bilderna blir mycket bra sett till priset, men menar att mer avancerade inställningar kunde ha gjorts mer lättillgängliga.
Testkälla Betyg Kommentar
Kamera & Bild - "En vanlig liten kompakt"
Foto - "Liten och tunn"
Colorfoto 62,5/100 "Etwas unpraktisch"

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag nöjda med Nikon Coolpix S600 och menar att det är en kamera som tar bra bilder i förhållande till priset. Den upplevs som liten och nätt utan att för den skull göra avkall på ett bekvämt grepp. En ordentlig bildstabilisator underlättar också fotandet. Testarna uppskattar den rejäla vidvinkeln och skriver att objektivet håller hög kvalitet vad gäller kontrast och upplösning. Kameran lyckas inte lika bra med menyerna. Visserligen sköts det mesta av automatiken, och grundläggande inställningar görs enkelt, men att ta sig ner i de mer avancerade inställningarna kräver onödigt många tryck. Att användaren dessutom måste stega hela vägen tillbaka ut ur menyerna innan kameran är reda att fota igen känns också onödigt tillkrånglat, menar testarna.

Kamera & Bild

"En vanlig liten kompakt"

Svenska testaren Kamera & Bild skriver att Nikon lyckats snabba upp sina kompaktkameror med Coolpix S600, men det rör sig inte som något hastighetsmonster utan snarare håller tillverkarens produkter nu samma tempo som övriga kompaktkameror på marknaden. S600 anses vara en enkel kamera när det gäller inställningar vilket gör att den blir lätt att handskas med. Testaren ger ett plus för snurrhjulet upptill som underlättar navigering i menyer och växling mellan bilder i visningsläget. När det gäller prestationen så finns inget direkt att anmärka på, men inte heller något som står ut ur mängden. Testaren menar att det är en vanlig enkel kompaktkamera för den utan några särskilda behov.

Källa: Kamera & Bild (SE) nr 5 2008

Foto

"Liten och tunn"

Foto gillar att S600 är liten och tunn och menar att kameran är snabb både vid uppstart och vid fokusering. Objektivet får beröm för sin skärpa och vidvinkeln är rejält tilltagen. Bildstabiliseringen uppges göra ett bra jobb. Trots att kameran är av nätta dimensioner är det inget problem att få till ett smidigt grepp och användarvänligheten klassas som hög tack vare tydliga menyer och knappar. Bilderna uppges bjuda på naturlig färgåtergivning men i svårt ljus kan vitbalansen krångla till det ibland. Bruset hålls nere vid låga isovärden men dyker upp i det högre segmentet. Testaren gillar att brusreduceringen arbetar mest med färgbrus då det bibehåller detaljerna och undviker att bilder blir alltför mjuka.

Källa: Foto (SE) nr 6 2008

Colorfoto

"Etwas unpraktisch"

Det blir beröm för brännvidden, upplösningen och objektkontrasten när tyska Colorfoto tar sig an Nikon Coolpix S600. Testaren gillar också att kameran blir startklar riktigt snabbt och att den är väldigt enkel att använda. Vissa moment i menyerna, främst de som involverar de mer avancerade inställningarna, kräver onödigt många knapptryckningar och det måste också stegas tillbaka i menyerna innan kameran kan användas igen vilket är onödigt och ogenomtänkt. I det stora hela är det dock en prestationsmässigt utmärkt kamera sett till priset menar testaren som delar ut utmärkelsen "Kauftipp" till S600.

Källa: Colorfoto (DE) nr 7 2008

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Nikon Coolpix S600 är en kompakt digitalkamera som har 4x optisk zoom, optisk bildstabilisering och upplösning på 10 megapixel. Lcd-displayen på 2,7 tum med 230000 punkter fungerar som sökare. Bilder sparas som jpeg på sd-minneskort eller på det 45 megabyte stora internminnet. Rörliga bilder uppnår maxupplösningen 640x480 pixlar. S600 har måtten 88,5×53×22,5 mm och väger 130 gram.

Tillverkare: Nikon