Sök
Nikon CoolPix P2

Nikon CoolPix P2

Smidig överföring

2006-02-14

En mångsidig digital kompaktkamera som erbjuder trådlös överföring av bilder med bra bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
DigitalFoto - "En mångsidig kompaktkamera"
What Digital Camera 85/100 "Transmission is surprisingly fast"
Din Side 6/6 "Nyttige løsninger"
Megapixel 85/100 "Wireless capability"
Pocket-lint 8/10 "An ideal party animal"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att den trådlösa funktionen fungerar bra och är mycket användbar. Det är mycket uppskattat att kunna ta bilder samtidigt som man printar ut dem. Kameran som helhet bedöms vara användarvänlig men åsikerna om den trådlösa anslutningen är enkel eller svår går isär. Bildkvaliteten bedöms som mycket bra, med bra skärpa och bra färgåtergivning. Genom de många funktioner och inställningar den erbjuder finns alla möjligheter att ta bra bilder också på rörliga motiv. I kontrastrika områden i bilden kan man även spåra viss färgförskjutning samt att bilden ibland lider av brus. Överlag tycker de att detta är en bra kamera.  

DigitalFoto

"En mångsidig kompaktkamera"

Digitalfoto skriver att detta är en mycket intressant kompaktkamera som erbjuder många tekniska funktioner. Den beskrivs vara både greppvänlig och snabb. Även bildkvaliteten bedöms som utmärkt. Bilderna anses ha hög skärpa och korrekt exponering. Färgerna beskrivs som väl återgivna och mättade, dock anmärks det på att man i kontrastrika miljöer kan ana en viss färgförskjutning. Porträttbilder inomhus kan också behöva viss dämpning av blixten för att undvika utfrätta hudtoner. Den trådlösa funktionen är mycket uppskattad vilket ger möjligheten att direkt överföra bilden till en dator eller skrivare. Den får överlag ett bra omdöme och beskrivs som en mångsidig kompaktkamera som i alla lägen levererar bra bilder.

Källa: Digital Foto, nr 10 2005

What Digital Camera

"Transmission is surprisingly fast"

What Digital Camera skriver att vid första anblicken ser kameran ganska vanlig och oinspirerande ut i linje med Nikons standard-design. Men testaren menar att om man tittar närmare har den ytterligare funktioner som man vanligtvis inte finner hos digitala kompaktkameror. Den bedöms som användarvänlig med många användbara funktioner. Speciellt uppskattar testaren Face AF-funktionen som automatiskt fixerar även ett rörligt ansikte och håller det i fokus. Den trådlösa funktionen står också högt i kurs och den bedöms som överraskande snabb, dock bedöms det vara aningen krångligt att installera och aktivera den. Bildkvaliteten är mycket bra, både färgåtergivning och skärpa. Vad det gäller bildkvaliteten anmärks det på att det kan finnas brus i bilder tagna i ljusstarka miljöer. Sammantaget får den ett bra omdöme.

Källa: What Digital Camera jan 2005

Din Side

"Nyttige løsninger"

Din Side beskriver kameradesignen som stilren och enkel. Testaren uppskattar att den har många funktioner och menar att de är mycket användbara. Att överföra bilder utan att behöva krångla med kablar är mycket uppskattat och testaren är mycket imponerad av överföringshastigheten. Denna funktion bedöms också som enkel att installera. Bildkvaliteten bedöms som bra och färgåtergivningen känns naturlig. Det anmärks på att det blir viss färgstörning i kontrastrika områden i bilden samt att bilden ibland lider av brus. Detta bedöms som en mycket prisvärd och bra kamera med många användbara funktioner.

Källa: Till Din side

Megapixel

"Wireless capability"

Megapixel uppskattar den trådlösa anslutningen och möjligheten att redan efter några sekunder se bilden på datorn eller skriva ut den. Den trådlösa funktionen bedöms som lättinstallerad. Testaren uppskattar den stora lcd-skärmen men menar att skärmen är känslig för ljus och mörker, ibland kan det vara svårt att urskilja motivet tydligt på lcd-skärmen om det är för starkt ljus eller för mörka skuggor. Däremot tycker testaren att den tar utomordentligt bra bilder med blixt. Testaren tycker att man har stora möjligheter att göra inställningar med kameran och förbättra förutsättningarna till att ta en bra bild. Menyn och den medföljande tryckta användarmanualen beskrivs som tydliga. Överlag får den ett bra omdöme och anses vara både användbar och producera mycket bra bilder.

Källa: Till Megapixel

Pocket-lint

"An ideal party animal"

Pocket-lint uppskattar också den trådlösa funktionen och möjligheten att skriva ut bilderna omedelbart. Testaren menar att det är en riktig partyhöjare, att kunna ta bilder samtidigt som man skriver ut dem. Att det finns så många tekniska funktioner och inställningar uppskattas mycket. Även den stora lcd-skärmen får mycket beröm. Bildkvaliteten beskrivs som exemplarisk med god skärpa och bra färgåtergivning. Det anmärks dock på brus i skuggiga områden. Sammantaget får kameran ett bra slutbetyg med omdömet att den tar bra bilder och är lätt att använda.

Källa: Till Pocket Lint

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Nikon CoolPix P2 är en kompaktkamera med wlan-stöd. Det är en 5,4 megapixelkamera med 3,5x optisk zoom och 4x digital zoom. Bildskärmen är 2,5 tum och bildernas upplösning är 2592x1944. Den sparar i formatet jpeg. Filmfunktion finns också med ljudinspelning. Anslutningar till kameran är usb 2.0 high speed, wi-fi och av-ut. Storleken är 91x60x39 mm och den väger 170g utan batteri.

Modell: Nikon CoolPix P2