Sök
Nikon Coolpix 7600

Nikon Coolpix 7600

Användarvänlig och prisvärd

2005-11-22

Kameran har 7 megapixlar och testarna tycker att kameran håller vad den lovar. Den levererar kort sagt trevliga bilder på ett enkelt och användarvänligt sätt.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 ”Kameran andas lagomhet”
Steve´s Digicams - “An affordable ultra-compact digicam”
Digitalfoto för alla 8,2/10 ”Bra pris och skarpa bilder”
Cnet 7/10 “A basic, easy-to-use snapshot camera”

Vad tycker testarna?

Testarna verkar gilla det mesta hos kameran. Den är stabil, snygg och levererar bra bilder. Den har även ett bra pris. Någon testare hade gärna sett lite mer zoom. I övrigt tycker man att kameran är enkel att använda.

M3

”Kameran andas lagomhet”

Nikon Coolpix 7600 bakifrånM3 säger att kameran har ett attraktivt pris och att upplösningen gör att det går att framkalla även större utskrifter med hög kvalitet. Den är kompakt men ändå trevlig att hålla i. Designen är tilltalande. Menysystemet kunde vara mer logiskt uppbyggt. Knappar sitter bra till och batterierna håller länge. Det tar lite tid för kameran att starta och tiden mellan bilder imponerar inte heller. Bildkvaliteten är strålande, med fina färger och god skärpa. Fokuseringen fungerar bra i situationer med mycket ljus men i lite ljus får kameran problem. Positivt att det går att ställa in vitbalans och ISO. Brus förekommer inte alls. De program som finns för att justera bilderna fungerar väl. Film håller riktigt hög kvalitet, i bild och i ljud. En bra kamera som varken imponerar väldigt i något område eller heller är speciellt dålig.

Källa: M3, nr 7 2005

Steve´s Digicams

“An affordable ultra-compact digicam”

Steve’s Digicams tycker att kameran är en bra kombination av bildkvalitet, styrka och snabbhet liksom att den har ett lågt pris. Kameran är kompakt, snygg samt lätt att hålla i. De olika motivprogrammen är bra att använda, speciellt uppskattar man möjligheten att ta snygga porträttbilder. Det är enkelt att koppla kameran till en TV vilket gör att det går lätt att dela med sig av de rörliga bilderna till andra. Överhuvudtaget är kameran väldigt användarvänlig, det finns tydliga menyer, bra anslutningar och kompabilitet för PictBridge som uppskattas. Knappar och reglage sitter bra till. Medföljande mjukvara är mycket användbar för att organisera sina foton. Lcd-skärmen har bra upplösning och den är stor och trevlig att titta på. Den fungerar även behjälpligt ute i solljus. Prestandan för bildtagning är bra, kameran startar upp riktigt fort. Bildkvaliteten är helt klart godkänd. Bilder tagna utomhus är skarpa, välexponerade och har fina färger. Zoomen fungerar väl. Även bilder tagna inomhus blir fina. Man imponeras av att de rörliga bilderna blir riktigt bra. Dessvärre tar mikrofonen in en hel del ljud, däribland hörs vinden väldigt väl. Man har mycket inställningar att välja bland och det är en mycket prisvärd digitalkamera.

Källa: Till Steve's digicams

Digitalfoto för alla

”Bra pris och skarpa bilder”

Digitalfoto för alla anser att man får mycket kamera för pengarna. Dessutom innehåller kameran suverän programvara för att redigera foton direkt i kameran. Det finns bra motivprogram för att ta bilder i olika situationer. Blixten fungerar väl. Dessvärre är testaren inte lika nöjd med autofokusen som inte klarar av situationer med lite ljus. Kameran startar upp fort. Bilderna blir fina, skarpa och utan brus. Däremot hade man gärna sett lite mer kontrast i bilderna. Lcd-skärmen är svår att se i solljus och har för låg upplösning. En större zoom hade varit önskvärt. Man imponeras dock av att närgränsen är på bara fyra cm. En utmärkt kamera för bilder tagna i bra ljus.

Källa: Digitalfoto för alla, nr 11 2005

Cnet

“A basic, easy-to-use snapshot camera”

Nikon Coolpix 7600 uppifrånEnligt Cnet imponerar kameran på en rad områden, det gäller bland annat funktioner som kameran har och den väl godkända bildkvaliteten. Kameran känns ergonomiskt uppbyggd. Det finns många bra sceninställningar att välja bland. Något som testarna uppskattar är möjligheten till hjälp direkt i kameran, det vill säga allt i menyerna och alla inställningar förklaras utförligt direkt i kameran. Det finns dock inte så många manuella inställningsmöjligheter hos kameran så den borde inte vara så svår att använda. Batteritiden är riktigt bra. Kameran startar upp snabbt. I svagt ljus har autofokusen svårigheter men bildkvaliteten blir riktigt bra. Färgerna är naturliga, bilderna korrekt exponerade. Minimalt med brus uppstår. De rörliga bilderna är över förväntan och detsamma gäller stillbildernas makroläge. En bra kamera med hög upplösning för nybörjaren.

Källa: Till Cnet

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Nikon Coolpix 7600 är en digitalkamera med 7 megapixlar och en maximal upplösning på 3072x2304 bildpunkter. Kameran har 3x optisk zoom och 1,8 tum stor lcd-skärm. Kameran drivs av 2 stycken AA-batterier. Anslutning via USB. Går att spela in rörliga bilder med upplösningen 640x480 bildpunkter. Stillbilder sparas i jpeg och rörliga bilder i mov. Det går att ställa in vitbalans manuellt och ljuskänsligheten har olika förinställda lägen. Det finns en rad olika motivprogram att välja bland. 14 MB internminne finns men det går också att använda Secure Digital. Kameran väger 180 gram inklusive batteri och har måtten 85x60x39 mm.

Modell: Nikon Coolpix 7600