Sök
Nikon Coolpix 4300

Nikon Coolpix 4300

Lätt och greppvänlig

2003-01-08

Ett tillskott till Nikons coolpixfamilj som besitter många av de fina kvaliteter som de större, men till ett lägre pris.
Testkälla Kommentar
Imaging Resource "For the high end 'point & shoot' market"
Akamera "Alt i alt presterte kameraet meget godt"
Komputer för alla "En riktig handfull"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare gillar att kameran är så liten och lätt att ta med på resan. Designteamet har gjort ett riktigt bra jobb och kameran är både snygg att titta på och skön att använda. Majoriteten tycker att bilderna blir riktigt bra med korrekt återgivna färger och godkänd skärpa. Flertalet av testarna älskar makrofunktionen, ett drag som Coolpix 4300 delar med större syskon. LCD-displayen är i minsta laget och en av testarna menar att menyerna kan verka lite svårnavigerade om man inte har manualen tillgänglig.

Imaging Resource

"For the high end 'point & shoot' market"

Imaging Resource gillar den stiliga och välgenomtänkta designen och ser kameran som en bra nybörjarmodell för den som bara vill sikta och trycka av utan att behöva tänka på att justera. Men vill man sköta en del av inställningarna manuellt går det bra. Då det gäller bildkvaliteten så anses både upplösningen och färgåtergivningen vara lysande. Den snygga designen, utmärkta bildkvaliteten och låga vikten får testaren att tro att kameran kommer bli en riktig storsäljare.

Källa: TIll Imaging Resources hemsida
Till Akameras hemsida
Komputer för alla, Nr 16 2002

Akamera

"Alt i alt presterte kameraet meget godt"

Norska Akamera tycker om finishen och den kompakta designen och skriver att kameran är mycket välbyggd. Bilder blir riktigt bra, speciellt om man använder sig av makrofunktionen. Och autofokusen får anses fungera riktigt bra. LCD-displayen anses vara i minsta laget. Man nämner också att menyerna kan i början verka lite skrämmande om man inte har manualen tillgänglig.

Komputer för alla

"En riktig handfull"

Komputer för alla gillar att kameran är så liten samtidigt som den är ergonomiskt utformad. Men LCD-displayen är lite väl liten. Testaren tycker att bildkvaliteten hos kameran är hyfsad, men ingenting att bli riktigt upphetsad över. Zoomen är halvtaskig trots att Nikon är kända för sin suveräna optik. Komputer för alla passar också på att ställa kameran mot åtta konkurrenter i ett jämförande test, där man tittar på allt från bildkvalitet till exponeringsautomatik. Olympus C-4000 blir segrare före Canon Powershot S45, Nikon 4300 och Casio V-R4. Jumboplatsen går till Sony DSC-P9 och Kodak Easyshare DX4900 som inte lyckas imponera nämnvärt på testaren.

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Nikon Coolpix 4300 är en liten och gediget designad kamera. Maxupplösningen är 2272x1704 pixlar. Kameran har optisk zoom 3x och 4x digital. LCD skärmen är på 1,5 tum. Bilderna lagras som JPEG eller TIFF och det går att spela in film utan ljud. USB och CompactFlash Type I på 16 Mb ingår. Måtten är 95x69x52 mm och vikten 225 g.

Modell: Nikon Coolpix 4300