Sök
Mikrotek l'Espion

Mikrotek l'Espion

Klart minst

2003-01-20

Världens minsta digitalkamera levereras med nyckelring. Äntligen en kamera man verkligen kan bära omkring på hela dagarna, men inget för den som vill ha bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
PC för alla 2/10 "Billig på alla sätt"
Dator Magazin "Lätt att ta med"
PC Welt 4/5 "Sehr leicht zu bedienen"

Vad tycker testarna?

Testarna är inte eniga i sina omdömen av kameran, vissa menar att bildkvaliteten är rakt av usel medan andra menar att den är ganska bra för en superliten kamera. Det alla är överens om är att kameran verkligen är så liten att man alltid kan ha den i byxfickan. Frågan är bara om det är värt att överhuvudtaget ta några foton om kvaliteten är så pass låg.

PC för alla

"Billig på alla sätt"

PC för alla testar sju små digitalkameror där Mikrotek l'Espion är minst. Kameran får inget vidare betyg av testaren som menar att det snarare är en leksak än en riktig kamera han fått i händerna. Bilderna är sämst i testet, ofta ser testaren inte ens vad de ska föreställa. Möjligheten att spela in filmsekvenser nämns som en rolig finess men med tanke på kamerans usla prestanda får den bottenbetyg. Utmärkelsen bästa köp får Chee-ze Spyz och bästa bild ges i detta test Sony Cybershot U.

Källa: PC för alla, Nr 10 2002
Dator Magazin, Nr 12 2002
Till PC Welts hemsida

Dator Magazin

"Lätt att ta med"

espion

Dator Magazin kommenterar att en så liten kamera givetvis saknar en hel del av de funktioner man kan förvänta sig i en vanlig kamera. Ramen som agerar sökare är svåranvänd och motiv hamnar nästan aldrig mitt i bilden. Bildkvaliteten är mycket låg på grund av upplösningen, färgerna är urvattnade, skärpan dålig och optiken förvränger bilderna. Ett roligare användningsområde för kameran är som webbkamera då den är lätt att gömma för att smygfilma kollegerna på kontoret…

PC Welt

"Sehr leicht zu bedienen"

PC Welt är ganska positiva angående Mikrotek l'Espion, kamerans storlek upplevs som praktisk och bildkvaliteten bedöms som ganska hög för en kamera som ändå är så liten. Med så få tillgängliga funktioner blir användarvänligheten hög. Den fungerar bra som en smidig liten sak man snabbt kan rycka upp och ta ett kort med, skriver PC Welt.

Cirkapris: 650 kronor

Produktfakta:

Mikrotek l'Espion är världens minsta digitalkamera och får verkligen plats i byxfickan utan problem. Vissa funktioner har skalats bort, t.ex. finns ingen vanlig sökare utan en liten ram man fäller upp för att se ungefär vad som kommer med på bild. LCD skärm finns inte heller och man kan inte radera enstaka bilder utan bara hela minnet på en gång. Maximal upplösning 352x288 pixels där minnet rymmer 20 bilder. Ekonomiläget har upplösningen 176x144 där 80 bilder kan sparas. Zoom saknas, brännvidd 4,35 mm. Minnet rymmer 2 MB och data tankas över via USB. Mjukvara är Ulead Photo Express SE 3.0 och Eyestar mail. Kameran drivs av ett AAA batteri. Mått: 40 x 58 x 15 mm, vikt 40 g.