Sök
Kodak EasyShare Z8612 IS

Kodak EasyShare Z8612 IS

Kamera som inte levererar

2009-09-28

Trots bra specifikationer och ett lågt pris så uppfyller inte Kodak EasyShare Z8612 IS testarnas förväntningar på grund av medelmåttig bildkvalitet och en plastig konstruktion.
Testkälla Betyg Kommentar
Ephotozine - ”Does not match up to my expectations"
Trusted reviews 7/10 “Does feel cheaply made”
Cnet 6,2/10 “The Z8612 isn't one thing or the other”
Good gear guide 3,5/5 ”Extremely retro”

Vad tycker testarna?

Det finns få kameror på marknaden som matchar specifikationerna för Kodak EasyShare Z8612 IS till samma pris. Trots detta ser inte testarna Kodak EasyShare Z8612 IS som ett prisvärt alternativ, utan kritiserar den för bristfällig kvalitetskänsla i konstruktion samt dålig bildkvalitet vid högre isovärden. Färgerna blir inte helt korrekta och kanter med hög kontrast drabbas lätt av lila färgövertoning.

Ephotozine

”Does not match up to my expectations"

Kodak EasyShare Z8612 IS är en ganska billig kamera och är dessutom både enklare att använda och mindre till storleken än andra superzoom-kameror. Kodak EasyShare Z8612 IS är mer kompakt än sina konkurrenter men faller ändå på att den känns billig i konstruktionen menar Ephotozine. Även om Kodak EasyShare Z8612 IS har sina ljusa stunder väger nackdelarna över tack vare problemen som testaren upplever med bildkvaliteten såsom varierande färgkontrast, grynighet vid högre ISO-värden och lila konturer runt objekt. Trots det låga priset så känns Kodak EasyShare Z8612 IS ändå inte speciellt prisvärd enligt Ephotozine.

Källa: www.ephotozine.com (GB)

Trusted reviews

“Does feel cheaply made”

Trusted reviews menar att det märks att man har snålat in på pengar när det gäller designen på Kodak EasyShare Z8612 IS. Kameran upplevs billig, tråkig och plastig i konstruktionen. Kodak EasyShare Z8612 IS kan knaka i plasten då man håller i den, och är obekväm att hålla i. Dessutom är knapparna ganska svåra att trycka in. Kodak EasyShare Z8612 IS är inte speciellt liten till måttet men väger inte heller så mycket. Ett av de större problemen som testaren upplever är främst att blixten alltid åker upp på ett allt annat än diskret sätt när man ska starta kameran. Objektivet upplevs som ganska bra men zoomen är hemsk då den är överkänslig och det är svårt att få in fokus. Slutligen menar Trusted reviews att vid högre ISO-värden kan skärpan bli sämre på bilderna.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

“The Z8612 isn't one thing or the other”

Kodak EasyShare Z8612 IS är en billig kamera med en design influerad av modernt och retro, vilket uppskattas av Cnet. Kodak EasyShare Z8612 IS har en del smarta videoinställningar, Action Print-funktionen samt enkla kontroller. Däremot är bilden inte tillräckligt skarp och testaren får en känsla av att form har gått före funktion vid utvecklingen av denna produkt. Främst märks en nyans av lila runt konturerna i bilder och oskärpa vid högre ISO-värden. Knapparna på Kodak EasyShare Z8612 IS upplevs lite för platta för att vara enkla nog att trycka på och Cnet tycker även att det är irriterande att blixten alltid hoppar upp vid uppstart. Sammanfattningsvis menar testaren att Kodak EasyShare Z8612 IS trots sitt pris varken är en bra eller en dålig kamera.

Källa: www.reviews.cnet.co.uk (GB)

Good gear guide

”Extremely retro”

Även om designen på Kodak EasyShare Z8612 IS är långt ifrån speciell så menar Good gear guide att kameran ändå har något att erbjuda som andra super zoom-kameror saknar. Testaren upplever bra bildskärpa men också en hel del problem såsom lila konturer runt objekt vid utomhusfotografering samt felaktiga färgkontraster vid både inomhus- och utomhusfotografering. Kodak EasyShare Z8612 IS upplevs även som ganska långsam vid både uppstart och vid fotografering. Det är dock utförandet med det stora zoomomfånget och optisk bildstabilisator som räddar Kodak EasyShare Z8612 IS.

Källa: www.goodgearguide.com (AU)

Cirkapris: 1450 kronor

Produktfakta:

Kodak EasyShare Z8612 IS
Typ: kompaktkamera av superzoom-typ
Upplösning: 8,1 megapixel
Zoom: 12x optisk, 5x digital
ISO: Auto, 64, 100, 200, 400, 800, 1600
LCD: 2,5 tum, 230k pixlar
Råformat: JPEG, Exif 2.21
Video: Quicktime, MotionJPEG
Minne: 64 mb internt
Batterikapacitet: - (2xAA/1xCRV3)
Anslutningar: a/v ut, usb 2.0
Övrigt: axelrem, kablar, installationsskiva
Mått: 104 x 65,6 x 70,5 mm
Vikt: 290 gram

Tillverkare: Kodak