Sök
Kodak Easyshare Z1285

Kodak Easyshare Z1285

Användarvänlig med många bra funktioner

2010-10-11

Kodak Easyshare Z1285 är en användarvänlig kamera som erbjuder bra bildkvalitet och många bra funktioner som gör fotandet roligt. Schneideroptik gör den extra intressant och bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Digicambuyer 5/5 “Offers the whole nine yards and the ability to have fun doing it.”
Ephotozine 7/10 "A futuristic feel."
It reviews -/- "A sturdy, user-friendly HD digital camera."
Gadgetspeak 3/5 “Battery life was poor”

Vad tycker testarna?

Kameran upplevs överlag användarvänlig med många bra funktioner. Schneiderlinsen är något som alla testare uppskattar. Bildkvaliteten upplevs bra med levande färger och naturtrogna hudtoner. En testare slår dock ner på att bilderna har synligt brus och artefakter på högre iso-nivåer. Ett annat minus som testarna är överens om är att man skulle kunna önska mer i batterikapacitet. I övrigt är Kodak Easyshare Z1285 en kamera som imponerar. Fantastisk bildkvalitet, rimligt pris och riktigt bra lins är några av lovorden.

Digicambuyer

“Offers the whole nine yards and the ability to have fun doing it.”

KodakZ1285-1
Digicambuyer tycker att Kodak easyshare Z1285 är en kamera att bli exalterad över. Testaren upplevde inga problem med exponering, iso eller vitbalans. Många bra funktioner och inställningar. Designmässigt känns kameran tung och tjock i jämförelse med andra kompaktkameror. Schneiderlinsen är ett stort plus, och mer än man kan förvänta sig av en kamera i den här prisklassen. Minus är att det inte finns någon optisk bildstabilisator och att zoomen låter ganska mycket. Kameran har också ganska jobbigt med höga iso-tal och fokus på makroläge. Testaren tycker trots allt att Z1285 är ett bra alternativ för vardagsfotande. Den har digital bildstabilisator och går så lågt som till iso 64. Bildkvaliteten är fantastisk. Perfekt detaljrikedom och korrekt färgåtergivning.

Källa: www.digicambuyer.co.uk

Ephotozine

"A futuristic feel."

KodakZ1285-2
Testaren benämner designen hos Z1285 som futuristisk och samtidigt billig. Linsen känns välbyggd. Testaren upplever makroläget onödigt då kameran ändå har ett minimiavstånd på 20 centimeter. Hudtoner upplevs balanserade och färgåtergivningen bra. Bilderna blir aningen underexponerade i porträttinställning. Kameran presterar hyggligt i brustest. Redan från iso 200 syns gröna och svarta fläckar, och på iso 1600 syns tydligt brus och artefakter. Ephotozine tycker att kameran är utrustad med funktioner som passar proffs snarare den vanliga kompaktkameraanvändaren – amatören. Priset och några riktigt bra funktioner talar för Kodak easyshare Z1285. Tyvärr får den lågt betyg gällande prestanda och brus i bilden.

Källa: www.ephotozine.com

It reviews

"A sturdy, user-friendly HD digital camera."

KodakZ1285-3
It reviews tycker att Kodak easyshare Z1285 är en mångsidig och användarvänlig kamera. Den erbjuder många olika inställningar, vilket testaren tycker är roligt. Bildkvaliteten är bra, med rika och levande färger. It reviews har egentligen bara småsaker att slå ner på. Fokusavståndet i makroläget känns snävt och det är en del små problem med inställningarna. Annars upplevs den som en robust hd-digitalkamera med många olika inställningsalternativ.

Källa: www.itreviews.com

Gadgetspeak

“Battery life was poor”

Gadgetspeak imponeras av att Kodak easyshare Z1285 har inte mindre än 12 megapixlar och 5 x zoom. Testaren tycker att bildkvaliteten var bra, även i sämre ljusförhållanden. Fotokvaliteten blev riktigt bra på utskrift. Batteritiden är dålig och testaren säger sig inte alls förstå att kameran utrustats med två AA-batterier. Blixten är förändrad sedan tidigare modeller, vilket testaren uppskattar. Kameran är överlag godkänd med en del riktigt bra funktioner. Batteriets livslängd sänker dock betyget avsevärt.

Källa: www.gadgetspeak.com

Cirkapris: 1350 kronor

Produktfakta: Kodak Easyshare Z1285

Typ: Kompakt hd-digitalkamera
Upplösning: 12.4 megapixel
Zoom (Optisk/Digital): 5x/5x
ISO: auto-3200
LCD: Tft, 2.5 tum, 115 000 pixlar
Video: max hd 1280x720 i 30 fps
Minne: 64 MB internt, sd/sdhc-kortplats
Anslutningar: Video ut, usb 2.0
Övrigt: Digital bildstabilisator, Schneider-Kreuznach variogon-lins
Mått: 89.5 x 64.5 x 31.6 mm
Vikt: 161 gram